Top

Muzeul Vietii TransilvaneneRezervă acum

După ce a trecut prin câțiva ani de renovare intensă, Castelul Kalnoky și-a deschis porțile pentru vizitatori, găzduind acum Muzeul Vieții Transilvăne, în Micloșoara. Acesta este un proiect inițiat de Fundația Kalnoky, finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României, care vizează să contribuie la dezvoltarea Regiunii Centrale a României.

Odată ce treci de porțile de fier și mergi pe frumoasa alee, vei vedea castelul care a fost odinioară conacul de vânătoare al familiei Kalnoky. Astăzi veți găsi aici o colecție de obiecte vechi, recuperate, restaurate, donate sau cumpărate: arme folosite în timpul luptelor cu turcii, haine, cutii de lemn, chiar și un pian Streicher original, similar cu cel folosit de Johannes Brahms.

The Museum of Transylvanian Life

După Revoluția din 1989 contele Tibor Kalnoky a decis că ar fi cel mai bine să reunească proprietățile familiei și să recapete strălucirea din vremurile vechi. Vorbim despre o familie care datează din anul 1252 și care joacă un rol foarte important în zonă. În zilele noastre, după mulți ani de reconstrucție și muncă grea, Micloșoara devine o atracție turistică foarte interesantă.

The Museum of Transylvanian Life

DE ȘTIUT

  • Veți găsi la Micloșoara două case de oaspeți frumoase, una dintre ele folosită în trecut de Prințul Charles în timpul vizitelor sale în Transilvania;
  • Vizitați și savurați o cafea la The Stone Pub, deschis recent în Micloșoara, un loc cu influențe transilvănene și britanice.
2