Mer Guest House

Strada Nisipului de Sus 15, Brașov 500118

Mer Guest House – Ți-e dor de Brașov?

Întotdeauna am iubit într-un fel special Brașovul. Poate pentru peisajul minunat al muntelui ce îl veghează, pentru oameni, aer, străduțe, pentru claritatea prin care vezi lucrurile aici sau pur și simplu, pentru că ne este aproape: de noi și de casă.

În ciuda faptului că este un oraș ce devine din ce în ce mai aglomerat și plin, încercarea noastră rămâne aceea de a găsi oaze. Oaze de liniște într-un oraș în continuu curs de modernizare, locuri de suflet, retrase și discrete, ascunse printre străduțe înguste, tocmai bune de adăpostit înăuntru niște gânduri.Dacă la poalele munților Apuseni sau în satele săsești din Transilvania evadarea e posibilă, în orașele mari liniștea și traiul așezat au devenit adevărate provocări. Însă nu deznădăjduiți, am găsit un loc pe gustul nostru, ascuns cumva de agitația vieții moderne, printre copaci și păsări ce cântă minunat dimineața, la fereastră.

Mer Guest House ne-a cucerit, „păcălindu-ne” întru-un fel frumos prin faptul că se află în oraș, însă nu ai crede neapărat acest lucru atunci când îi treci pragul și mai ales în diminețile răcoroase, ascunse undeva, pe Strada Nisipului de Sus.

Mer este de fapt o vilă cochetă și modernă, ce duce cu gândul la conceptul de chalet, privită fiind din exterior. Însă este o construcție adaptată vieții moderne și actuale, pentru oaspeții care vor să vadă Brașovul, sunt în oraș în interes de serviciu sau pentru cei care vor pur și simplu să se retragă undeva pentru o vreme. Dincolo de aspectul modern și liniile clare are construcției, elemente precum lemnul, ferestrele mari, lumina caldă, detaliile îți dau senzația de acasă.

Ce poți face aici și ce poți descoperi în zonă

Dincolo de poarta casei am găsit un colț verde și viu; un copac mare în care își găsesc cuib veverițe și păsări, o întreagă vale înflorită ce pornește de la baza terasei de la Mer. Timp petrecut afară, pe terasă, o carte bună, retragere, cel puțin pentru câteva momente, din viața orașului.

Altfel, la doar 15 minute de mers pe jos, Brașovul te invită să-l descoperi, redescoperi, mai ales dacă ți-a fost dor de el. Așadar Piața Sfatului, Casa Negustorilor, Biserica Neagră, Strada Sforii, Prima Școală Românească sau în zonă satele săsești Prejmer și Viscri, Cetatea Râșnov, Cetatea Medievală Rupea sunt printre cele mai frumoase și importante locuri ce merită văzute în această parte de țară care abundă în obiective turistice, experiențe și locuri speciale.

Ce poți mânca delicios

Mer Guest House oferă doar mic dejun, funcționând sub principiul de bed & breakfast. Micul dejun însă arată tare bine, iar cafeaua îți este preparată atent și cu zâmbetul pe buze chiar de proprietarul frumoasei vile. Apoi servirea mesei pe terasă, dimineața, în aerul tare și ascultând păsările și veverițele ce se tot plimbă prin copaci, e un exercițiu reconfortant și minunat.

Cina a fost servită într-un loc discret din oraș, numit Restaurant Poarta Schei 4, ce ne-a adus cumva aminte, în aceste vremuri în care călătoria în străinătate a devenit aproape imposibilă, de micile restaurante de familie din Italia sau Franța. Meniul este atent ales, preparatele delicioase și fine iar arta și vinul se îmbină nemaipomenit sub tâmpla Bisericii Negre.

Mer Guest House a venit ca o gură de aer proaspăt, într-un oraș superb dar care se încarcă din ce în ce mai mult, așa cum toate orașele mari și turistice devin într-un final. Faptul că am putut petrece ceva timp într-o oază discretă, atentă construită, un spațiu modern și totodată adaptat celor ce își doresc feelingul confortabil de acasă, ne-a bucurat și convins să alegem Mer de fiecare dată când ni se face dor de orașul drag din centrul țării.

 • micul dejun pe terasă
 • designul vilei
 • liniștea
 • căprioarele care vin să mănânce dimineața
 • a fi în oraș și în același timp în afara lui
 • terasa cu vedere la pădure
 • 1203 este considerat anul în care s-a început zidirea Brașovului, chiar dacă există documentele ce nu confirmă această dată;
 • În anul 1477 este terminată Biserica Neagră însă din cauza lipsei fondurilor cel de-al doilea turn al bisericii nu a mai fost construit niciodată;
 • În anul 1546 la Brașov se înființează prima moară de hârtie din sud-estul Europei;
 • În 1583 se țin primele cursuri în limba română în Brașov, la Prima Școală Românească;
 • Arhitectura în Brașov este specifică, fiecare casă având ceva pitoresc; Ridicarea construcțiilor s-a făcut conform unor principii urbanistice clare, impuse de condițiile geografice; Spre exemplu, casele din Cetate se sprijină una pe alta, pe când cele din cartierele exterioare sunt mai răsfirate.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email