Top

Valea Verde RetreatRezervă acum

Îndrăgostiți de Transilvania

Am descoperit frumoasa Vale Verde exact așa cum numele ei inspiră: o oază vastă, minunată, de un verde proaspăt. Pe lângă domeniul superb și lucrurile pe care le-am găsit aici, povestea locului s-a întâmplat să fie partea noastră preferată.

Valea Verde este de fapt o poveste de dragoste, dar și una despre România. Mai exact, Ulrike și Jonas Schäfer vizitând micul sat Cund din Transilvania (Județul Mureș) se îndrăgostesc profund de aceste meleaguri.

Valea Verde living

Dezvoltarea turismului rural responsabil

„Din 2005, cuplul s-a dedicat dezvoltării turismului rural în Valea Verde. Au găsit în Cund o natură minunată, cultură bogată și diversă, relaxare și întinerire, un simț puternic al comunității. ”

Satul Cund are multe de oferit, așa cum proprietarii au descoperit încă de la început: „moștenire istorică și o comunitate care nu știe cât de mult are de oferit această zonă în materie de tradiții, meșteșuguri și cunoștințe locale.“

Albergo diffuso de Transilvania

Domeniul Valea Verde este imaginat și organizat astăzi drept albergo diffuso sau „satul împrăștiat” italian, idee care aduce la viață istoria și tradițiile, într-o formă durabilă de ecoturism.

Valea Verde înglobează mai multe case săsești restaurate, reproiectate într-un stil simplu și tradițional. Pentru cazare există mai multe opțiuni: apartamentele, cu băi proprii și sobe tradiționale. Patru din ele se află aproape de restaurant, zona principală din Valea Verde, unde este și recepția. Celelalte case sunt împrăștiate de-a lungul satului, perfecte pentru familii sau prieteni. Fiecare apartament are o notă aparte și stil diferit, păstrând în continuare aspectul tradițional.

Valea Verde view

Ce poți face aici

Citit in hamac. Vanatoare de trufe. Calarie si observarea vietii salbatice

Ne relaxăm citind, savurând un pahar de vin în grădina plină de viață din jurul proprietății, legănați în hamace. Apoi, vânătoare de trufe în pădure și drumeții peste dealuri. Echitația este o opțiune pentru cei aventuroși și bineînțeles, bicicletele și observarea vieții sălbatice. Valea Verde are și un lac pe domeniu, loc perfect în timpul verii. Însă experiența Observatorului, admirând viața sălbatică din jur și savurând vinuri bune românești și brânzeturi speciale, a fost preferata noastră în frumosul retreat. Ia în considerare și serviciile de spa și wellness, ai câteva opțiuni de tratamente și masaj.

Ce poți mânca delicios

Descoperind Valea Verde am fost fascinați de cantitatea de trufe negre adăugată în fiecare fel și tip de masă, inclusiv la desert. Este într-adevăr un loc pentru gurmanzi. Mixul culinar este între bucătăria franțuzească, ardelenească și mediteraneană, folosind ingrediente locale, de calitate. Există trei, cinci sau șapte feluri de mâncare pentru degustare din care poți alege. Trebuie să încerci brânza de capră coaptă, găluștele din cartofi sau sorbetul de zmeură. Selecția de vinuri este una bună. De asemenea, sunt oferite recomandări de vin la masă, în funcție de ceea ce alegi să mănânci.

Ce poți descoperi în zonă

O mulțime de lucruri de făcut, văzut, descoperit în jurul acestei frumoase zone transilvănene, pline cu animale sălbatice, peisaje uimitoare, biserici fortificate, sate și case de oaspeți frumoase.

Dacă ești pasionat de vin, vizitează crama Villa Vinea, aflată la 18 km de Valea Verde. Aceasta este aproape și de crama Jidvei. Poți încerca vinurile lor și face un tur al minunatelor crame.

O altă opțiune este vizitarea Bisericii gotice Sf. Nicolae din Cund, construită în secolul al XV-lea de comunitatea săsească. În ultimii ani biserica a fost restaurată cu ajutorul donațiilor.

Valea Verde view

Transilvania oferă ceva frumos și unic pentru fiecare tip de călător. Găsim la Valea Verde tot felul de bucurii simple: observarea vieții, mâncarea, plimbarea prin vechiul Cund. Există ceva pentru fiecare dintre noi, sub frumoasa ramă a poveștii de dragoste între oameni pasionați și curajoși și pământuri vechi, la culturi, lumi și kilometri depăratere. Descoperă frumusețea.

Alegerile EI

 • verdele atotcuprinzător
 • mâncarea inedită
 • liniștea locului

Alegerile LUI

 • totul despre trufe
 • desculț prin iarbă
 • după-amiaza în hamac

DE ȘTIUT

 • Satul Cund are influențe, cultură și tradiții germane, românești și maghiare;
 • La 100 km de sat, vei găsi o zonă bogată în biserici vechi și clădiri medievale;
 • Valea Verde cultivă local legume din semințe organice locale și internaționale, așadar tot ce găsești aici este bio: roșii, vinete, morcovi, ardei, dovlecei, varză, anghinare, coriandru, fenicul, kale, varză de Bruxelles și multe altele;
 • Satul Cund este unul dintre cei mai importanți producători de brânză artizanală: Manufactura de Brânză folosește lapte local excelent și metode elvețiene;
 • Valea Verde susține producția și comunitatea locală: produsele naturale sunt obținute în ferme locale, mobilierul este realizat de tâmplari locali, există 26 de localnici angajați aici, în diverse departamente.

REZERVĂ ACUM

Valea Verde Retreat, Str. Principală 119, Cund, Județul Mureș

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.

  #thegreenvalley #wineselection #trufflehunting #lovestory #inlovewithromania #hammocks #readingbythefire #saxonlife #ruraltourism #albergodiffuso #slowliving #wildlife #community #romanian_romance #traveltheromance

  1