Top

Conacul BratescuRezervă acum

Boutique hotel de familie

Există lucruri pentru care ar trebui să fim întotdeauna recunoscători. Spre exemplu, pentru oamenii care creează locuri magice de care călătorii se pot bucura în drumul lor. Astfel, prin muncă, pasiune și implicare, ne fac întotdeauna călătoria frumoasă, confortabilă și caldă.

Conacul Brătescu este un exemplu de loc construit astfel, de un cuplu tânăr, născut și crescut la Bran. Chiar dacă poate părea o destinație aglomerată, frumosul conac este situat într-o zonă liniștită, retrasă, înconjurat de natură, cu o priveliște minunată deasupra caselor și la poalele munților.

Conacul Bratescu

Un loc cu poveste

Numele Brătescu are o anumită rezonanță în Bran. Domnul Emil Brătescu (tatăl), a fost un cunoscut profesor de limba română care obișnuia să întâmpine oameni celebri la evenimente literare, politice și culturale. Întâlnirile lungi organizate aici care se încheiau după miezul nopții, erau exact ca atunci când închizi ochii și simți mirosul unei o cărți vechi. Ce vremuri grozave!

Un sentiment diferit pentru fiecare camera

Conacul Brătescu este numit un veritabil boutique hotel. Fiecare cameră a fost proiectată într-un mod diferit, are o poveste specială și oferă un sentiment aparte. Am ales romantica Blue Room și am fost încântați. Serile liniștite petrecute pe mica terasă, respirând aerul puternic de munte, perfect pentru un somn relaxant, profund. Cum nu ne puteam opri din cutreierat conacul, am decis că trebuie să ne întoarcem și să ne cazăm și în celelalte camere descoperite. Vom alege camera Rhapsody, Charming Vista sau Imperial Suite.

Conacul Bratescu Room

Ce poți mânca delicios

Restaurantul conacului este mare, poate găzdui aproape 60 de persoane și este, de asemenea, o variantă frumoasă pentru evenimente mici. Șemineul, elementul central al camerei, este o adevărată bucurie, în special seara, fiecare masă fiind orientată către el. Mâncarea este gustoasă și tradițională, ai destul de multe opțiuni aici și împreună cu lista de vinuri, mixul devine perfect. Încearcă ciorbele tradiționale, un fel principal și clătite la desert.

Ce poți face aici

Carti, fotografii, contemplare langa semineu

În Conacul Brătescu te vei bucura doar de relaxare și de timpul stând în loc. Așadar, cititul, căutarea unui loc perfect pentru fotografii, vegherea focului din șemineu, contemplarea vieții și a liniștii sunt lucrurile perfecte de făcut aici.

Ce poți descoperi în zonă

Bran este renumit pentru Castelul Bran, cunoscut mai ales de străini sub numele de Castelul lui Dracula. În ultimii ani, de când a fost recuperat de la statul roman, având acum un management privat, a trecut prin diferite procese de restaurare. Îl regăsim astăzi mai frumos și îngrijit. Indiferent de vreme, după vizita la castel, te poți opri la un ceai sau un prânz la frumoasa Casă de Ceai, pe care o vei găsi în curtea castelului. De asemenea, la 20 de minute vei găsi Cetatea Râșnov, o fortificație pe vârful unui deal, cu priveliști uimitoare către munți și spre satele vechi de la poalele ei.

Ești la munte, într-o zonă magică, aici și acum. Bucură-te de priveliște, respiră adânc, pășește către un drum nou, fii recunoscător pentru toate poveștile pe care fiecare loc le are de împărtășit.

Alegerile EI

 • Bran privit de pe terasă
 • linistea
 • obiectele și decorațiunile vechi

Alegerile LUI

 • The Blue Room
 • amprenta familiei asupra locului
 • povestea din spatele conacului

DE ȘTIUT

 • Numele Bran provine din limba turcă și înseamnă poartă;
 • Construcția Castelului Bran a fost finalizată în 1388; A fost construit pe o stâncă abruptă, cu o vedere excepțională asupra dealurilor din apropiere; Acesta a îndeplinit rol vamal, aici ajungând 3% din mărfurile transferate în Transilvania și în afara acesteia și totodată rol de cetate;
 • În cărți și legende, Dracula este un conte din Transilvania, ce deținea un castel deasupra unei văi; Acest personaj este deseori confundat cu Vlad Țepes, uneori cunoscut sub numele de Vlad Dracul, prinț valah ce avea un castel în Principatul Țării Românești; Deoarece Castelul Bran este singurul din Transilvania care se potrivește descrierii celui deținut de Dracula, este cunoscut în întreaga lume drept Castelul lui Dracula;
 • Vlad Țepeș, conducătorul Valahiei, este legat de altfel de Castelul Bran; El a fost implicat în mai multe campanii de pedepsire a comercianților germani din Brașov care nu respectau poruncile sale;
 • Castelul Bran rămâne pe primul loc în topul celor mai vizitate obiective turistice din județul Brașov și din țară; În 2018 a fost vizitat de un milion de turiști.

REZERVĂ ACUM

Conacul Brătescu, Strada Festung 8B, Bran, Județul Brașov

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.

  #romanianmansions #conaculbratescu #bran #beautifulromania #stories #familystory #cozyplace #fireplace #enjoytheview #blueroom #romanticstay #travelers #findthebeauty #romanian_romance #traveltheromance

  0