Top

Castelul HallerRezervă acum

Un castel baroc în Transilvania

O intrare maiestuoasă. Strada de granit spre castel, copacii de-a lungul drumului, priveliștea castelului ce devine din ce în ce mai reală cu cât ne apropiem de el, toate acestea trebuie trăite și simțite în tihnă.

Castelul transilvănean construit în stil baroc, în secolul al XVII-lea, a fost proprietatea diferitelor familii nobile din Ardeal. În anul 1610 domeniul și întregul sat Ogra au intrat în proprietatea familiei Haller și au rămas așa timp de 300 de ani. În secolul al XVIII-lea castelul și-a recăpătat forma frumoasă, după restaurare. După naționalizarea comunistă însă, diverse instituții ale statului au fost mutate în interiorul clădirii, din această perioadă până în anul 1990 domeniul cunoscând o degradare rapidă și fiind transformat în ruină. În anul 2007 a fost recuperat de unul din moștenitori și vândut unei familii de antreprenori din orașul Târgu Mureș. După o investiție serioasă, castelul și domeniul strălucesc din nou.

Castelul Haller

Eleganta vremurilor trecute

Imaginează-ți că acest castel era decorat cu frumoase picturi murale și cu vitralii, mobilier din lemn masiv adus de la Paris și candelabre din Viena. În interior exista și o capelă romano-catolică, unde slujeau călugări franciscani. În zilele noastre, după mulți ani de restaurare, vei găsi aici un restaurant elegant, o cramă, camere moderne și o zonă SPA autentică, cu sare produsă în subteranul castelului.

Timp pentru contemplare

Întregul domeniul este o poveste. Trebuie doar să te așezi la o masă afară, să comanzi un pahar de vin românesc și să încerci să îți imaginezi cum erau orânduite lucrurile acum sute de ani. Zilele însorite sunt o binecuvântare, deoarece frumoasa culoare galbenă a castelului arată mult mai frumos în lumină. Observă trăsura veche și mașinile de colecție; te vor păstra ancorat în acele vremuri nobile.

Castelul Haller

Ce poți face aici

Ne-am bucurat de vastul domeniu în timpul săptămânii și, pentru că nu erau mulți turiști, ne-am rezervat timp să explorăm întreaga zonă. Apoi, indiferent de vreme, SPA-ul cu apă sărată este o opțiune foarte bună pentru relaxare. Iar odihna pe terasă face atât de mult bine.

Ce poți mânca delicios

Gust traditional ardelenesc

Suntem într-o zonă în care fiecare fel de mâncare este o minune. Oricare ar fi gustul tău, ingredientele locale și bucătăria tradițională transilvăneană te vor impresiona. Ne-au plăcut pâinea cu untură de rață și pieptul de rață pregătit la cuptor.

Ce poți descoperi în zonă

Satul Ogra este situat în partea de vest a județului Mureș. La 30 de minute de mers cu mașina poți vizita orașul Târgu Mureș, documentat pentru prima dată în anul 1332, acum capitala județului. De asemenea, în maximum o oră poți ajunge la Sighișoara, frumoasa cetate cu o lungă istorie

Castelul Haller
Castelul Haller
Castelul Haller
Castelul Haller

Alegerile EI

 •  povestea renașterii castelului
 • stilul baroc
 • detaliile

Alegerile LUI

 • aleea ce duce către Haller
 • un pahar de vin pe terasă
 • trăsura veche folosită pentru evenimentele speciale

DE ȘTIUT

 • Castelul Haller este primul castel transilvănean renovat;
 • Proprietarii sunt mereu în preajmă și vor fi foarte fericiți să te ajute cu orice;
 • În perioada comunismului castelul a fost sediu de școală, grădiniță, internat, moară, brutărie;
 • Apa sărată folosită pentru SPA este obținută prin foraj în curtea castelului;
 • Castelul poate găzdui diferite tipuri de evenimente: nunți, botezuri, zile de naștere, conferințe sau teambuilding-uri.

REZERVĂ ACUM

Contact Castel Haller, Ogra, județul Mureș

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp de partenerul nostru, Camira Events & Travel.

  #hallercastle #transylvania #transylvanianlife #mansionsofromania #ogra #mures #saltyspa #baroquestyle #details #rebirthstory #thefamilybehindthecastle #backinthepast #theentrance #romanian_romance #traveltheromance

  2