Serenity Resort

Serenity Resort, DJ112A, Codlea 505100

Serenity Resort – Acasă în stil modern, minimalist și relaxat

Există călătorii care se nasc spontan, drumuri care se deschid în timp ce le parcurgem și pauze de care avem nevoie uneori, nu ca ieșiri din timp, ci ca momente de respiro, clipe de liniște și readunare interioară. Nu fiecare drum e planificat și calculat în detaliu, ci ne place să ne lăsăm deseori purtați de el. Așa am ajuns la Serenity Resort, dintr-o dorință de a ieși din ritmul zilnic și obișnuit și din nevoia de a respira un aer nou. Aproape de Brașov am descoperit un loc primitor de cazare, care își merită numele de resort pentru faptul că oferă o experiență completă ce include relaxarea, aerul bun, mâncarea studiată și lejeritatea naturii din jur.

Serenity Resort, în Codlea, județul Brașov, este construit modern și aduce aminte de stilul nordic, prin casele simple, modulare, cu vedere către lac și munții zonei. La câteva minute de Brașov, oaza Serenity Resort stabilește un alt fel de confort și relaxare, aproape de oraș, dar în același timp rupt de acesta.

Am ales apartamentul pentru trei nopți de cazare, cel mai mare spațiu din resort, celelalte spații de cazare fiind camere duble, cu living și bucătărie. În cele două dormitoare generoase ne-am simțit aproape de acasă. Terasa ni se deschide chiar lângă lac, iar diminețile sunt aici atât de liniștite.

Ce poți face aici

Un spațiu de cazare modern, minimalist și simplu, cu detalii elegante și cu propriul jacuzzi în fiecare dormitor, în care ne găsim clipe de odihnă și stare de bine. Ne petrecem ziua pe terasa deschisă, din lemn și admirăm lacul înghețat, în sezonul ales de noi. Apoi aleile care înconjoară casele sunt tocmai bune pentru o scurtă plimbare după-amiaza. Putem alege să ne pregătim singuri mesele sau să le servim în restaurantul Serenity, un spațiu generos, destinat deopotrivă evenimentelor, dar în care descoperim un meniu foarte variat, internațional și mâncare bună, cu atenție la detalii. Odihnă așadar, relaxare și răsfăț culinar. La Serenity Resort se practică pescuitul sportiv, Catch & Release (Prinde și Eliberează), capturile neputând fi reținute și eliberându-se imediat, fără a fi rănite. Tot aici sunt organizate constant evenimente, concerte, degustări de vin și cine inedite pe lac.

Ce poți mânca delicios

Restaurantul cu terasă, în timpul sezonului cald, oferă o priveliște impresionantă asupra lacului cu lebede albe și negre. Un meniu deosebit ce are ca fundament alimentele bio, crescute în grădina proprie. „Cu bucurie spunem că pământul este darnic cu noi, ne zâmbește prin flori, fructe și legume. Crescute cu dragoste și sârguință, garantează un gust intens, aromat: roșiile, castraveții, vinetele, ardeii și verdețurile. Pastele și pâinea cu măsline sau cu ceapă sunt făcute în casă, din maia specială, la fel și grisinele sau focaccia. De la producători locali avem afine, pe care le folosim la topping-uri și din care am făcut zeci de borcane cu dulceață. Ciupercile de Transilvania se vor transforma în curând în cea mai gustoasă zacuscă și vom păstra și câteva pentru murat.” De la burgerul cu Black Angus, coastele de porc preparate după rețetă proprie sau un carpaccio de mânzat, până la tigaia picantă cu fructe de mare, supele fresh sau salatele cu legume din producția proprie, fiecare își regăsește aici preparatele și stilul culinar. Apreciem dedicarea pentru meniul bogat și efortul depus pentru crearea alimentelor bio.

Ce poți descoperi în zonă

Dacă îți dorești să explorezi zona din afara oazei Serenity Resort, Brașov este cel mai important obiectiv apropiat. În 15 minute poți ajunge în frumosul centru vechi al orașului. Noi alegem să vedem de fiecare dată Biserica Neagră, unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România. Apoi îți recomandăm să vezi bisericile fortificate Hărman, Prejmer și Codlea, toate trei construite în secolul al XIII-lea și încă păstrate. Tot în zonă vizitează Sanctuarul de Urși de la Zărnești, la 20 de minute de Serenity Resort, un loc deschis, natural și sensibil, în care îți poți petrece câteva ore bune făcându-le o vizită urșilor și animalelor salvate din toată țara de Asociația Milioane de Prieteni. În 25 de minute ajungi și la renumitul Castel Bran, unde vei avea surpriza să găsești în fiecare sezon noutăți, expoziții inedite și spații deschise vizitatorilor, un obiectiv turistic bine administrat, ce își păstrează originalitatea și farmecul.

Oazele de liniște și bine se pot găsi oriunde, timp, energie și răbdare să ai, să le descoperi. Chiar dacă am vizitat Serenity în timpul iernii, având la ferestre un lac înghețat și la pragul căsuței noastre nordice un întins alb, ne-am bucurat de tot ce poate oferi locul și în astfel de timpuri pe care le-am numi mai degrabă pentru noi. Relaxare și odihnă în dormitoarele inundate de lumina albă, pași pe aleile pavate, gusturi și arome. Chiar dacă Serenity Resort propune experiențe diferite, nu neapărat în același concept – cazare, restaurant, evenimente – noi credem că le diferențiază bine pe acestea, ajungând să ofere fiecăruia povestea pentru care a pornit la drum. Noi alegem să ne oprim pentru o vreme în casa dragă, să ne bem cafeaua dimineața, pe terasă și să respirăm aerul bun și calm al locului de la poalele munților. Într-adevăr, Serenity.

 • diminețile pe terasa casei
 • intimitatea
 • relaxarea în jacuzzi-ul camerei
 • liniștea locului
 • casele cu ponton
 • meniul variat
 • La pontonul de pe marginea lacului cu lebede și nuferi, Serenity Resort organizează ceremonii în aer liber;
 • Serenity Resort poate fi ales și pentru evenimente corporate; Există două săli de evenimente, una dedicată evenimentelor limitate la 30 de persoane (set-up teatru) și una ce poate acomoda până la 550 de persoane;
 • Vizitează în zonă satul Hărman, istoria cetății legându-se de prezența Ordinului Cavalerilor Teutoni în Țara Bârsei, în primele decenii ale secolului al XIII-lea; Prima atestare documentară a așezării datează dn 1240;
 • Mai puțin cunoscută este Biserica fortificată din Codlea, construită începând cu secolul al XIII-lea; Cetatea bisericească se află în piața centrală, din construcția romanică păstrându-se portalul de vest;
 • De văzut și Biserica fortificată din Prejmer, monument istoric și de arhitectură construit în secolul al XIII-lea ca biserică romano-catolică, pe baza unei vechi bazilici romane; Ansamblul este format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane și un turn de poartă.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email