Casa Kraus

Casa Kraus, Satul Crit 25, Bunești, Jud Brașov

Casa Kraus – Viața, istoria și valorile vii

Cu sute de ani în urmă aceasta era casa lui Johannes Traugott Kraus, preotul din satul Criț. De cealaltă parte a zidului, frumoasa biserică fortificată a satului privea peste Criț. Astăzi vei găsi aici Casa Kraus, cu intrare direct în uimitoarea biserică. Reconstruită cu ani în urmă, urmând planurile inițiale și decorată cu mobilier pictat manual, uși din lemn și obiecte vechi, Casa Kraus oferă o privire asupra modului în care trăia comunitatea săsească. Te poți bucura de o terasă mare aici, unde îți vei dori să petreci cât mai mult timp.

Câte un nume pentru fiecare cameră

Fiecare dintre cele șapte camere are un nume săsesc diferit, evocând personalități care au trăit în Transilvania. Preferata noastră este Camera Johann Kraus, deoarece este mare și luminoasă. Pentru decorarea camerelor a fost folosită mobilă veche recondiționată și o mulțime de obiecte pe care le-am văzut ultima dată în casele bunicilor. Sentimentul că te întorci în timp, emoția pe care o ai în timp ce privești afară, pe fereastră…

Oamenii care spun povești

O altă variantă de cazare pe domeniul Casei Kraus este în interiorul Casei Sofia Folberth, lângă intrare. Această casă mică a fost botezată așa în onoarea unei doamne care locuiește în Germania, are 94 de ani și în fiecare an vine la Criț pentru a le spune vizitatorilor povești despre cum arăta locul în trecut. O vei găsi mereu în Biserica Fortificată și energia ei îți va face sufletul să vibreze profund.

Ce poți face aici și ce poți descoperi în zonă

Frumosul Haferland

Suntem în faimoasa regiune Haferland așa că primul obiectiv pe listă ar trebui să fie bisericile fortificate. Fiecare sat are o biserică veche, unele dintre ele într-o formă foarte bună, precum cea de la Criț, altele încă așteaptă să fie renovate. Însă în timp ce cutreieri satele, vei avea de asemenea șansa de a vedea multe case vechi, încă supraviețuind în fața vremii. Satele vecine vizitate de noi sunt Viscri, Bunești, Meșendorf, Cloașterf, Biertan, Alma Vii. Toate te întorc în timp, făcându-te să uiți, măcar pentru o clipă, de viața agitată a marilor orașe.

Ce poți mânca delicios

La subsolul Casei Kraus, în fosta cramă, vei găsi restaurantul. Alege un vin roșu românesc și aprinde lumânările; vei fi la locul potrivit. Vara poți servi cina pe terasă, sub un cer superb, înstelat.

Am ales Casa Kraus și pentru decizia individuală a gazdelor de a reconstrui, pentru implicarea constantă în viața satului, în schimbarea și îmbunătățirea vieții comunității. Casa Kraus este, într-adevăr, un exemplu personal, o dovadă a ceea ce se poate face pentru a menține viața, istoria și valorile vechi.

 • priveliștea din grădină
 • frumoasa cramă
 • sentimentul, cultura și spiritul săsesc
 • implicarea în comunitate a celor ce reprezintă Casa Kraus
 • povestea lui Johannes Traugott Kraus
 • istorisirile doamnei Sofia Folberth
 • Localizat în inima Transilvaniei, satul Criț aparține regiunii Haferland, așa cum este numită de localnici zona cuprinsă între Sighișoara și Râșnov;
 • Săptămâna Haferland, care are loc în fiecare an în luna august, este o atracție și tradiție importantă, deoarece adună sute de sași înapoi în țară pentru a sărbători obiceiurile și tradițiile lor; De la dansuri tradiționale săsești, la proiecții de filme și expoziții, Haferland înseamnă activități continue dedicate culturii săsești;
 • Locuri precum Roadeș, Viscri, Bunești, Rupea, Fișer, Meșendorf sau Saschiz, lângă Criț, sunt exemple de sate săsești unde casele au pereți specifici zonei, mobilierul este din lemn masiv și pictat manual, iar oamenii sunt primitori;
 • Pentru iubitorii de natură, pajiștile și pădurile din jur sunt minunate; Pot fi cutreierate pe jos sau cu bicicleta;
 • Unele dintre cele mai interesante biserici fortificate din Transilvania sunt foarte aproape (la 14 km); Pot fi vizitate pe jos sau într-un tur cu bicicleta.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email