Vila Csonka

Vila Csonka, Strada Gheorghe Doja 28, Târgu Mureș, Județul Mureș

Vila Csonka – Mixul de vechi şi nou, într-o experiență fine dining

Întâlnirea elegantă cu Vila Csonka ne-a oferit un moment de reîntoarcere în timp, fascinați de dialogul cald dar sofisticat la care am luat parte. O vilă monument istoric, într-un parc cu o suprafaţă de 3500 mp, stilul Secession, atmosfera anilor 1900. Toate în frumosul Târgu Mureș. Vila Csonka a fost restaurată în perioada 2011- 2013, putând fi admirată din toate holurile hotelului Privo, aflat lângă minunata construcție, parte a aceluiași grup. Casa este mobilată cu piese originale Thonet și Art Deco restaurate, având peste 100 de ani, cu trei camere matrimoniale și trei apartamente deluxe, Classic King Room, Classic Suite și Antique Suite, fiecare cu design unic: atmosfera de altădată în exterior însă confortul modern în interior, spații generoase, linii elegante, clasice, culori calde, obiecte și detalii vechi, lumină, ferestre generoase, construite superb.

CE POȚI FACE AICI ȘI CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Reîntoarcere într-o vreme a propriilor noastre ființe

Camerele Vilei Csonka sunt povești, în care pătrunzi și te bucuri de fiecare detaliu al unei lumi necunoscute. Nu ai trăit-o însă astăzi ești aici și parcă o înțelegi mai bine, îi apreciezi frumusețea, subtilitatea și delicatețea. Vila Csonka este și o reîntoarcere într-o vreme a propriilor noastre ființe. Restaurantul Privo este cel ce oferă o adevărată experiență fine dining: preparate culinare și băuturi atent selecţionate. Eleganță, cultură culinară, bucătărie internațională, dar și ingrediente locale reinterpretate. Produsele folosite în bucătărie sunt organice, iar meniul se bucură constant de noutăți culinare. Pieptul de rață cu sos de merișoare și mousse-ul de ciocolată Cacao Barry sunt recomandările locului. Tot la Privo ai acces și în enotecă, configurată în două volume, cu o cameră pentru servirea vinurilor și una dedicată depozitării și tezaurizării. Există 30 de locuri aici, într-un cadru intim, alături de un sommelier ce te va ghida în fascinanta lume a vinului.

CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

Târgu Mureș abundă în mărturii ale trecutului, scene și detalii istorice

Târgu Mureș este un frumos oraș ce încă mai păstrează fragmente de timp și dovezi ale unei culturi apuse: Piața Centrală, numită Piața Trandafirilor, cu nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasic și secesionist, spre exemplu Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul Franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta Primărie. Zidurile Cetății Medievale aduc aminte de istoria orașului și de importanța politico-economică avută în Principatul Transilvaniei. În Biserica din Cetate au fost ținute multe sinoduri protestante, 37 de adunări naționale având ca invitați pe Ludovic I al Ungariei, Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zapolya. Aici a fost ales drept Principe Regent al Ungariei și Principe al Transilvaniei Francisc Rakoczi al II-lea.

Pe lângă minunata călătorie în lumea, istoria și stilul vilei Csonka, așadar, stăzile orașului Târgu Mureș abundă în mărturii ale trecutului, în scene și detalii istorice de o mare însemnătate. Noi credem că este cu adevărat un spațiu elegant, distins și special în care să îți aduni gândurile, amintirile, curiozitățile, în care să călătorești stând comod în fotoliul vechi, în care să îți imaginezi melancolic culorile, bucuriile și zilele lumii de atunci.

 • stilul Secession al vilei
 • liniștea spațiilor
 • experiența fine dining
 • povestea vilei
 • meniul gourmet
 • plimbarea dimineața în parc
 • Târgu Mureș se află în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale râului Mureș;
 • Săpăturile arheologice realizate de Istvan Kovacs au confirmat faptul că teritoriul de azi al orașului a fost locuit încă din preistorie;
 • În prima menționare cunoscută a orașului, din anul 1230, este consemnat cu numele de Asserculis, termenul însemnând „din scândură”, deci o localitate unde existau construcții realizate din lemn;
 • În 29 aprilie 1616 localitatea a primit rangul de oraș liber regesc;
 • A fost cunoscut până în perioada antebelică sub denumirea de Murăș-Oșorhei, ceea ce înseamnă „loc de târg”; Denumirea de „Târgu Mureș” a fost adoptată în timpul administrației interbelice.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email