Meșendorf Gasthaus – Curtea verde de acasă
La Meșendorf Gasthaus am descoperit curtea verde perfectă: un spațiu natural deschis, înconjurat de case de oaspeți transilvănene, cele mai vechi datând din anii 1700. Cum intrăm pe ușa veche a proprietății, descoperim un peisaj uimitor: o parte a trecutului, însă suntem încă în prezent, o imagine aparent pictată, totuși reală, liniștită, în același timp plină de viață.
„Între Brașov și Sighișoara, ascunsă în spatele unei uși vechi săsești, se află Meșendorf Gasthaus: evadare din agitația orașului și din rutină. Meșendorf Gasthaus este pentru noi o oază verde, liniștită, într-un sat care pare că doarme tot timpul. Nu este loc pentru zgomot sau viață agitată aici. Patru câini jucăuși și fericiți ne întâmpină tot timpul și nu pleacă până când nu le oferim porția de iubire zilnică.
Proprietatea a fost restaurată, păstrând modul de viață săsesc intact, case de oaspeți din lemn, cu tavan înalt și anexe.
Prima casă, construită în 1919, are un spațiu frumos de cazare cu patru camere confortabile și foarte curate. Am ales apartamentul mare, cu mobilier artizanal, articole tradiționale și o saună în interiorul băii, lucru pe care l-am găsit interesant.
A doua casă are aceeași frumusețe, ordine și simplitate, ceea ce descrie aceste case de oaspeți perfecte din Meșendorf. Aici am găsit trei spații de cazare, decorate cu materiale artizanale locale, având un design foarte frumos, simplu, care te face să te simți acasă.
Cea mai veche casă ca origine a fost restaurată păstrând cele mai frumoase detalii: grinzi superbe, din lemn vechi și podea originală. Fiecare cameră are o mică sobă, ferestre din lemn, mobilier și decorațiuni tradiționale vechi, adăugând frumusețe și valoare.
Ce poți face aici
Simpla bucurie la vederea curții verzi, amplasate chiar în mijlocul caselor de oaspeți, a frumoaselor pământuri sălbatice din spatele restaurantului și al hambarului.
Vechiul hambar găzduiește acum sala de mese. Pe lângă mâncarea delicioasă din Transilvania, admiră structura specială a încăperii și grinzile frumoase din lemn, de asemenea șemineul care va transforma fiecare după-amiază într-o poveste specială, îndepărtată.
În curtea verde din fața caselor poți servi ceva bun de băut, citi, admira perfecțiunea detaliilor simple pe care proprietatea le oferă, toate înfrumusețate cu lemn.
În spatele hambarului am descoperit livada, aflată chiar lângă dealuri și pădurile ce așteaptă să fie explorate. Relaxează-te în leagănul din lemn sau pur și simplu admiră cele mai frumoase apusuri pe care noi le-am văzut într-un sat transilvănean: culori amestecate, violet, roz, albastru și portocaliu.
Ce poți mânca delicios
Pregătește-te pentru mâncarea transilvăneană specifică, simplă, dar delicioasă, cu tot felul de gusturi și arome. Influențele românești, săsești și maghiare creează o sărbătoare în farfurie. Am avut și opțiuni vegetariene delicioase, gulyás savuros și cea mai bună tartă cu nuci. Meniul este fix, dar îți garantăm că vei fi complet mulțumit.
Ce poți descoperi în zonă
Găsește timp pentru a vizita Meșendorf, sat frumos și liniștit, cu un drum principal larg și case foarte vechi. O altă locație preferată aici este Meșendorf Cheese, un punct gastronomic local, unde cu o rezervare în avans, se mănâncă local, excelent. Tot ei au cea mai bună brânză maturată, obținută prin tehnici elvețiene.
Apoi, trebuie doar să explorezi frumusețea peisajelor transilvănene, flora și fauna, prin plimbări în natură și drumeții pe dealuri.
De asemenea, îți recomandăm să vizitezi Bisericile Fortificate din Transilvania, care datează din secolele XIII și XVI, peste 150 bine conservate. Mai întâi Biserica Fortificată din Meșendorf, la 150 m de casele de oaspeți. Șapte dintre biserici, inclusiv satele, fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO: Biserica Fortificată Saschiz (20 min de Meșendorf), Biserica Fortificată Viscri (30 min), Biserica Fortificată Darjiu (1 h), Biserica Fortificată Biertan (1 h) și Centrul istoric din Sighișoara, de asemenea, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO (35 min de Meșendorf).
Pentru iubitorii de ciclism există o rețea de 100 km de trasee pentru biciclete construite peste dealuri, care leagă opt sate tradiționale (Viscri, Bunești, Criț, Meșendorf, Cloașterf, Saschiz, Archita și Daia) de orașul Sighișoara.
Cu siguranță acest loc are într-un mod magic ceva de oferit pentru toată lumea, chiar dacă s-ar putea spune că este, într-adevăr, o locație pentru cei care caută pacea și natura perfectă. Dragostea, pasiunea, interesul și respectul arătat prin dedicarea unei părți importante din viață pentru recrearea, restaurarea și oferirea de viață nouă caselor vechi, bucăților de pământ și obiectelor, sunt dovada faptului că satul vechi transilvănean este mai mult decât salvat și renăscut; este de fapt dorit din toată inima.
Indiferent de ceea ce cauți, călătorule, îți recomandăm să descoperi Meșendorf Gasthaus cu ochii larg deschiși și mai ales cu inima. Vei simți că ai nevoie să te întorci aici.