Top

Pensiunea IaraRezervă acum

Un muzeu viu

Delta Dunării este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase simboluri ale României. Vorbim despre o experiență atât de diferită călătorind în această zonă uimitoare, care nu se aseamănă cu nimic altceva.

Inclusă în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO, a doua ca mărime și cea mai bine păstrată deltă a Europei, Delta Dunării măsoară 2 200 de kilometri pătrați de râuri, canale, mlaștini, lacuri și insule cu stuf.

Biodiversitate. Peisaje salbatice. Specialitati delicioase cu peste

Biodiversitatea aici este unică (peste 5 500 de specii de floră și faună), peisajele sălbatice extrem de frumoase, specialități cu pește pe care nu le-ai mai încercat până acum, o anume pasiune a oamenilor de aici pentru ținuturile în care se nasc, lăsând în spate condițiile de viață dure pe care Delta le impune uneori – toate aceste motive și multe altele ar trebui să te facă să vizitezi această bucată sălbatică a raiului.

Iara Guesthouse Bedroom

Din multe destinații aflate de-a lungul Deltei Dunării, am fost fermecați de Pensiunea Iara, o locație de familie, unde poți simți cu adevărat acea atmosferă confortabilă, prietenoasă, lucrurile bine făcute, gustul delicios al peștelui proaspăt din Dunăre .

Iara este plasată pe malul stâng al brațului Sfântu Gheorghe, cel mai vechi și accesibil braț al Dunării, în Ilganii de Jos, în Județul Tulcea.

Gust bun. Elemente traditionale. Culori vii

Poți alege între zece camere frumoase, colorate viu, rustice, toate cu vedere la Dunăre. Vei observa bunul gust în decorarea lor, elementele tradiționale, accesoriile și culorile, imaginile frumoase pe toți pereții, toate dezvăluindu-ți ceva din minunile zonei.

Iara Guesthouse Restaurant

Ce poți face aici

Atât timp cât ești în Delta Dunării, toate activitățile interesante trebuie trăite în afara pensiunii. Însă Iara oferă și opțiuni pentru cei care preferă să stea în jurul locației: o piscină încălzită în aer liber, teren și spațiu de joacă pentru copii sau o mică bibliotecă ce conține tot felul de materiale tematice. Terasa în aer liber oferă priveliștea celui mai mare râu din România. Poți servi ceaiul sau cafeaua aici.

Ce poți mânca delicios

Mâncarea la Iara este tipică deltei: mâncăruri gustoase pe bază de pește, plăcinte delicioase, așa cum poți găsi doar în Delta Dunării. Încearcă supele de pește și neapărat rulada umplută cu știucă, o specialitate a zonei ce necesită mult timp și pricepere pentru a fi pregătită.

Ce poți descoperi în zonă

Explorarea Deltei intr-o barca rapida

Când vorbim despre explorarea cu adevărat a Deltei Dunării, cel mai potrivit lucru de făcut aici, Iara are la dispoziție o barcă rapidă, perfectă pentru navigarea pe canalele mari sau mici. Există, de asemenea, opțiunea experiențelor tematice și practice – pescuitul, pentru cei experimentați.

Însă îți recomandăm să îți iei o zi pentru a explora Delta Dunării cu o barcă rapidă, observând uimitorii pelicani, cormorani și egrete, minunații nuferi, caii sălbatici, dacă ai noroc, răsăriturile și apusurile pictate.

Delta Dunării, una dintre minunile ce aparțin României. Ne bucurăm, de asemenea, că familiile și iubitorii Deltei Dunării construiesc aici, se mută în acest loc sau se întorc din marile orașe pentru a-l promova, oferind o alternativă tuturor călătorilor în căutarea biodiversității, a sălbăticiei și a frumuseții neatinse.

Iara Guesthouse Pool
Iara Guesthouse Pelicans
Iara Guesthouse
Iara Guesthouse

Pensiunea Iara este unul dintre locurile noastre preferate din această zonă binecuvântată, îndrăgostindu-ne de-a lungul timpului de modul lor simplu de a fi, de ospitalitate, de gazdele vesele, de casa de oaspeți frumoasă, plină de culoare, pe care o împart cu fiecare călător pasionat.

Nota bene: nu pierde apusul aici. Este o frumusețe și o binecuvântare.

Alegerile EI

 • ospitalitatea și familia-gazdă
 • camerele confortabile, mici, frumoase
 • mâncarea tradițională din Delta Dunării

Alegerile LUI

 • supa tradițională de pește
 • întâlnirile cu păsările dimineața
 • apusurile

DE ȘTIUT

 • Delta Dunării este a doua deltă fluvială ca mărime din Europa, după Delta Volgăi și cea mai bine păstrată de pe continent;
 • Suprafața sa este de 4.152 km2, din care 3.446 km2 în România;
 • Dunărea se ramifică în trei mari brațe: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe;
 • Clima Deltei Dunării este continentală, cu puternice influențe venite dinspre Marea Neagră;
 • Este cea mai uscată și mai însorită regiune a României.

REZERVĂ ACUM

Iara Guesthouse, Ilganii de Jos, strada Egretei 2, Nufăru, Județul Tulcea

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.

  #iara #deltadunarii #tulcea #sfantugheorghe #unesconaturalworldheritage #pelicans #waterlilly #sunsets #speedboat #danubechannels #wildhorses #pikeroll #familyguesthouse #romanian_romance #traveltheromance

  0