Top

Porumbacu TreehouseRezervă acum

Acasă, în copaci

Acasă pentru un weekend poate fi în mijlocul pădurii, la poalele Negoiului, într-o căsuță în copac. Armonie în natură, aer bun, vânt, ploaie și soare pe aceeași terasă, deschisă spre o altă lume. Există un anume tâlc, magie, necunoscut, stare de bine în întâlnirea cu singurătatea naturii. Înăuntru, un foc arzând în soba mică, o bucătărie simplă în care îți poți pregăti singur ce îți dorești, detalii calde, iar sus – liniște – în dormitorul aflat la etaj, printre crengi și lumini. Descoperi apoi de la oamenii locului și de la familia de aici care este povestea acestui pământ, care le sunt bucuriile, întrebările, temerile, speranțele.

Treehouse Porumbacu

La Porumbacu Treehouse trăiești o experiență aproape de natura ta. Ești singur cu lumea din tine. Iar dacă îți dorești liniște, detașare, mâncare simplă și un sat pe care să îl cutreieri în tihnă, atunci Porumbacu de Sus îți poate fi gazda ideală.

La numărul 295 în Porumbacu de Sus, sat al județului Sibiu, se ascund într-o mica pădure aflată chiar în sat, două case suspendate, fiecare oferind o altă experiență. În apropierea lor, o frumoasă grădină, cu pomi fructiferi și legume, în spatele căreia curge lin sau învolburat în funcție de anotimp, râul Porumbacu.

Treehouse Porumbacu

Mai departe, mergând în tihnă cărările și potecile micii păduri ce pare o oază a satului, descoperim două case din lemn suspendate, construite în copaci, printre crengi și frunze. Ne cuceresc instant, arată tare bine în fiecare anotimp, lemnul lucrat frumos potrivindu-se cu orice timp al naturii. În călătoria noastră întreg satul este înghețat, o chiciură argintie dând formă magică fiecărui copac, acoperiș și fiecărei pânză de păianjen țesută atent la ferestre. Liniște și reîntoarcere în copilăria în care cu toții am visat să avem o căsuță în copac în care să ne retragem oricând simțim nevoia. Dorul de pauză, rătăcire și ieșire din timp ne însoțește mai departe însă, ca adulți.

Ce poți face aici

Cele două case poveste îți oferă o experiență completă. Noi am ales A house, casa construită în forma literei A, în care ne-am petrecut zilele de poveste la focul micii sobe din interior, privind fermecați iarna înghețată în argintiu, pe terasă. Tot aici un living primitor, detalii calde, ce aduc aminte de acsă și o mica bucătărie echipată în care îți poți prepara singur mâncarea. Mult lemn, îmbinări frumoase, lumini calde, jocuri de culori. Mai departe, preferatul nostrum rămâne locul de odiihnă, dormitorul aflat la etaj, cu imaginea minunată a copacilor ce își schimbă înfățișarea odată cu noi. Zăbovim întinși în patul simplu, privind pereții ferestre, gândindu-ne la tot ce pierdem neesențial și la tot ce primim atunci când ieșim din ritmul vieții pe care o știm. Poveste.

Așadar odihnă, aer curat, mici plimbări prin oaza Porumbacului de Sus, poveștile spuse cu familia gazdă, atât de generoasă, frumoasă și atentă. Pe aceeași proprietate mai există totodată o casă de oaspeți amenajată într-o veche șură din secolul al XIX-lea, cu două apartamente, bucătărie, un spațiu pentru servit masa, o zonă de relaxare și o terasă cu vedere panoramică asupra munțiilor Făgăraș.

Ce poți descoperi în zonă

Satul Porumbacu de Sus a fost pentru prima dată menționat în anul 1223, când apare într-un act de donație al mănăstirii din Cârța. Este situat la poalele Negoiului, al doilea vârf ca înălțime din țară. Așadar poți urma traseul spre cabana și vârful Negoiu care începe din Porumbacu de Sus. Cabana Negoiu este asezată pe creasta Piscului Șerbotei, în partea superioară a pădurii de conifere aflată la altitudinea de 1540 m.

Aproape de casele de oaspeți se află și Castelul de Lut din Valea Zânelor, la 2 km distanță de sat.

Totodată poți descoperi Cimitirul Eroilor, aflat la 1,5 km de sat, amenajat la finalul Primului Război Mondial, în memoria eroilor luptei de la 30 septembrie 1916.

În Avrig, la 10 km de Porumbacu găsești și Palatul baroc și parcul Brukenthal, fosta reședință de vară a lui Samuel von Brukenthal.

Porumbacu Treehouse a fost pentru noi ieșire din timp și ritm, o pauză de care ne era cumva dor. Ne regăsim gândurile, nevoile esențiale și dorurile în astfel de locuri. Apreciem simplitatea, experiența, viziunea, povestea.

În cazul în care cauți un spațiu care îți fie casă, evadare și de ce nu, aventură pentru câteva zile, căsuțele din copac de la Porumbacu vor fi ideale. Descoperă mai mult despre Porumbacu Treehouse și despre cum se trăiește vacanța și călătoria într-o casă din lemn suspendată printre copaci, povești și visuri.

Treehouse Porumbacu
Treehouse Porumbacu
Treehouse Porumbacu
Treehouse Porumbacu

Alegerile EI

 • dormitorul suspendat
 • cafeaua dimineața, pe terasă
 • casa în forma literei A

Alegerile LUI

 • mica sobă din căsuța din lemn
 • liniștea de aici
 • frumusețea fiecărui anotimp văzută din casa din copac

DE ȘTIUT

 • Cele mai importante obiceiuri specifice satului Porumbacu de Sus sunt cele desfășurate la solstițiul de iarnă: colindatul în noaptea de Crăciun, organizarea jocurilor și petrecerii tineretului sătesc, inițierea feciorilor și fetelor la joc, diferite rituri și ceremonii arhaice;
 • Cimitirul Eroilor Români din Primul Război Mondialeste amplasat la hotarul comunei, la 1,5 km de localitate: A fost amenajat în anii ’20 și are o suprafață de 2.400 mp, unde există 72 de morminte individuale și o groapă comună pentru 500 de eroi;
 • Laptele de bivoliță este specific zonei, în sat fiind crescute și îngrijite numeroase animale; În fiecare după amiază în sat pot fi urmărite bivolițele întoarse de la păscut spre casele îngrijitorilor;
 • La Porumbacu Treehouse poți solicita și servirea mesei: mâncare simplă, specifică locului, însă bună, însoțită mereu de pălincă și vișinată;
 • Vizitează în același sat sau rămâi pentru câteva zile și la casele de oaspeți Oberwood, La Victorel și La Moșu.

REZERVĂ ACUM

Porumbacu Treehouse

Strada Principală 295, Sat Porumbacu de Sus, Județul Sibiu

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.

  #porumbacu #porumbacutreehouse #casaincopac #natura #liniste #Ahouse #lemn #familie #aventura #arhitectura #design #casadeoaspeti #acasa #romanian_romance #traveltheromance

  4