Top

Conacul ArchiaRezervă acum

Familia din spatele poveștii

Antreprenorii au nevoie de curaj. În special în România. Iar cei care reușesc au întotdeauna o poveste frumoasă de spus. Aceasta este o poveste despre un loc special și familia din spate. Totul începe mereu cu o idee, transformată apoi într-o poveste autentică. La Conacul Archia a început cu oportunitatea de a cumpăra o proprietate, cu ideea de a construi o casă de familie departe de oraș și s-a încheiat cu un frumos boutique hotel care este acum opțiunea principală de cazare din zonă.

Am fost la Archia cu foarte multe ocazii, în scop de business sau în vacanță. Și sentimentul este din ce în ce mai frumos de fiecare dată, deoarece locul le are pe toate și merită să fie plin de oaspeți tot timpul anului.

Mobila veche, semnatura Conacului Archia

Primul detaliu îndrăgit în acest loc este design-ul camerelor. Nu există două camere identice, fiecare are propria temă și personalitate. În mod clar, un arhitect a fost implicat în proiectare și acest lucru aduce o valoare adăugată locului. Obiectele vechi de mobilier oferă autenticitate, dacă luăm în considerare și istoria pe care o poartă.

Conacul Archia
Conacul Archia

Un loc pentru toate anotimpurile

Ce poți face aici

Cu siguranță acesta este un loc potrivit tuturor anotimpurilor. Vara este minunată la piscină, primăvara și toamna sunt perfecte pentru călărie sau plimbări în jurul proprietății, iarna are o magie deosebită în interiorul locului, în timp ce te bucuri de un vin roșu românesc.

Ingrediente de buna calitate, cu nota gourmet

Ce poți mânca delicios

La Archia există un meniu stabilit, vei găsi o mulțime de opțiuni, de la preparate din bucătăria tradițională până la cele internaționale. Toate bine gătite, cu ingrediente de bună calitate și cu o notă gourmet. Încearcă pulpa de rață, carnea de vită și supa zilei. Restaurantul Carol este cea mai bună variantă pentru a mânca în zonă, mai ales pentru că ești în afara orașului Deva.

Ce poți descoperi în zonă

Există câteva obiective turistice obligatorii. Cel mai apropiat este Cetatea Deva, reamenajată prin fonduri europene. Panorama asupra orașului este extrem de frumoasă. Următorul obiectiv este Castelul Corvinilor, care datează din secolul al XV-lea, cu un design frumos și un pod spectaculos care te conduce spre intrare. Este situat în orașul Hunedoara, la aproximativ 20 km distanță de Conacul Archia. Apoi Sarmisegetusa Regia, capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al Daciei, înainte de a fi cucerită de romani. Este probabil locul cel mai puternic legat de originea noastră.

Conacul Archia
Conacul Archia
Conacul Archia

Așadar, indiferent că ești om de afaceri sau călător de weekend, Conacul Archia este opțiunea minunată pentru șederea ta în zonă. Te bucuri cu adevărat de sentimentul familiar al apartenenței, de confort, aerul proaspăt, mâncarea bună, experiențele simple, de stil și istorie, de toate într-un singur loc și timp.

Alegerile EI

 • familia din spatele poveștii
 • sentimentul de acasă
 • mobilierul vechi

Alegerile LUI

 • schimbul de idei cu gazdele
 • alegerea unei camere diferite, de fiecare dată
 • apusurile pe terasă

DE ȘTIUT

 • Povestea Conacului Archia începe în 1994, când proprietarii au cumpărat o clădire veche și abandonată, cândva o întreprindere de stat din România socialistă; Frumoasa locație a fost deschisă în 2008, în această perioadă adăugând și construind pe domeniu ceva nou în fiecare an;
 • Fiecare denumire a camerelor este inspirată de o zonă a conacului: Poppies Room, Lavender Room, Horse, Riding și Forest Room;
 • Archia provine de la numele satului; În județul Hunedoara sunt multe conace, din nefericire abandonate și neglijate;
 • Piesele de mobilier vechi și unele decorațiuni interioare sunt aduse de la localnici care nu le mai foloseau;
 • Tradition Room este dedicată bunicii gazdei, deoarece bluza tradițională de pe perete îi aparține; Bunicul a fost inspirația în crearea Transylvania Room, o esență a tradițiilor din Ardeal.

REZERVĂ ACUM

Conacul Archia, Sat Archia 92, Județul Hunedoara

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.  #thefamily #theson #thewelcome #sunshine #localfood #gourmettouch #designrooms #architecture #storiesontheporch #horseseverywhere #szabofamily #boutiquehotel #deva #romanian_romance #traveltheromance

  0