Cincșor. Transilvania. Case de Oaspeți

Cincșor. Case de oaspeți, Cincșor, Str. Principală 210, jud. Brașov

Cincșor. Transilvania. Case de Oaspeți – Casa copilăriei tale

Strada copilăriei. Zumzetul vocilor. Oamenii simpli și frumoși care oferă mereu ajutor; sau un simplu bună ziua. Aerul proaspăt. Școala veche. Casele pe care ți le amintești cumva mereu. Mirosul de lemn ars. Aroma toamnei. Cea mai frumoasă vreme. Nici prea mult, nici prea puțin. Zilele calde și fericite. Și toate culorile pe care le iubești.

Acestea sunt emoțiile noastre, vizitând Cincșor. Transilvania. Case de Oaspeți, în minunată Transilvania – frumusețea detaliilor, mâncarea delicioasă, biblioteca albă, camerele primitoare și cea mai frumoasă imagine afară, pe terasă: Biserica Fortificată din Cincșor (menționată pentru prima dată în anul 1421!), pe care o poți vedea în timp ce savurezi o carte bună.

Frumusețe transilvăneană. Cultură. Tradiții săsești.

Casele de Oaspeți din Cincșor înseamnă cu siguranță frumusețea specifică Transilvaniei, cultură și tradiții săsești. Situate în satul Cincșor, județul Brașov, nu foarte departe de oraș, fosta Școală Evanghelică, fosta Casă Parohială și Casa Țărănească oferă astăzi cazare și o experiență minunată oaspeților.

Aceste clădiri, astăzi case de oaspeți, au istorie, farmec, povești de transmis mai departe și mai mult decât atât, au traversat un proces greu de restaurare, astfel încât să ajungă să își dezvăluie din nou frumusețea astăzi.

Ce poți face aici

Locuri cu o noua viață

Ne bucurăm în tihnă de frumoasele case de oaspeți, de minunată bibliotecă albă și respirăm adânc aerul proaspăt, afară, în grădină.

Fosta Școală Evanghelică este astăzi casa de oaspeți principală. A fost găsită abandonată, fiindu-i oferită o viață nouă. O găsim pur și simplu frumoasă, cu spații generoase, în culori tradiționale și cu un simbol central – magică bibliotecă albă, plină de cărți și de cuvinte, apoi sală de mese, bucătăria și câteva zone de relaxare decorate cu mobilă autentică. Aici poți alege una din cele 4 camere pentru a te caza.

Fosta Casă Parohială este cea mai veche clădire privată din Cincșor, considerată centrul spiritual al comunității. A fost construită înainte de anul 1600, astăzi fiind extinsă și bucurându-se de o arhitectură specială, camere spațioase și fresce provenind din Transilvania perioadei renascentiste, descoperite odată cu restaurarea. Aici poți alege una din cele 5 camere, toate simple, însă luminoase, primitoare, călduroase.

Camere spațioase. Magie. Detalii și senzația că ești acasă

Casa Țărănească, vis-à-vis de clădirea principală, a fost de asemenea restaurată. Frumoasă clădire oferă trei camere spațioase, fiecare având două etaje, amenajate rustic și modern în același timp. Ne-am îndrăgostit de una din camere, ne-au fermecat detaliile, acel sentiment că ești acasă, magia timpului care stă uneori în loc. Elementele tradiționale, culorile vii, lemnul, pereți ferestre și zona de dormit amenajată la etaj ne-au făcut șederea magică.

Ce poți mânca delicios

Mâncarea este excelentă, tradițională și în același timp reinterpretată, adaptându-se cu o ușurință care pur și simplu ne-a încântat, în funcție de fiecare gust și tip de dietă, incluzând aici persoanele cu intoleranță la gluten sau vegetarienii. Știm că acest lucru este dificil, în special în afara marilor orașe, așadar un punct în plus pentru Cincșor. Transilvania. Case de Oaspeți.

De menționat faptul că meniul este fix, construit, gândit și preparat cu grijă înainte. Ar fi greu să amintim un fel de mâncare care ne-a plăcut în mod special, pentru că totul este savuros și diferit aici. Însă El s-a bucurat de carnea de vită și rață gătite delicios iar Ea a savurat cea mai bună tartă cu pere mâncată vreodată.

Ce poți descoperi în zonă

Îți recomandăm în primul rând să vizitezi minunată Biserică Fortificată, restaurată astăzi și îngrijită frumos de o doamnă de la care poți afla multe povești, bucurii și păsări. Apoi, o simplă plimbare în sat poate aduce înapoi toate amintirile copilăriei petrecute pe ulițe.

În împrejurimi descoperă Abația Cisterciană de la Cârța, în Evul Mediu un așezământ monahal cu rol major în istoria politică, economică și culturală a Transilvaniei, Biserica fortificată de la Cincu și atipicul Castel de Lut din magica Vale a Zânelor.

Poți vizita și orașul Brașov, la o distanță de o oră și 40 de minute de sat. Însă cu siguranță, câteva zile de stat și cutreierat Cincșor este ceea ce recomandăm și ceea ce găsim noi frumos și magic de făcut de fiecare dată. Cincșor este o adevărată ascunzătoare, pentru că aici totul se oprește, ia o pauză, se întoarce la vremea în care alergam cu toții pe străzile copilăriei noastre. Când totul era pace, bucurie și râset, toate în același loc și timp.

  • biblioteca albă
  • tarta cu pere
  • cerul la apus, privit de la fereastră
  • gazdele pasionate de cultură și comunitate
  • vizita la Biserica Fortificată din Cincșor
  • micul dejun servit devreme
  • Fosta Școală și Parohie Evanghelică din Cincșor formează împreună cu Biserica Fortificată un ansamblu istoric tipic pentru satele săsești din Transilvania;
  • Școala Evanghelică din Cincșor a fost construită în 1910 de Fritz Balthes, un genial architect transilvănean și are influențe Art Nouveau;

Gazda caselor de oaspeți Cincșor, Carmen Schuster, este născută în sat și reîntoarsă aici mai târziu pentru a restaura și transforma vechile case în case de oaspeți.

  • Soțul, de origine germană, este cel mai bun ghid al zonei, foarte implicat în proiectele Cincșor și Kultur. Mai mult, vorbește română adorabil;
  • Asociația Kultur Project se ocupă și de restaurarea Bisericii Fortificate din Cincșor și se implică constant în proiecte educaționale și de dezvoltare în comunitatea locală;
  • În Cincșor nu au mai rămas decât 6 persoane de origină saxonă care participă la slujbele ținute în Biserica Evanghelică Fortificată din sat (2020).

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email