Delta Boutique and Carmen Silva Resort

Delta Boutique & Carmen Silva Resort, Strada Principală 458, Crișan, Județul Tulcea

Întotdeauna am găsit Delta Dunării ca fiind fascinantă. Pe lângă frumusețe, diversitate, culoare, peisaj și experiență, simplul gând că avem un colț de natură unic în lume. Ce facem mai departe? Minunat ar fi să conservăm, să reparăm, să creștem. Experiențele în Delta Dunării devin din ce în ce mai îndrăgite, pe măsură ce numărul caselor de oapeți și cel al ofertelor de călătorie au crescut. Într-o mare varietate de opțiuni însă, apreciem și alegem de fiecare dată autenticul, materialele și detaliile tradiționale, locurile restaurate, specificul, gazdele bune, mâncarea proaspătă, simplul în defavoarea aglomerării, culoarea albastru. Suntem de această dată în Crișan, localitate situată în mijlocul Rezervației Biosferei Delta Dunării, pe malul brațului Sulina. Aici am descoperit Delta Boutique and Carmen Silva Resort ce aparțin aceluiași complex, două mici oaze albastre, ce respectă arhitectura locului, cu un frumos ponton de acostare în fața caselor de oaspeți și cu multe preparate tradiționale din pește, savurate pe terasa cu vedere către Dunăre.

CE POȚI FACE AICI ȘI CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

Explorarea canalelor intr-o barca din care sa observi salbaticia

Camera aleasă de noi se încadrează frumos în peisajul Deltei: detalii și imagini ce amintesc de loc, design simplu, mic spațiu intim și confortabil în natură. Cea mai interesantă parte însă este piscina albastră construită la etaj, în aer liber, cu mult lemn, detalii în culorile specifice, oază de relaxare și odihnă sub soarele Deltei. Admirăm de aici sau de pe micul ponton din fața casei întreaga construcție, care a respectat elementele și materialele tradiționale, cum ar fi stuful, încadrat minunat în designul modern al locului.

Partea cea mai îndrăgită pentru noi în călătoria prin fascinanta Deltă este explorarea canalelor într-o barcă din care să putem vedea sălbăticia, sălciile scufundate, nuferii, pelicanii și alte sute de specii de pasări ce cuibăresc aici. Mergi spre nord, pe Dunărea Veche, pe lacurile Bogdaproste, La Amiază, către satul Mila 23 sau spre sud, către Pădurea Caraorman, pe lacul Iacob, canalul Litcov și pe lacul Cuibida. De asemenea, în zonă nu trebuie să ratezi excursia în Pădurea Letea, prima rezervație naturală din România înscrisă în Patrimoniului Mondial UNESCO: pădure de stejari seculari, pădure subtropicală, liane, lacuri sărate, dune de nisip și cai sălbatici.

Totodată, în aproximativ 30 de minute, se ajunge în cel mai estic punct al României, Sulina. Fiind una din cele mai vechi așezări din România, orașul a fost sat de pescari ce atrage încă turiști. De vizitat aici Cimitirul Maritim, Farul din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunării, Biserica Grecească. Palatul Comisiei Europene a Dunării, monument istoric important, a fost sediul Comisiunii Europene a Dunării până în anul 1921, intrând apoi în administrarea Statului Român. Construcția palatului a fost demarată de Comisiunea Europeană a Dunării în anul 1860 și s-a încheiat în 1868, cu scopul de a găzdui membrii Comisiei precum și activitatea Secretariatului General al acesteia. Tot în Sulina există și plajă, însă în mare parte neamenajată, sălbatică, cu nisip fin.

CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Ești în Delta Dunării, așadar iubitorii specialităților din pește vor fi cei mai răsfățați. Începând cu micul dejun bogat în tot felul de gustări și icre proaspete și continuând cu prânzul și cina, când vei savura pește proaspăt, pregătit în borș, la cuptor sau pe grătar, fiecare masă va fi o încântare simplă, specifică zonei, însoțită de un vin alb, ușor, de vară.

Delta Boutique & Carmen Silva Resort oferă o experiență autentică în descoperirea Deltei. Apreciem respectarea specificului local, bunul gust, simplitatea locului și în același timp complexitatea trăirilor într-un colț de lume în care nu ai nevoie de fapt de prea mult: minunatul albastru, stuf la ferestre, soarele Deltei și cel mai frumos peisaj al acestei părți de țară.

 • albastrul proprietății
 • piscina ingenios construită
 • curățenia și detaliile locului
 • plimbările pe lacurile din apropiere
 • lenevitul la piscină
 • cititul pe ponton
 • Cu peste 3540 km de râuri, canale, mlaștini, lacuri înconjurate de copaci și insule cu stuf, Delta Dunării găzduiește cel mai mare număr de colonii de păsări de pe continent;
 • Delta Dunării este a doua deltă fluvială ca mărime din Europa, după Delta Volgăi;
 • S-a format acum cinci mii de ani, într-un golf al Mării Negre; Astăzi Delta găzduiește multe plante și animale pe cale de dispariție și protejate, precum și 25 de tipuri diferite de ecosisteme;
 • Delta României este cea mai bine păstrată din Europa;
 • La intrarea în Marea Neagră, Dunărea se împarte într-o rețea de canale care leagă Chilia, Sulina și Sfântul Gheorghe, fiecare cu personalitatea, peisajele și atracțiile sale.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email