Domeniul Drăgași

Domeniul Drăgași, Dealul Viilor din Prundeni, Drăgășani, Județul Vâlcea

Podgoria românească

Iubim pământurile cu podgorii. Poate datorită peisajului toscan pe care nu îl putem uita din momentul în care ne-am îndrăgostit de el, sau poate că este vorba despre frumusețea, misterul și toate culorile pe care le au dealurile însorite și verzi, poate este imaginea vieții romantice de odinioară, care ni se dezvăluie așa.

Indiferent de motivul pentru care căutăm din ce în ce mai mult astfel de locuri, am găsit locația noastră inspirată de Toscana în frumoasa și minunata Românie.

Și așa cum nu suntem decât niște pelerini, călătorind mereu și căutând locuri și experiențe mai frumoase, acest loc a rezonat cumva cu toate emoțiile, credințele, idealurile și formele visurilor noastre. Ne-a plăcut de la început și mai mult decât atât, am fost fascinați de povestea locului, de oameni și de aerul diferit, îndepărtat, pe care îl respirăm aici.Domeniul Drăgași este într-adevăr peisajul nostru toscanez perfect, o podgorie de șapte hectare care îți stă la picioare. „Într-un loc ca acesta, orice este posibil. Când soarele este prea sus, te ascunzi în pivniță. Printre butoaiele de stejar, la umbra arcadelor de piatră, lucrurile sunt simple și clare, precum apa deasupra coralilor. “

Ei spun că „un pahar de vin Drăgășani te cheamă acasă”. Proprietarii s-au retras aici, în Drăgășani, începând cu anul 2013, producând vinul special Pelerin în pivnița de la Drăgași, „cu râul Olt care se unduiește la distanță”.

Domeniul are o poziție uimitoare pe un frumos deal, orientat spre râu. Infinitul are aici atât de multe culori și forme, încât am sta ore întregi, doar urmărind priveliștea.

Din podgorie poți vedea conacul, Casa Pelerinului. Vila frumoasă și elegantă se potrivește perfect cu un pahar de Cabernet Franc. Acest loc, perfect înrădăcinat în armonie și pace, îți va face șederea completă. Bineînțeles, însoțit de vinul Pelerin.

Ce poți face aici

La Domeniul Drăgași ne-am petrecut zilele afară, admirând priveliștea minunată pe care o pot oferi o podgorie și pământurile din jurul ei. Ne-am bucurat de răsărit și apus, am degustat vinurile albe, rosé și roșii și am vizitat crama pentru a înțelege tot procesul necesar pentru producția unui vin minunat.

Ce poți mânca delicios

Mâncarea rafinată ne-a cucerit, calitatea și abordarea bucatelor apropiindu-se de ceea ce am încercat în frumoasa Toscana. Aperitive rafinate, carne bine gătită, opțiuni vegetariene delicioase și deserturi ușoare, dar speciale, însoțite mereu de vinurile Pelerin: arome fresh de Pinot Gris, gustul de vară Sauvignon Blanc, tânărul Cuvée Blanc, preferatul nostru Petit Fumé, roșul violet Cabernet Franc, Merlot ferm, rosé-ul dulce și ușor și arhaicul Ramato.

Ce poți descoperi în zonă

Din moment ce te găsești într-o mică Toscana românească, este obligatoriu să vizitezi și să te bucuri de celelalte crame și podgorii din zonă: Avincis, Stirbey și Isărescu.

Suntem din ce în ce mai îndrăgostiți de aceste pământuri, de peisajele și experiențe pe care în sfârșit le vedem frumos și clar și în România. Pentru că suntem atât de binecuvântați cu soluri bune și vreme perfectă în această parte a țării pentru producția de vin, fiind deseori comparați cu Franța sau Italia, credem că acest tip de turism trebuie să fie explorat și iubit și în țara noastră. Vinurile minunate, proprietățile frumoase, conacele, cramele și oamenii entuziaști și pasionați vor face ca România să devină o destinație excelentă pentru turismul vinicol și mult mai mult decât atât.

Am avut cu adevărat o evadare perfectă pe Domeniul Drăgași, unde am găsit totul fascinant … Am părăsit locul simțindu-ne compleți, pasionați și plini de speranță, pentru ceea ce avem de oferit ca țară: locuri, experiențe și oameni.

„Nimic nu se mișcă, totul anticipează așteptarea. Timpul este dintr-un alt timp, liniile ceasului sunt luni și ani, precum liniile frunții. Dacă este zi afară, este noapte aici. Dacă este zgomot afară, aici totul este într-o liniște clară, pentru a-ți auzi inima.

 • imaginea orizontului
 • cele mai frumoase apusuri
 • Pelerin Petit Fumé 2016
 • priveliștea asupra Oltului
 • plimbarea prin podgorie
 • culesul strugurilor
 • Pelerinul este călătorul (care a venit literalmente de departe); De obicei, aceasta este o călătorie fizică (adesea pe jos) către un loc cu o semnificație specială; În literatura spirituală, conceptul de pelerin se poate referi la experiența vieții în lume sau la calea interioară a aspirantului spiritual, de la o stare inferioară la una de beatitudine;
 • Drăgășani este cunoscut pentru podgoriile care produc unele dintre cele mai bune vinuri valahe; Din cele mai vechi timpuri ocupația principală a locuitorilor a fost cultivarea viței de vie;
 • În podgoriile Drăgășani au fost cultivate peste 60 de soiuri locale și străine;
 • Domeniul Drăgași organizează atât evenimente de business, cât și familiale;
 • ”Pentru a degusta asocierea perfectă, alege un scaun orientat spre Olt și imaginează-ți un labirint vechi. Te lași în voia ghidului care te conduce prin toate tipurile de nuanțe, de la alb la roșu. Treci printr-o pădure de salcâm, un lanț de flori, o cameră din catifea, o furtună sub un apus de soare sângeriu, o despărțire din urmă, pe care ai crezut că ai uitat-o. E în totalitate decizia ta unde te oprești, dar nu uita că nuanța rosé merge cel mai bine cu apusul lunii august.“

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email