Top

Biserica Fortificata din Alma ViiRezervă acum

Construită inițial în secolul al XIV-lea, pe dealul care domină comuna, a primit 200 de ani mai târziu structura fortificată din jurul său. În anul 1840 este dotată cu o orgă amplasată în capătul de vest al sălii.

De-a lungul timpului biserica a suferit numeroase modificări, unele din ele având un caracter modern și nepotrivit. În anul 1966 s-a încheiat un proces masiv de restaurare, fiind înlăturate unele adăugiri moderne și fiindu-i redat aspectul inițial.

Alma Vii Biserica Fortificata

În anul 2015 Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) împreună cu partenerul său, Institutul Norvegian pentru Cercetarea Patrimoniului Cultural, au început un proiect de reabilitare și refuncționalizare a incintei fortificate. Mai târziu, în anul 2019, Ambasada Statelor Unite ale Americii a finanțat proiectul de restaurare, considerând-o investiție și susținere a comunității din Alma Vii.

Alma Vii Biserica Fortificata
Alma Vii Biserica Fortificata

DE ȘTIUT

  • Stai la Alma Via Guesthouse, o minunata casă de oaspeți deținută de gazde de origine germană; Mâncarea este delicioasă aici iar elementele vechi ale casei sunt îmbinate frumos cu detalii moderne.
2