Top

Conacul ArchiaRezervă acum

Familia din spatele poveștii

Astăzi relatarea noastră este despre curaj, poveste și oamenii din spatele ei. Totul a început la Conacul Archia cu o idee, transformată apoi într-o poveste autentică: oportunitatea de a cumpăra o proprietate, ideea de a construi o casă de familie departe de oraș, în final născându-se un frumos boutique hotel, acum opțiunea principală de cazare din zonă.

Am ajuns la Archia deseori iar sentimentul este din ce în ce mai frumos de fiecare dată. Locul retras din Deva le are pe toate, meritând din plin să fie vizitat tot timpul anului.

Mobila veche, semnatura Conacului Archia

Primul detaliu îndrăgit la Archia este design-ul camerelor. Nu există două încăperi identice, fiecare având propria temă și personalitate. Obiectele vechi de mobilier oferă autenticitate, poartă istorie și spun nenumărate povești.

Conacul Archia
Conacul Archia

Un loc pentru toate anotimpurile

Ce poți face aici

Cu siguranță Archia este un loc potrivit tuturor anotimpurilor. Vara este minunată la piscină, primăvara și toamna sunt perfecte pentru călărie sau plimbări în jurul proprietății, iarna are o magie deosebită în interiorul locului, în timp ce te bucuri de un vin roșu românesc.

Ingrediente de buna calitate, nota gourmet

Ce poți mânca delicios

La Archia există un meniu à la carte. Vei găsi o mulțime de opțiuni, de la preparate din bucătăria tradițională până la cele internaționale. Toate bine gătite, cu ingrediente de bună calitate și cu o notă gourmet. Încearcă pulpa de rață, carnea de vită și supa zilei.

Ce poți descoperi în zonă

Există aici câteva obiective turistice importante. Cel mai apropiat este Cetatea Deva, reamenajată prin fonduri europene. Panorama asupra orașului este extrem de frumoasă. Următorul obiectiv este Castelul Corvinilor, care datează din secolul al XV-lea, cu un design frumos și un pod spectaculos care te conduce spre intrare. Este situat în orașul Hunedoara, la aproximativ 20 km distanță de Conacul Archia. Apoi Sarmisegetusa Regia, capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al Daciei, înainte de a fi cucerită de romani. Este probabil locul cel mai puternic legat de originea noastră.

Conacul Archia
Conacul Archia
Conacul Archia

Așadar, indiferent de obiectivul călătoriei tale, Conacul Archia este locul în care poți poposi de fiecare dată cu drag și plăcere: sentimentul familiar al apartenenței, confortul, aerul proaspăt, mâncarea bună, experiențele simple, stilul și istoria, toate într-un singur loc și timp.

Alegerile EI

 • familia din spatele poveștii
 • sentimentul familiar de acasă
 • mobilierul vechi

Alegerile LUI

 • poveștile spuse alături de gazde
 • alegerea unei camere diferite, de fiecare dată
 • apusul urmărit pe terasă

DE ȘTIUT

 • Povestea Conacului Archia începe în 1994, când proprietarii au cumpărat o clădire veche și abandonată, cândva o întreprindere de stat din România socialistă; Frumoasa locație a fost deschisă în 2008, în această perioadă adăugând și construind pe domeniu ceva nou în fiecare an;
 • Fiecare denumire a camerelor este inspirată de o zonă a conacului: Poppies Room, Lavender Room, Horse, Riding și Forest Room;
 • Archia provine de la numele satului; În județul Hunedoara sunt multe conace, din nefericire abandonate și neglijate;
 • Piesele de mobilier vechi și unele decorațiuni interioare sunt aduse de la localnici care nu le mai foloseau;
 • Tradition Room este dedicată bunicii gazdei, deoarece bluza tradițională de pe perete îi aparține; Bunicul a fost inspirația în crearea Transylvania Room, o esență a tradițiilor din Ardeal.

REZERVĂ ACUM

Conacul Archia, Sat Archia 92, Județul Hunedoara

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.

  #thefamily #theson #thewelcome #sunshine #localfood #gourmettouch #designrooms #architecture #storiesontheporch #horseseverywhere #szabofamily #boutiquehotel #deva #romanian_romance #traveltheromance

  0