Upperhouse Boutique Hotel

Probabil priveliștea preferată asupra Brașovului: centrul vechi desfășurându-se în fața noastră, la baza Muntelui Tâmpa. Din nou istorie, trecut și contemporaneitate, bucăți de stil și arhitectură, oameni, natură. Este totul aici, la balconul camerei noastre.

UpperHouse, un boutique hotel cu detalii deco chic, așezat liniștit exact în locul în care poți urmări în tihnă viața orașului întâmplându-se, are un aer boem. Arhitectura locului se îmbină frumos cu detalii și accente moderne, materiale, texturi și culori ale timpurilor noastre. Locul e liniște, căutare de echilibru și sens, într-un ritm grăbit al agitației orașului.

CE POȚI FACE AICI

Ne bucurăm de cea mai frumoasă vedere, pe mica terasă a camerei 201, printre mici coloane romantic, ce ne aduc aminte de timpurile bune ale arhitecturii, artei și vieții. Vedem aici atât ninsoarea, cât și începutul primăverii, cu un soare ce luminează superb Biserica Neagră, terenurile de tenis regale, Cetatea Brașovului și chiar lângă noi vechiul Bastion al Țesătorilor. Este parcă toată viața veche a Brașovului de odinioară, încadrată cu măiestrie într-o singură imagine.

CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

UpperHouse Boutique Hotel oferă în aceeași atmosferă boemă micul dejun, într-un spațiu elegant, discret. Vila este cu siguranță locul perfect în care să ne retragem după ce explorăm în tihnă Brașovul, orașul vechi de pare mai actual ca niciodată: minunata Biserică Neagră, unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, Piața Sfatului, Muzeul de Istorie sau cel al Primei Școli Românești.

Probabil că zona cea mai frumoasă a vilei boutique este terasa generoasă a etajului 1, sub care orașul se întinde superb și unde serile de vară au cel mai frumos cer. Iar noaptea, sub o lumină complet diferită, Brașovul pare cu atât mai profund și mai misterios.

CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Ne bucurăm apoi de o scurtă călătorie spre niște ținuturi diferite. UpperHouse Boutique nu oferă și mâncare însă pentru că orașul a devenit un mix frumos de culturi gastronomice, vizităm Degusteria Trattorian, unde Andrea, chef Italian îndrăgostit de România, gătește impecabil tot ce se poate mânca mai delicious în minunata Toscana: paste, risotto, produse de patiserie pregătite de Diana, pastry chef, supe și aperitive delicioase. Ne bucurăm de preparate, de incursiunea culinară neașteptată, de cât de diferiți și asemănători putem fi în gusturi, alegeri și povești.

  • minunata vedere asupra orașului
  • arhitectura casei
  • aerul de boutique hotel
  • designul interior
  • atenția la detalii
  • liniștea locului
  • Stilurile arhitecturale variază în orașul Brașov, de la romanic, gotic, clasic, renascentist, baroc, rococo, Art Nouveau, brancovenesc, modern;
  • Numele orașului Brașov provine de la râul local Bârsa, denumire ce desemna o piesă din lemn, parte importantă a plugului;
  • Conform tradițiilor și cronicilor, începutul zidirii orașului Brașov a avut loc în anul 1203;
  • În anul 1377 începe construcția Bisericii Sf. Maria, mai târziu numită Biserica Neagră, după incendiu;
  • La Brașov se înființează prima moară de hârtie din sud-estul Europei (1546), se tipărește prima carte în limba română de către Diaconul Coresi (1559) și se țin primele cursuri în limba română la prima Școală românească (1583).

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email