Sweet Valley

Bucinișu 237060

Sweet Valley – Povestea copilăriei, adusă în prezent

Un mic paradis verde. Un cadru idilic, desprins chiar din copilărie sau din poveștile ei. O natură mai vie și mai colorată aici decât în orice altă parte. Un cer senin. Iar la picioare, un râu ce curge neîncetat și spune povești. Așa am descoperit Sweet Valley, o căsuță de oaspeți imaginată, reconstruită și îngrijită ca într-un vis. O adevărată oază, așa cum căutăm și reușim să găsim la fiecare pas, în povestea Romanian Romance. Un loc ce te scoate discret din spațiul și timpul tău și care călătorește cu tine în alte și alte lumi.

Am descoperit Sweet Valley în frumoasa Sinaia, aproape de casa noastră, găsind însă locul cu totul diferit de această dată. Aici, în 2019, o famile de medici a decis să restaureze o casă veche, tradițională a zonei, transformând-o din cabană montană în casă de oaspeți. Vechea construcție a prins viață în 1951 și aflăm că are încă bârnele originale, aduse chiar din acele vremuri din Maramureș. Originale sunt și felinarele, vechi de peste 70 de ani, ușa din stejar masiv și șemineul.

Sweet Valley: lemn, culori vii, detalii sculptate și franjurate, motive tradiționale muntenești, îmbinate toate cu actualul, modernul, utilul

Așa a fost prima întâlnire, exterioară, cu micuța casă muntenească. Pătrundem însă în interior iar de aici, poveștile se înlănțuie cu atât mai frumos. Un interior colorat și încărcat de simboluri, decorat rustic și la fel de idilic. Lemn, culori vii, detalii sculptate și franjurate, motive tradiționale muntenești, îmbinate toate cu actualul, modernul, utilul. Casa idilică și colorată din Sinaia este complet utilată, putând fi locul de vis pentru retragerea completă într-un alt univers. Capacitatea recomandată este de 6 persoane, cea maximă de 10. Iar mansarda imaginată la fel de original și jucăuș i-ar cuceri cu siguranță pe cei mai mici.

CE POȚI FACE AICI

Toată proprietatea de la Sweet Valley este, așadar, a ta. Intimitate, aer bun și pași desculți în iarba îngrijită perfect. Lângă pârâu există amenajat un loc de băut cafeaua, iar în spatele casei o masă cu băncuțe și câteva fotolii de grădină. În living există un șemineu pe lemne, iar în zona de dining un godin rustic. Oriunde ai alege să îți petreci timpul, vei trăi o experiență. Simplă, aproape de autentic, dar minunată și reconfortantă.

Prospețime, copilărie, oază verde, detalii mărunte împrumutate din poveștile în care casele sunt construite doar din turtă dulce

Noi ne-am reîncărcat bateriile pentru mult timp, ne-am odihnit lângă căldura șemineului, am gătit cu drag în propria bucătărie rustică, am povestit pe micul cerdac afară și în natura care înconjoară Sweet Valley. Ne-am gândit apoi la cât de potrivit îi este numele casei de oaspeți, locul inspirând chiar acest lucru: prospețime, copilărie, oază verde, cu detalii mărunte împrumutate din poveștile în care casele sunt construite doar din turtă dulce.

CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ ȘI CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Sinaia, în frumusețea și istoria ei încă vie, este pe lista scurtă a locurilor noastre dragi, admirând din ce în ce mai mult dezvoltarea ei din ultima perioadă. O veritabilă stațiune montană, ce se dezvoltă frumos și care arată din ce în ce mai bine. Cu siguranță găsești ceva de făcut și de descoperit aici. Poți începe, evident, cu faimosul Castel Peleș, simbolul întregii zone și al Familiei Regale. Tot aici, în timpul iernii, cel mai mare domeniu schiabil din țară, iar în zonă Castelul Cantacuzino din Bușteni, Peștera Ialomicioara sau chiar Dino Park din Râșnov, pentru cei mici.

Sweet Valley nu asigură mâncare, însă așa cum am povestit, bucătăria complet utilată este cadrul perfect în care să îți prepari singur tot ce dorești. Noi ne bucurăm de fiecare dată de experiențele așa, în care ne aprovizionăm cu toate cele necesare și gătim împreună. Altfel, pentru un prânz sau o cină în oraș îți recomandăm restaurantele Bistro La Teleferic și Forest, în care ne-am simțit de fiecare dată bine.

Sweet Valley: mic dejun servit lent în bucătărie, fereastră deschisă spre soare, dimineața, sunet de pârâu din propriul așternut

Liniște, senin, frumos, colorat și bine la Sweet Valley Sinaia. Zile desprinse magic din filele copilăriei, când totul era așa ușor precum micul dejun servit lent la masa din bucătărie, ca fereastra deschisă spre soare dimineața, ca sunetul pârâului pe care îl auzim din propriul așternut. Farmec și poveste. Totodată, un reper nou de arhitectură tradițională, o casă în stil muntenesc autentic, o cabană veritabilă de munte la exterior, o istorisire nouă, ce recreează farmecul orașului Sinaia, cel de altădată.

ATENȚIE: LOCAȚIE TEMPORAR ÎNCHISĂ

 • arhitectura și design-ul căsuței
 • detaliile vesele
 • curtea mică și verde

 

 • camerele cu șemineu și sobă
 • locația apropiată pădurii
 • aerul dimineții

 

 • Casa veche Sweet Valley a fost construită în 1951 de o familie din Sinaia, care a ridicat construcția împreună cu o echipă de meșteri maramureșeni; Bârnele originale au fost achiziționate la sfârșitul anilor ’40 de inginerul șef în construcții al orașului Sinaia;
 • Orașul Sinaia fost ales drept reședință regală de Regele Carol I care a construit aici Castelul Peleș;
 • Castelul Peleș a fost construit între anii 1873și 1914, ca reședință de vară a Familiei Regale;
 • Castelul este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europasecolului al XIX-lea;
 • Castelul a fost construit după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena.

 

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email