Conacul Torzburg

Conacul Törzburg, Sat Bran, Strada Sextil Pușcariu, Nr. 3, Județul Brașov

Conacul Torzburg – Oamenii creează momente, nu lucruri

În viață contează momentele. Așa începe povestea noastră, dar și a gazdelor, la Conacul Torzburg. În Branul plin încă de farmec. Pentru noi a contat momentul întâlnirii cu Raluca și Mustafa, oamenii locului descris astăzi. Moment ce a fost, precum toate celelalte clipe frumoase și pline de însemnătate, neașteptat. Acea bucurie ce ne vine din viața așternută, pur și simplu. Pentru ei, momentul care a contat cu adevărat a fost cel al întâlnirii cu un astfel de loc, pentru care au început să țeasă împreună o poveste.

„Conacul Torzburg este ceva care vine din copilăriile noastre.”

„Privind spre trecut, înţelegem acum că povestea Conacului Torzburg este ceva care vine din copilăriile noastre. Amândoi am avut o copilărie plină de bucurii, de joc şi joacă, de libertate şi de năzdrăvănii. Probabil de aici a apărut această bucurie de a preţui momentele. (…) De mult aveam acest vis, de a construi un loc al experienţelor desăvârşite după crezul şi imaginaţia noastră. Visul acesta a început să prindă viaţă în 2017 când ne-am întors în Bran, pornind povestea Conacului Törzburg.”

Conacul Torzburg, experiența completă în Bran

Nu le-a fost uşor cu siguranță. Conacul Torzburg a fost construit timp de un an,  dintr-un conac vechi din Bran, înțelegând încă o dată faptul că „e mai greu să reconstruieşti decât să construieşti de la zero”, însă și mai frumos, am completa noi. „Am luptat pentru fiecare detaliu, pentru cele pe care oaspetele le vede, le simte, le aude sau pe care nici măcar nu şi le imaginează. Scopul nostru a fost să construim experiența completă în Bran. (…) Cadrul perfect pentru a trăi bucuria care durează.”

Povestea Conacului Torzburg este, așa cum cred cu tărie și gazdele noastre, despre libertate, despre visul împlinit, despre bucuria momentului.

CE POȚI FACE AICI

Ne-am bucurat tare mult să putem descoperi încă un loc de poveste în Bran, aflat cumva în cel mai popular loc, însă în același timp retras și cuprins de liniște – la poalele Castelului Bran. Castel care se vede minunat, atât ziua, cât și în timpul nopții, de la fereastra camerei noastre.

Conacul Torzburg a fost reconstruit în detaliu, fiind astăzi atât de primitor, aranjat simplu, organizat, aerisit și plăcut, amintindu-ne puțin de lejeritatea și simplitatea decorului nordic. Toate camerele conacului au vedere spre castel. Acestea au fost pregătite de un designer de interior. „Am ales cele mi bune materiale, pentru ca tu să dormi bine, să nu auzi zgomotele de afară, să ai temperatura interioară potrivită, lumina potrivită”. Mobilierul este atât modern, cât și vechi, recondiționat. Iar fiecare element e atent ales, pentru a recrea atmosfera de conac.

 Forfotă afară, liniște în interior

Conacul este așadar locul perfect pentru a zăbovi, odihni într-un pat confortabil și răcoros, pentru a citi o carte la fereastră, privind din când în când spre castelul legendar. În suita noastră, spre exemplu, ne cucerește un spațiu vitrat, luminos, unde ne cuibărim în fotolii, admirând tot ce putem vedea în exterior prin ferestrele multe și generoase. Forfotă afară, însă atât de multă liniște în interior.

CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Conacul Torzburg, un concept nou de restaurant în Bran

Ingrediente naturale, finețe, mâncăruri locale și internaționale, gusturi și reinterpretări. Așa este experiența gastronomică aici. Restaurantul Conacului Torzburg este imaginat cu aceleași detalii, care te transportă înapoi în timp. Totul e la locul lui. Chiar vizavi de Castelul Bran poți savura un mic dejun proaspăt și bogat și un prânz sau o cină cel puțin interesante și surprinzătoare: preparate locale, asociate cu rețete cu specific internațional, în special turcesc. Totul se îmbină însă cu o cafea de specialitate sau cu un cocktail.

La Conacul Torzburg există o terasă mică, chiar peste stradă de Castelul Bran și una mai mare, în spatele proprietății. Priveliștea de pe mica terasă este unică, iar pulsul locului resimțit la maximum. Iar nopțile târzii de vară au un farmec aparte la Törzburg, prin aerul boem, atmosfera pe alocuri misterioasă, simplele detalii.

CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

Cu siguranță că ai ajuns deja în renumitul Bran și ai văzut sau trăit experiențele pe care locul sau zona le pot oferi. De menționat sunt cu siguranță în continuare: Castelul Bran, satele autentice Măgura, Peștera, Șirnea, Cetatea Râșnov, orașul Brașov, Peștera Dâmbovicioara, Peștera Valea Cetății din Râșnov și un loc drag, pe care îl recomandăm în mod special de fiecare dată, Rezervația de Urși de la Zărnești.

Un alt mod de a face turism în România

„Ne iubim țara, punem mult suflet în ceea ce facem și credem că, prin poziția strategică pe care o avem, vom putea contribui la îmbunătățirea brandului turistic de țară. Printr-un alt mod de a face turism în România.” Așa își încheie gazdele noastre povestea și așa simțim și noi că este, cu adevărat. Dincolo de modele simplu de urmat sau declarații ce rămân în acest domeniu doar la nivel de cuvinte rostite, la Conacul Torzburg am simțit conexiunea oamenilor cu locul lor, pasiunea, priceperea și experiența, dorința vie și mai presus de toate, deschiderea și disponibilitatea. De a povesti o seară întreagă cu oaspeții locului, de a împărtăși experiențe, de a dezvălui din tainele conacului, de a zâmbi sincer și de a schimba cu încă ceva turismul românesc frumos.

 • camera generoasă, impecabilă, cu vedere spre castel
 • detaliile și atmosfera conacului
 • gazdele
 • istoria locului
 • liniștea conacului
 • meniul care îmbină gusturi și culturi
 • Castelul Bran poartă în germană numele „Törzburg”;
 • Istoria Castelului a început în 1377, ca cetate de piatră ridicată în satul Bran; Cavalerii teutoni au construit așezarea fortificată din lemn, numită Bran, pentru a apăra Transilvania;
 • Castelul Bran a fost terminat în 1388; A avut un rol dublu, de așezare de apărare, dar și de punct vamal;
 • Istoria Castelului Bran este legată de Vlad Ţepeş (domnitorul Valahiei); După ce şi-a pierdut tronul, Iancu de Hunedoara (voievodul Transilvaniei) l-a a sprijinit pe Vlad Ţepeş să ajungă domnitorul Țării Românești, răspunzător pentru protejarea drumului strategic dintre Țara Românească și Transilvania; Acesta este motivul pentru care Vlad Țepeș este legat de Castelul Bran și de istoria sa;
 • În timpul primei domnii, Vlad Ţepeş a fost un aliat al locuitorilor din Transilvania din Bran și Brașov, luptând împotriva otomanilor; În timpul celei de-a doua domnii a cucerit cetatea Bran și a ucis mulți sași.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email