Top

Cloasterf HausRezervă acum

Frumusețea lucrurilor simple

De fiecare dată când ne dorim cu adevărat să luăm o pauză de la viața zgomotoasă a orașului, ne găsim liniștea și suflul într-o casă de oaspeți tradițională. Poate și pentru că simțim cum numai în satele mici, îndepărtate, diferite de tot ce-i cunoscut, reușim să ne regăsim, în viața simplă de care uneori avem nevoie cu toții.

Așa am petrecut un sfârșit de săptămână de noiembrie într-un sat săsesc, pe care îl întâlnisem înainte, în călătoriile noastre prin Transilvania: Cloașterf, un mic sat vechi, aflat între Brașov și Sighișoara, în județul Mureș.

Cloasterf Haus

După ce am rătăcit o vreme pe străzile satului, urmărind o lume parcă uitată, am ajuns la poarta de la Cloașterf Haus. Primul lucru văzut – un câine extrem de fericit întâmpinându-ne. Părea ca și cum ne aștepta de ceva vreme.

Micuța casă de oaspeți confortabilă este tipică, plină cu povești și oameni frumoși drept gazde, cu dormitoare simple, mâncare locală și o curte mare, verde, unde copii și animale aleargă și se joacă împreună.

Cloașterf Haus este o afacere de familie frumoasă, născută din dorința de a oferi ceva autentic tuturor călătorilor, dar și dintr-o veche pasiune pentru mediul rural, satele săsești și natură.

„La Cloașterf Haus vă așteptăm să încetiniți ritmul, să nu mai fiți întotdeauna grăbiți – într-un loc frumos, cu mâncare delicioasă, oameni prietenoși, totul trăit într-un ritm lent …”, spun ei.

Aici puteți găsi trei camere duble și două triple pentru cazare, într-o casă tradițională foarte frumoasă, reconstruită cu ajutorul și sfatul unui arhitect, cu mobilier pictat manual, obiecte vechi și în apropierea camerelor, o bucătărie mică și un spațiu pentru servit masa.

Cloasterf Haus

Ce poți face aici

Cloașterf este situat într-o zonă protejată, mai exact Podișul Hârtibaciului-Târnava Mare. Aici vă puteți bucura de mersul pe jos sau cu bicicleta, puteți observa plante și animale rare sau pur și simplu reconecta la ritmul normal și pașnic al vieții.

În interiorul casei de oaspeți bucuriile mici sunt: o ceașcă de ceai, o carte relaxantă, apoi frumusețea curții verzi, statul la soare, câinele prietenos și iubitor, gazdele care vă vor spune toate poveștile acestui loc.

Ce poți mânca delicios

Mâncarea de la Cloașterf Haus este tradițională, simplă și gustoasă, așa cum puteți găsi în toate casele de oaspeți săsești, cu ingrediente locale și proaspete, toate din propria grădină.

Dacă intenționați să mâncați aici, ceea ce vă recomandăm, trebuie doar să anunțați acest lucru înainte de a ajunge, pentru a le oferi timp gazdelor să se pregătească. Supele tradiționale, carnea pregătită la cuptor, dar și variantele vegetariene, legumele proaspete și clătitele delicioase, însoțite de gemuri locale ne-au încântat.

Ce poți descoperi în zonă

În Cloașterf puteți vedea Biserica Evanghelică Fortificată, construită în secolul al XVI-lea, pe locul unei vechi bazilici romanice. Biserica este pe Lista Monumentelor Istorice 2010. La 30 km distanță de Cloașterf aveți, de asemenea, opțiunea de a vizita cetatea Sighișoara și faimosul sat Viscri, dar și Cetatea Rupea, unul dintre cele mai vechi artefacte arheologice din România.

Am petrecut un weekend frumos la Cloașterf Haus, mângâiați cu ideea că încă există oameni care se întorc în sate, urmându-și pasiunile sau dorințele, împărtășind lucrurile uimitoare pe care le creează, fără să păstreze frumusețea și esențialul numai pentru ei.

Cloașterf Haus ne-a făcut mai recunoscători pentru modul simplu de viață; natura verde, cafeaua dimineața într-un sat săsesc tăcut, mâncarea simplă, cuvintele pe care le rostim, aerul curat care ne pătrunde în inimi.

Cloasterf Haus
Cloasterf Haus
Cloasterf Haus
Cloasterf Haus

O experiență minunată.

Alegerile EI

 • gazdele primitoare
 • curtea interioară verde
 • câinele jucăuș al casei de oaspeți

Alegerile LUI

 • atelierul construit în spatele casei
 • micul spațiu interior comun
 • mobilierul pictat manual

DE ȘTIUT

 • Micul sat din estul Transilvaniei, Cloașterf, este originea multor legende; În apropierea satului se află ruinele unui castel cunoscut pentru localnici sub numele de „Castelul maimuțelor”; Se spune că o comoară de mare valoare ar fi ascunsă în spatele unei uși de fier invizibile de pe dealul castelului; Din când în când ușa apare de nicăieri, dar nu poate fi deschisă decât cu mătrăgună, o plantă magică;
 • După distrugerea bisericii gotice vechi, reconstrucția Bisericii Fortificate Cloașterf a durat între anii 1521 și 1524;
 • Saschiz, satul care include și Cloașterf, este o locație foarte apreciată pentru evenimentele culturale și sportive, trasee pentru biciclete, târguri culinare și case de oaspeți;
 • Cloașterf Haus este o pensiune care acceptă animale de companie;
 • Verifică și Pensiunea Bike Check Inn, în Bunești, un loc deținut de aceeași familie.

REZERVĂ ACUM

Cloașterf Haus, Sat Cloașterf 84, Saschiz, Județul Mureș

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp de partenerul nostru, Camira Events & Travel.

  #cloasterf #transylvania #saxonlife #simplethings #basic #greenyard
  #greengrassofhome #thehosts #transylvanianguesthouses #cloasterfhaus
  #seethebeauty #countryside #fortifiedchurch #romanian_romance
  #traveltheromance

  0