Top

Das Fort BoutiqueRezervă acum

Amintește-ți viitorul

Adună-ți în minte sentimentele tuturor locurilor în care ai poposit, cu sufletul, de-a lungul timpului; prezent sau mai îndepărtat. Întâlnește și savurează lumea prin gusturi, arome, detalii, imagini și culori. Imaginează-ți locul noii tale călătorii. Cum ar arăta? Ar fi vast, misterios, personal, retras și totuși atât de plin de viață? Ar fi istorie și viitor la aceeași fereastră? Te-ar aduce în prezent și totuși te-ar face să descoperi alte și alte lumi?

Das Fort Boutique

Unde ne va purta anul acesta, mai mult decât oricând, în călătorie? Către oamenii pasionați, lucrul bine făcut, către pionierii care gândesc pentru mai departe și recreează călătoria prezentului, legată însă de trecut și rădăcini, sustenabilă și adaptată călătorilor. Credem cu tărie că anul acesta călătoria ne poartă către sens, conștientizare și bun gust.

Deschidere, inovatie, amprenta personala

Așa am descoperit Das Fort Boutique, loc ce s-ar înscrie oricând în orice timp. Experiența trăită aici este însă cât se poate de actuală și chiar ne poartă spre o lume pe care ne-o imaginăm în viitor: care celebrează deschiderea, inovația și amprenta personală.

Das Fort Boutique se ascunde la numărul 1, în spatele unei porți vechi din Râșnov, frumos recondiționate însă în urma căreia nu te-ai fi gândit că se deschide un univers. Aleea impecabil pavată te poartă către trei case cu istorie, renăscute în cea mai frumoasă formă a lor: cărămidă și grinzi originale, ferestre larg deschise spre lume, lemn împletit subtil cu materiale și detalii moderne. Ne atrag încă de la început atenția la detalii, frumoasa așezare a locului chiar la baza cetății, brazii ce îl protejează și aproape de noi, șopronul din lemn sub care la o masă, lângă foc, se spun povești.

Das Fort Boutique este un minunat ansamblu de case renăscute, transformate cu stil, cunoștințe și bun gust în case de oaspeți, cu un restaurant gourmet impecabil și zone de relaxare atent amenajate, acel tip de loc ce ne surprinde și de umple sufletul de bucurie caldă, de certitudinea că da, se poate, că avem mult de oferit. Mai mult decât atât, Das Fort este dovada clară a faptului că un loc și nu numai, poate fi astăzi o ruină, dar mâine poate deveni un adevărat sanctuar.

Ce poți face aici

Detalii impecabile imbinate cu dovezi de istorie si multiculturalitate

Timpul la Das Fort se comprimă și în același timp te cuprinde, în funcție de energia ta și de dorința de a înțelege povestea de aici. Este clar un spațiu al contemplării și al traiului așezat, însă te vor surprinde dinamismul, energia bună, viața activă de aici. În curte ne bucurăm de aerul tare, savurăm un pahar de vin lângă foc, admirăm detaliile arhitecturale. Atenția ne este atrasă de covorul colorat superb, autentic și vechi, așezat sub masa de afară. Aflăm ca este o bucată de tradiție recuperată, găsită întâmplător și salvată. Pe lângă lucrurile și detaliile impecabile, locul poartă amprenta istoriei, a multiculturalității, a sensului vechi ce nu se pierde.

Camerele te poartă mai departe în povestea locului. Observăm că fiecare obiect și piesă de mobilier are o anume linie, notă, stil și semnătură. Prin ferestrele înalte curtea Das Fort își dezvăluie fiecare colț. E un aer proaspăt și bun pe terasă, totul poate fi contemplat de aici. Piesa de rezistență a camerei este cada William Holland, o piesă-minune în care îți poți lăsa liniștit să treacă grijile, oboseala, apăsarea. Dormitorul este la etaj, de unde pe micile ferestre din acoperiș admirăm prima ninsoare serioasă a anului: fulgi mari, vis alb, un Râșnov încărcat de frumusețea iernii.

Există un spațiu comun la Das Fort, totodată loc pentru servirea micului dejun. Aceleași detalii arhitecturale și de design speciale, amprenta gazdelor, stilul elegant, subtil, actual, însă marcat din când în când de o imagine a trecutului frumos: picturi cu ii, lemn, obiecte vechi, o furcă, o masă de tâmplărie.

Ce poți mânca delicios

Experienta culinara desavarsita, servicii impecabile, bun gust

Meniul gourmet, serviciul impecabil, atenția, dragostea pentru detalii, preparatele perfecte. Ne-a inspirat și bucurat profund experiența culinară la Das Fort. Dovada că într-adevăr există un loc ce îmbină frumos atât de multe lucruri, fiecare la un nivel înalt. La doar câteva ore de București însă într-o zonă de munte, obișnuită poate cu standarde și practici diferite, acest loc devine o oază a bunului gust și a serviciilor premium. Lumina caldă, florile proaspete, fiecare pahar care spune o poveste, scaunele atent alese, tavanul superb pictat, original, scos la iveală după multă muncă și straturi de tencuială. De încercat și savurat cu siguranță gnocchi, pieptul de rață, tonul și antricotul de vită. Minunat, chef!

Ce poți descoperi în zonă

Suntem exact la baza Cetății Râșnov, una din cele mai bine păstrate din Transilvania. Cele mai vechi structuri ce au supraviețuit până astăzi datează din secolul al XIV-lea. Prima mențiune documentară a Cetății Râșnovului a fost în anul 1335, înfățișarea acesteia cunoscând până în prezent numeroase modificări. De văzut și piața orașului, ce păstrează un iz istoric de burg.

Apoi cu siguranță recomandăm Castelul Bran, la aproximativ 20 de minute distanță de Das Fort. Acesta rămâne printre cele mai populare și vizitate obiective turistice în România, păstrându-și în ciuda acestui lucru farmecul de altădată. Mereu o plăcere și un anume mister să-l vizitezi. În prezent, în cele patru etaje ale castelului, sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri. De asemenea se pot vizita Parcul Regal, Casa de Ceai, Casa Administratorului și Casa Principesa Ileana.

Aer proaspăt la ferestre, liniște în mișcare, detalii perfecte, reîntoarcere. Ne bucurăm să înțelegem că anul acesta românii se concentrează pe redescoperirea țării lor; dar și pe redescoperirea propriilor persoane. Asta ne face Das Fort să pricepem și să înțelegem. Că dincolo de țară, istorie, valoare și dovezi, suntem noi, oamenii, călătorii, că ne putem aduce și pune amprenta pe tot ce alegem să reconstruim. Loc în care atât trecutul, prin imaginile lui vii, cât și viitorul, prin viziune, dar și prezentul trăit aici și acum se îmbină sublim. O experiență culinară deosebită, dar și o călătorie fără cusur.

Suntem pregătiți pentru bine și frumos, ca țară. Avem oameni, resurse, pasiune, voință și mii de culori și forme în care să ne exprimăm. Credem că Das Fort Boutique este printre pionierii destinațiilor de nișă ce îmbină luxul cu lejeritatatea unei experiențe autentic românești.

Ne-am întrebat și ce înseamnă das fort, mai profund decât am fi ghicit din prima din limba germană. Mergând mereu pe calea semnificației și a simbolisticii, am aflat că fortul este fortificația menită să apere un oraș, o trecătoare, o linie strategică. Nici că se putea așadar o denumire mai sugestivă pentru un loc ce pare să ne apere de atât de multe realități și să ne aducă spre partea mai bună, statornică, profundă și semnificativă a vieții.

Mulțumim, Das Fort!

Das Fort Boutique
Das Fort Boutique
Das Fort Boutique
Das Fort Boutique

Alegerile EI

 • diminețile pe terasă
 • cada William Holland
 • atenția la detalii

Alegerile LUI

 • experiența gourmet
 • mixul de modern și obiecte vechi
 • serviciile impecabile

DE ȘTIUT

 • Toate obiectele vechi prezente și expuse la Das Fort sunt atent culese, fiecare având povestea lui; Vei putea descoperi lăzi de zestre, o masă de tâmplărie, furci, obiecte folosite în gospodărie, un cântar, un fus, vase vechi;
 • Das Fort Boutique a renăscut sub această formă în decembrie 2020;
 • Das Fort a fost inclusă în Disciples Escoffier International, asociație de o mare valoare internațională pentru toți cei care fac parte din industria HoReCa;
 • Orașul Râșnov este situat în centrul țării, în partea superioară a Țării Bârsei, la poalele masivului Postăvaru, aproape de Munții Bucegi și Piatra Craiului;
 • Stema orașului este reprezentată de un scut cu trei trandafiri, o denumire a cetății care apare în documente fiind și Villa Rosarum.

REZERVĂ ACUM

Das Fort Boutique

Strada Ion Luca Caragiale 1, Râșnov, Județul Brașov

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.

  #dasfort #boutique #turismtraditionalpremium #rasnov #nisa #arhitectura #design #valoare #autentic #romanesc #poveste #creatie #detalii #romanian_romance #traveltheromance

  4