Casa Savri

Casa Savri, Str. Morii 17, Sighișoara, Județul Mureș

Casa Savri – Moment în timp

Imaginează-ți o cetate veche, ultima locuită din Europa, plină de magie, drumuri străvechi, clădiri și uși impunătoare, istorie, trecut și frumusețe plutind peste tot.

Acesta este sentimentul de fiecare dată când ajungem în Sighișoara, unul dintre locurile aproape de inimile noastre, pentru potențialul minunat, poveștile care trebuie spuse, imaginile ce trebuie transmise între generații, pentru frumusețea ce are nevoie de apreciere.

Chiar în mijlocul orașului, în partea de jos a frumoasei cetăți, există Casa Savri. Te vei îndrăgosti de micuța casă de oaspeți.

Precum însăși Sighișoara, are o poveste; strâns legată de familie, scrisă de generații. Ce poate fi mai frumos?Casa Savri este un monument istoric minunat, de fapt cea mai veche clădire a cetății, datată în anul 1568, moștenită de tinerii proprietari de la părinți și de la generațiile anterioare. Au ales să ofere acestei clădiri uimitoare, cu propria curte interioară, o viață și un scop nou, transformând-o într-o adevărată casă de oaspeți, plină cu obiecte și mobilier vechi, toate arătând perfect împreună.

Pentru cazare poți alege dintre opt camere frumoase. Noi am stat în Rozalia și Hilda și încercăm să rămânem într-o cameră diferită de fiecare dată. Savurează cafeaua dimineața pe terasa interioară, admiră obiectele vechi, respiră aerul curat, urmărește lumina zilei venind și plecând pe fațada frumosului Turn cu Ceas, pe care îl poți observa din curtea Casei Savri.

Ce poți face aici

Vei avea destul timp pentru relaxare, energie bună sau pentru a te pierde, pur și simplu, printre momente. Pentru noi, casa de oaspeți este precum o ușă veche, deschisă către lumea și timpurile străvechi. Ne regăsim de fiecare dată într-o altă poveste.

Curtea interioară este locul nostru preferat, o zonă plină de obiecte, istorie de familie, flori și culori tradiționale. Urmează scările care pornesc din curtea interioară și ajung în final lângă faimosul Turn cu Ceas al cetății.

Ce poți mânca delicios

La Casa Savri poți servi doar micul dejun, foarte bun și complet. Pentru prânz și cină, trebuie să încerci restaurantul Gasthaus Alte Post, unde am savurat aperitive delicioase, românești, precum salată de vinete sau zacuscă, tocană de ciuperci și minunații papanași, desertul nostru îndrăgit.

Ce poți descoperi în zonă

Cetatea Sighișoara este un loc frumos în toate anotimpurile. Piața Cetății, în trecut locul unde se judecau procesele și se desfășura comerț; urcând apoi pe Strada Școlii, spre Scara acoperită a Studenților te poți opri la magazinele de suveniruri.

Turnul cu Ceas, de 64 metri înălțime, datând din secolul al XIV-lea este, de asemenea, un obiectiv de văzut. Iar priveliștea din turn este foarte frumoasă!

Vizitează și Turnul Fierarilor, construit în 1631 și Festivalul Medieval din Sighișoara, care are loc în fiecare an la sfârșitul lunii iulie și care reunește muzica medievală cu artiști și meșteri populari, grupuri de animație și teatru.Casa Savri este pentru noi pasiunea pentru tradiție, istorie, familie și pentru valorile vechi. ”Undeva la granița dintre secole, unde istoria și-a lăsat amprenta, în inima fermecătoarei Transilvanii, chiar la baza cetății boeme Sighișoara, Casa Savri este un colț al apusului de soare și al legendei, care așteaptă să îi treci pragul. “

 • curtea interioară
 • casa colorată
 • proprietarii pasionați
 • obiectele vechi
 • micul dejun
 • povestea din spatele generațiilor
 • Primii proprietari ai casei au trecut literele M și J pe fațadă, lângă niște tălpi de pantof, simbol al meseriei proprietarului de atunci: cizmar;
 • Procesul de restaurare a casei este similar cu cel al unui muzeu; Astăzi oaspeții pot admira aici obiecte colectate de-a lungul anilor și o colecție impresionantă de instrumente de lucru ale meșterilor din diferite perioade;
 • Mobilierul este confecționat din lemn masiv, recondiționat la cele mai înalte standarde, întregul proces de restaurare durând șapte ani;
 • Casa Savri este situată pe Ulița Morii (Muhlgasse), considerată cea mai îngustă parte a drumului european;
 • Casa Savri este o clădire monument istoric (de interes național), parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email