Chalet Alpina

Chalet Alpina, Dobrești, Strada Punct Horoaba, Moroeni, Jud. Dâmbovița

Chalet Alpina – Energie, aer bun, liniștea unui peisaj perfect la fereastră

Nimic nu ne bucură mai tare decât reîntoarcerea în locuri ale sufletului. Fie că e vorba despre peisaje pe care le găsim la fel de frumoase peste ani, fie că ajungem în locuri din care am plecat ultima oară copii fiind, fie că ne amintim vag de conturul unui peisaj, de un colț de natură drag, de un copac, de o stâncă ce ne-au mai apărut cândva în drumul nostru. De această dată reîntoarcerea aproape de suflet a fost la Chalet Alpina, o cabană autentică, frumos construită pe un platou aproape de stânci și brazi. O experiență la munte, în aer curat și bun, indiferent de anotimp, cu adevărat magică iarna și oază de un verde proaspăt vara. Liniște, izolare, cântec de păsări dimineața la fereastră, mâncare cu suflet, căldura unui cămin rustic, la munte.

Chalet Alpina, cândva cadru și peisaj al copilăriei petrecute în aer de munte

Cândva cadru și peisaj al copilăriei, aproape de casă, Platoul Padina, lângă Peștera Ialomiței, în inima Munților Bucegi, zonă de o frumusețe și energie speciale, ne-a găsit astăzi într-o altă etapă a vieții, însă cu același sentiment de frumos, nostalgie și renaștere, la fiecare gură de aer proaspăt sau peisaj minunat redescoperit. Obișnuiam să colindăm potecile, să culegem flori sălbatice, să vânăm primii fragi aromați, să ne descălțăm în pârâurile reci sau în micile cascade, să ne aventurăm în peștera ce oferea de fiecare dată alte și alte povești, scenarii, închipuiri.Astăzi zona și-a păstrat frumusețea, parcă pe alocuri neatinsă, însă oferă cu siguranță acum mai multe experiențe călătorilor, prin facilități și locuri de cazare. La prima vizită la Chalet Alpina am descoperit o zăpadă imaculată de care ne era dor, un peisaj perfect desenat la fereastră, niciun zgomot al lumii moderne, doar vizitele sfioase ale vulpilor din jur, mai obișnuite ca oricând cu oamenii.

Chalet Alpina, o fostă cabană de vânătoare readaptată timpului actual

Chalet Alpina este o fostă cabană de vânătoare, construită în perioada comunistă, după obiceiurile acelor vremuri. Astăzi renovată și readaptată timpului, proprietatea privată devine experiență pentru călătorii iubitori de munte și de liniștea locurilor retrase în natură. Poziționată pe un platou vast, unde iarna zăpada se așterne minunat, iar vara florile sălbatice inundă covorul verde, Chalet Alpina poate fi deopotrivă loc de odihnă, popas pentru o masă cu adevărat bună și punct de plecare în explorarea frumuseților naturale din jur.

Chalet Alpina are un confort călduros, o intimidate anume, culori calde, materiale naturale, accente personale

Noi ne-am odihnit pur și simplu, ne-am bucurat de soare și de o vreme blândă, am explorat curtea generoasă și am povestit cu oamenii locului despre istoria și evoluția zonei. Ne-au plăcut tare mult detaliile moderne și accentele rustice ale interioarelor, confortul și curățenia atentă a camerelor de oaspeți, imaginile și tablourile care decorează pereții cabanei și care ne aduc aminte de natura de care ne bucurăm aici. Cabana are un confort călduros, o intimidate anume, puse în evidență prin culori calde, materiale naturale, accente personale.

Un meniul local, adaptat modern și cu ceva influențe din diverse zone ale țării

Ne-au impresionat oamenii locului, deschiderea lor și poveștile împărtășite ca într-o prietenie de când vremea. Iar meniul și preparatele au reprezentat cu adevărat surprizele șederii noastre la Chalet Alpina. Un meniul local, însă adaptat modern și cu ceva influențe din diverse zone ale țării. Variante atât pentru iubitorii gastronomiei clasice, cât și pentru vegetarieni sau pentru cei ce își doresc o cină ușoară. Recomandăm cu drag clătitele speciale ale casei, preparate la cuptor, cu multă brânză dulce și stafide. Micul dejun este unul așezat, servit lent, în spatele ferestrelor generoase deschise în fața superbului platou pe care noi l-am găsit îmbrăcat în alb.

Zona Padina-Peștera, amplasată integral într-un parc natural, unică în ţară

Întreaga zonă în care ne aflăm, a munților Bucegi, respectiv Padina-Peștera, este bogată în obiective turistice și în posibilități de a explora minunile naturale diverse. A fost declarată zonă de interes naţional în anul 2018 şi este amplasată integral într-un parc natural, fiind unică în ţară. Totodată, a rămas și printre puținele zone turistice neatinse excesiv de investiții, chiar dacă foarte mulți turiști o văd în fiecare an.

Peștera Ialomiței, Babele, Sfinxul, Vârful Omu, Cheile Zănoagei, Lacul Bolboci și Cheile Tătarului

Peștera Ialomiței este poate prima destinație de explorat, la o altitudine de 1 530 m și cu o lungime 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, cu galerii și săli. Urmează în jur Babele, la o altitudine de 2 292 m, fascinantul Sfinx, Vârful Omu, la 2505 m, Cheile Zănoagei, întinse pe 1 km, cu diferențe de nivel pe care le parcurge râul Ialomița în cascade, până la frumosul baraj artificial Lacul Bolboci și Cheile Tătarului, arie protejată, la o altitudine de 1 800 m. De la Padina există numeroase trasee montane ce pot fi explorate, care duc spre peisaje uimitoare, multe din acestea poate neatinse încă. Spre exemplu, Padina – Cabana Peștera – Cabana Vârful Omu, Padina – Peștera -Babele sau Padina – Peștera – Piatra Arsă. Tot de aici, trasee de schi de tură, în afara pârtiilor amenajate.

Fie că explorezi toate aceste zone, fie că te bucuri lent de soare, pe un scaun așezat chiar în loculul potrivit pe terasa cabanei dragi, locul îți va împrumuta din aceeași energie creatoare și vindecătoare, pentru care zona este de altfel renumită.

Chalet Alpina, odihna bună, liniștea vindecătoare, micul dejun lent, paharul de vin servit în fața șemineului

Chalet Alpina  a fost pentru noi odihna bună, aceea după care tânjești la fiecare escapadă din orașele pline, surpriza descoperirii unui peisaj imaculat dimineața, la fereastră, liniștea vindecătoare, în care îți poți asculta, în sfârșit, gândurile. Totodată micul dejun servit lent, în fața platoului ce se întinde vast, pauza luată la soare, pe terasă, relaxarea de seară și paharul de vin servit în fața șemineului. Chalet Alpina a fost însă și emoția frumoasă și entuziasmul, poate melancolia reîntoarcerii într-un loc știut din întâmplările copilăriei îndepărtate, toate regăsite cumva, însă sub alte forme, culori și momente. Acea cabană autentică, adaptată modern, dar simplu, în care parcă totul e la locul lui. Neavând nevoie de mai mult decât un weekend pentru o deconectare totală.

Chalet Alpina în noua ei formă și întreaga zonă a minunaților munți Bucegi ne-au amintit, încă o dată, de cunoscuta constatare conform căreia nu e nimic mai frumos și mai interesant decât să te întorci într-un loc știut pentru a realiza de fapt cât de mult te-ai schimbat.

 • liniștea profundă a locului
 • dragul reîntoarcerii într-un loc cunoscut
 • oamenii calzi
 • detaliile moderne și accentele rustice ale cabanei
 • amplasarea în centrul frumosului platou natural
 • meniul și preparatele surprinzătoare
 • Peștera Ialomiței este una din cele mai cunoscute din țara noastră, localizată pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, cu o lungime de 480 m, adâncime de -60 m, la o altitudine de 1660 m, descoperită în anul 1294;
 • Peștera Ialomiței poate fi vizitată până la încăperea Altarului, suprafață accesibilă turiștilor de 400 m;
 • Accesul pentru peșteră se poate face și cu telecabina Bușteni până la Babele și mai departe, până la Peștera;
 • Originea numelui Sfinxului este legată de asemănarea cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii vântului; Sfinxul măsoară 8 m înălțime și 12 m lățime;
 • Dacă îți dorești să faci un traseu mai lung în zona Cheilor Tătarului (între platoul Padina și Lacul Bolboci) poţi merge pe drumul forestier marcat cu o cruce albastră, de la hotelul Peştera spre Sinaia sau Moroeni.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email