Cuibul de Lemn

Cuibul de Lemn, Râșnov, Județul Brașov

Cuibul de Lemn – Aproape de natură

La doar câteva minute de Râșnov, Brașov, am găsit o proprietate minunată, lăsând drumul principal în urma noastră. Prima reacție văzând designul special al acestui frumos boutique hotel a fost: „Uau, cum de au construit așa ceva?” Au urmat însă mai multe surprize pe măsură ce am descoperit toate detaliile locului. Designul Cuibului este deosebit, astfel că nu vei găsi acest model de arhitectură în alte locuri.

O ascunzătoare confortabilă

Cuibul de lemn a fost construit în legătură strânsă cu valorile tradiționale și cu frumusețea spațiilor intime, situat într-o zonă deschisă, cu vedere uimitoare spre munți. Camerele, toate cu aceeași minunată priveliște, sunt confortabile și spațioase. Vei găsi aici trei tipuri de camere: duble, situate la parter, apartamentele potrivite pentru familii și camerele duplex, cu un living frumos situat la primul nivel și cu un dormitor primitor la etaj.

Ce poți face aici

Respiră adânc

Locul ne-a invitat să rămânem în preajmă. Zona din jurul Cuibului este complexă, astfel încât opțiunile de a petrece timpul sunt variate: biciclete, tubing, plimbări, saună și jacuzzi. Mai mult, suntem la doar câteva minute de Cetatea Râșnov, de Peștera Râșnov și de Cheile Râșnoavei. De asemenea, în 15 minute poți ajunge la Bran și la faimosul castel.

Ce poți mânca delicios

Bucătărie locală și nu numai

Restaurantul hotelului au fost o surpriză. Am găsit aici multe opțiuni iar toate felurile de mâncare au fost minunate. Meniul descrie bucătăria locală, mixată cu savori și arome internaționale. Totul este gătit perfect și nu vei greși dacă alegi să iei toate mesele aici. Ne-au plăcut puiul cu usturoi, rața și desertul tradițional, Papanașii.

Ce poți descoperi în zonă

Bran și Râșnov, menționate deja, sunt o opțiune bună pentru cei care vor să descopere lucruri în jur. Apoi, în 20 de minute poți ajunge în orașul Brașov și în 30 de minute în Poiana Brașov. Așadar, patru locuri frumoase, aflate la o distanță de 30 de minute de Cuibul de Lemn.Cuibul de Lemn era un loc nou deschis, atunci când noi l-am descoperit. Însă am simțit că fac asta de ani buni. Lucruri și detalii frumoase, organizate, puse în valoare, personalul atent și pregătit, aerul proaspăt iar imaginile de neuitat.

Cuibul de Lemn, ascunzătoare și oază, transmite o magie și o bucurie aparte în fiecare anotimp, fiind exact acel cuib al liniștii și al retragerii pe care ni l-am imaginat întotdeauna.

 • mixul între designul tradițional și spațiile de cazare moderne
 • dormitoarele la etaj
 • personalul profesionist și dedicat
 • designul Cuibului
 • ochii ferestre
 • dimineața la aer curat
 • Castelul Râșnov a fost construit între 1211 și 1225 de cavalerii teutoni; A fost menționat pentru prima dată în 1331 ca Rosnouand și în 1388 ca Villa Rosarum; În timp ce satul a fost atacat de nenumărate ori în istoria sa de tătari, turci și valahi, castelul a fost cucerit o singură dată, în 1612, de Gabriel Báthory;
 • În 2002 Cetatea Râșnov și împrejurimile au fost folosite în timpul filmărilor mai multor scene din filmul american Cold Mountain;
 • În august 2013 Râșnov a devenit gazda primului festival de extreme metal din România, cunoscut sub numele de Rockstadt Extreme Fest, care a avut loc la baza dealului Cetății;
 • Cheile Râșnoavei reprezintă un cadru natural perfect pentru sporturi montane și activități de agrement, cu acces ușor și cazare în apropiere;
 • Cheile Râșnoavei sunt situate în Munții Bârsa, mai precis în Munții Postăvaru (1799 m). Din acest vârf coboară spre vest-sud-est o creastă de rocă de calcar alb, numită Muchia Cheii.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email