Viscri 125

125, Viscri 507039

Viscri 125 – Frumusețe păstrată de secole

Frumusețea autentică descoperită în Viscri a devenit cunoscută în întreaga lume după ce Prințul Charles de Wales a ajuns aici și a început să promoveze identitatea Transilvaniei și minunile ei, restaurând în 2006 o casă veche săsească (din secolul al XVIII-lea), oferindu-i numle său.

Viscri merită cu siguranță includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO. Un drum vechi, neasfaltat, ce duce spre un loc unde poți jura că nu trăiește nimeni. Asta pentru că există aici un sentiment de liniște, de viață lentă și de încetinire, pe care nu l-ai mai întâlnit până acum. Viscri e de fapt veșnicie.

Au ales Viscri în schimbul vieții de oraș

Viscri 125 a fost pentru noi prima casă săsească vizitată în frumosul sat. Tinerele gazde vin din București, unde și-au lăsat viața și îndatoririle, mutându-se în Viscri și construind aici ceva durabil, așa cum multe alte persoane sau cupluri au făcut în satele transilvănene.Descoperă la 125, pe aleile verzi ale curții, detalii tradiționale, inscripții, flori și ferestre deschise spre soare.

Restaurantul și zona de living – în trecut hambar – sunt separate de cele două case folosite pentru cazare. În interiorul acestui frumos spațiu deschis s-a păstrat structura originală din lemn, adăugându-se câteva elemente moderne.Camerele sunt decorate cu mobilier tradițional, covoare țesute manual și din materiale naturale. Există, de asemenea, un apartament, ce păstrează stilul simplu, vechi, tradițional. Preferata noastră este cea cu numărul 6, la etaj. Ne plac scările, ferestrele largi ce permit luminii naturale să pătrundă frumos și delicat în interiorul camerei.

Simple bucurii

Ce poți face aici

Viscri 125 înseamnă relaxare totală: citind o carte la focul șemineului, savurând un pahar de vin afară, pe terasă, în timpul verii, plimbându-te în grădina unde copiii aleargă fericiți și liberi. Nu există loc sau timp pentru nimic altceva.

Ce poți mânca delicios

La Viscri 125 se mănâncă într-un singur fel: gătit de doamna Viorica. Minunata doamnă gătește tot felul de mâncăruri tradiționale delicioase, inclusiv opțiuni vegetariene, așa că nu vei fi niciodată dezamăgit sau înfometat aici. Fiecare masă este o sărbătoare, fiecare ingredient având locul și aroma sa în farfurie.

Ciorbele tradiționale sunt toate delicioase, carnea bine gătită. Trebuie să încerci sarmalele făcute aici și variantele vegetariene, care sunt întotdeauna noi și surprinzătoare.

Ce poți descoperi în zonă

Viscri este cunoscut în special pentru Biserica Fortificată, construită în jurul anului 1100 d.Hr., inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vizitează Biserica Fortificată și muzeul care recreează modul de viață săsesc.

Mergând pur și simplu prin Viscri

În zonă există multe activități de avut în vedere: traseele în căruțe trase de cai și degustarea brânzeturilor locale (între mai și septembrie), ciclism montan sau traseu de trekking care leagă două sate săsești (Criț și Meșendorf) de Viscri, vânătoare de trufe în pădure (între septembrie și decembrie), observarea ursului brun sălbatic în pădurea din jur, explorarea diversității florilor sălbatice (unele specii dispărute în restul Europei), pur și simplu plimbarea prin Viscri, printre fațadele pastelate ale caselor, animalele domestice, vacile care vin înapoi acasă, gâștele guralive care se aud în tot satul.Există ceva legat de Viscri, un detaliu anume pe care nu l-am putut simți sau găsi altundeva. Acesta este motivul pentru care ne întoarcem întotdeauna aici pentru emoție. Poate că este liniștea, timpul oprindu-se pentru o vreme, viața de odinioară care ne lipsește, bucuria noastră de a o vedea și observa.

Viscri va fi întotdeauna despre autenticitate, pasiune pentru lucrul tradițional și trainic, despre pământul de acasă și călătorii liberi.

 • iarba verde, cerul albastru, aerul, terasa exterioară
 • ospitalitatea
 • pisicile casei
 • mâncarea doamnei Viorica
 • camera nr. 6
 • grădina de legume
 • Viscri 125 este la origine o locuință săsească tradițională, construită ca o fortăreață;
 • Viscri a fost fondat de sași în 1185 și este un exemplu clasic al acestui tip de așezare în zonă;
 • Confruntându-se pentru sute de ani cu invadatori, precum tătarii și turcii, rezistând în războaiele mondiale, deportați în Siberia după Cel de-al Doilea Război Mondial, sașii au reușit să supraviețuiască timp de 800 de ani și să dispară aproape complet în mai puțin de 20 de ani, în ultima perioadă a regimului comunist;
 • În prezent, doar 10 sași mai trăiesc în Viscri (2020) și 13 000 în întreaga Transilvania, din 250 000 la începutul secolului XX;
 • Semnele săsești distinctive în sat sunt: structura riguroasă a proprietăților, zidurile înalte care protejează proprietățile, frumoasa Biserică Fortificată.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email