Pensiunea La Moară

Strada Principală, Comuna Fundu Moldovei, Județul Suceava

Pensiunea La Moară – Acasă, departe de casă

Dealuri nesfârșite înverzite cu bucurie, colțuri de Rai, vânt blând, lemn și piatră, păduri întinse, frumusețea graiului, libertate, oameni buni, timp stat în loc.

Bucovina rămâne una dintre cele mai frumoase părți de țară, departe și totuși aproape de noi, ceilalți – cei care visează în fiecare zi la un moment de tihnă în liniștea statornică a pământului moldovenesc.

Poveste inconjurata de mesteceni

Am descoperit de această dată în Fundu Moldovei o poveste înconjurată de mesteceni, regăsindu-ne după mult timp bucuria simplă în „cămara cu dulcețuri de nenumărate feluri, ce așteaptă să fie gustate cu pită caldă și unt din belșug. În odăile albe levănțica parfumează aerul, florile zâmbesc în glastră iar în bucătărie se pregătesc ospățuri pentru călătorii obosiți.”

Pensiunea La Moară ne întâmpină frumos, în minunata Bucovina, de oriunde am veni: cu aer curat, vin bun în cerdac, o curte întinsă în care cei mici pot alerga nestingheriți și în care noi, cei mari, ne putem regăsi gândurile, amintirile, bucuriile.

Ce poți face aici

Șapte camere și două apartamente sunt pregătite aici pentru oaspeți, păstrând spiritul, detaliile, culorile, covoarele, așternuturile albe și lemnul Bucovinei în fiecare încăpere.

Curtea verde, anotimpurile si timpurile petrecandu-se, oamenii muncind, freamatul Sarbatorilor, linistea Duminicii

Cerdacul mare e superb, casa fiind construită în frumosul stil specific zonei, de aici observându-se în tihnă tot ce se întâmplă în micul colț de Bucovina: curtea verde și întinsă, păsările, anotimpurile și timpurile petrecându-se, oamenii muncind, freamătul Sărbătorilor, liniștea Duminicii. Timp de stat, de luat o pauză pe cerdacul generos, savurând un ceai dimineața și un pahar de vin bun la amiază.

În curtea interioară poți lenevi în hamace sau în leagănele din lemn, iar iubitorii de aventură pot împrumuta biciclete pensiunii pentru a descoperi împrejurimile bogate în frumusețe și natură. Spațiul este ideal pentru familii și copiii, aceștia bucurându-se din plin de libertatea și siguranța locului.

Ce poți mânca delicios

Orice călătoria în minunata Bucovina devine automat o experiență gastronomică. Fie că ne vizităm familiile, prietenii, fie că poposim în curțile localnicilor sau că vizităm zona ca turiști și călători, fiecare preparat este aici o sărbătoare, oricât ar fi de simplu. Asta pentru că în Bucovina mâncarea are suflet și viață, e tratată, vorbită și preparată cu pasiune, dor, plăcere.

La Moară se pregătește zilnic un meniu bazat pe cultura locală, tradițiile și obiceiurile gastronomice din Fundu Moldovei, folosind ingrediente locale. Recomandăm cu siguranță ciorbele specifice, pâinea de casă, cartofii cu verdețuri, deserturile îmbogățite cu minunatele produse din cămara proprie și băuturile casei: afinată, țuică, vin alb.

Ce poți descoperi în zonă

Ești înconjurat de natură, în cel mai frumos sens al ei: păduri întinse, vechi, dealuri de cutreierat în libertate, specii de flori, plante, animale de observat. Drumețiile sunt poate de neratat în zonă și chiar recomandăm un traseu la cules ciuperci, cu mișcare, distracție și educație pentru cei mici și mari, bineînțeles, alături de un ghid local. Masivul Rarău îți va dezvălui întreaga frumusețe a Bucovinei.

Pentru sportivi și iubitori de iarnă există și pârtii de schi în zonă, totodată herghelia Lucina de văzut, pentru câteva momente de mișcare și libertate.

Nu uităm să menționăm aici minunatele mănăstiri din Bucovina, multe dintre ele înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO, printre ele Voroneț, Moldovița, Sucevița, Putna, Humor, Arbore.

Bucovina este un tablou colorat si viu, inca bogat in traditie si frumos, uneori nemiscat in timp

Așadar, un loc pentru fiecare, pentru nevoile, bucuriile, amintirile mai vechi sau mai noi ale fiecărui călător. Bucovina este cu siguranță un tablou colorat și viu, încă bogat în tradiție și frumos, uneori nemișcat în timp. Fapt ce oferă atât de multă fericire și satisfacție călătorilor în căutare de sens. Bucovina este o experiență ce merită trăită și înțeleasă numai pe cerdac, într-o casă așa ca altădată, în jur cu tot ce a rămas frumos din natură, oameni și tradiții.

Descoperă Bucovina altfel, La Moară. Pentru noi este spirit, culoare, fețe îmbujorate, cultură locală, obicei, poveste, experiență gastronomică și un deal întins sau o pădure nesfârșită în care să alergăm în voie.

 • dimineața petrecută pe cerdac
 • arhitectura casei
 • cămara cu dulcețuri
 • preparatele și băuturile locale
 • căldura casei de oaspeți
 • curtea interioară
 • Pensiunea La Moară pregătește tot timpul anului produse locale: dulcețuri, siropuri, conserve care pot fi achiziționate și comandate direct din faimoasa cămară;
 • Bucovina, în germană Buchenland  – Țara fagilor, a devenit Ducatul Bucovinei sub Imperiul Austriac;
 • Bucovina a căpătat identitate distinctă de Moldova, fiind anexată de Monarhia Habsburgică în anul 1774;
 • După prăbușirea monarhiei austro-ungare, Consiliul Național al Bucovinei, întrunit în 28 noiembrie1918, a hotărât în majoritate Unirea cu România;
 • Bucovina este cunoscută pentru mănăstirile construite de foști domnitori și boieri moldoveni (Mușatinii, Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Ștefan Tomșa, Alexandru Lăpușneanu, Movilești), fiecare având o culoare specifică: Voroneț (albastru), Humor (roșu), Sucevița (verde), Moldovița (galben, Arbore (combinație de culori).

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email