Top

Biserica Fortificata din ViscriRezervă acum

Construită în anul 1225 pe vârful dealurilor din Viscri, este astăzi una dintre cele șapte biserici fortificate transilvănene care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

200 de ani mai târziu, biserica a fost întărită cu ziduri de apărare, bastioane și turnuri, pe vremea când otomanii încercau să cucerească teritorii în această parte a Europei. Biserica Fortificată a fost construită în stil gotic și este foarte renumită și pentru orga veche de 300 de ani, adăpostită în interior.

Fortified Church

Recomandăm un tur în curtea frumoasei biserici și vizitarea muzeului. Turnul principal este locul perfect pentru o frumoasă imagine de ansamblu asupra satului Viscri.

Fortified Church

Nu uita, după încheierea turului, să te oprești la magazinele locale și să cumperi câteva produse tradiționale. În Viscri vei găsi șosete din lână și gemuri gustoase.

Prințul Charles de Wales a fost printre primele personalități care au promovat cu pasiune această frumoasă parte a României. Recunoștința sa pentru viața simplă, autentică, ne oferă speranța că tot mai mulți călători vor descoperi aceste locuri care ne aduc de fiecare dată înapoi la ce știam.

Fortified Church

DE ȘTIUT

1