Top

Vila KatharinaRezervă acum

O bijuterie ascunsă

Imaginează-ți un oraș înconjurat de munți, atât vechi cât și nou, între un timp trecut și unul prezent. Străzile de odinioară, clădirile spunând povești, aerul ce aduce o dimineață nouă, dar și amintiri. Imaginează-ți apoi o poartă ce pare că deschide alte și alte lumi, străduțele vechi ale orașului. Imaginează-ți o pauză în spațiu și în timp, momentul în care lași lumea așa cum o cunoști, în urmă.

Vila Katharina accomodation

O bijuterie arhitecturala, restaurata si renascuta ca boutique hotel

Imaginează-ți eleganța unui trecut mai plin de sens și confortul contemporan, împletite într-un loc al contemplării. Vila Katharina, o bijuterie arhitecturală din secolul al XIX-lea, care păstrează fiecare minunat detaliu al identității, renăscută astăzi ca boutique hotel.

Perfect ascunsă lângă Poarta Schei în orașul Brașov, vila oferă un minunat buchet de emoții și romantism, așa cum se spune că frumoasa Katharina era în trecut o tânără ce i-a furat inima lui Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești. Cei 22 de ani de iubire și legendă dintre cei doi se simt încă la fiecare pas făcut pe strada Poarta Schei.

Vila katharina accomodation

Mobila veche. Bai rafinate. Ferestre largi. Opere de arta. Fragmente de timp

Cele trei camere ale Vilei Katharina au un design special și o perfecțiune a detaliilor: mobila veche, băile rafinate, ferestrele larg deschise, operele de artă la tot pasul, fragmente de timp.

Ce poți face aici

Citește, savurează o după-amiază într-unul din fotoliile confortabile, joacă șah, bucură-te simplu. Iar dacă ești pasionat de antichități, poți găsi chiar la intrarea în Vila Katharina un minunat boutique cu obiecte vechi și mici comori care merită cu siguranță o privire.

Ce poți mânca delicios

Mic dejun cu tacamuri de argint si portelan de Zsolnay, Herend si Rosentha

Negreșit locul ideal pentru un mic dejun de poveste în Brașov este la Vila Katharina. Pregătește-te pentru unul din cele mai bune pe care le vei savura vreodată. Gustul special, parcă de mult uitat, aspectul, servirea perfectă te vor face să te simți pur și simplu răsfățat. Răsfățat cu tacâmuri de argint și cu porțelan de Zsolnay, Herend și  Rosenthal. Vila Katharina oferă doar micul dejun, însă dacă îți dorești să încerci un prânz în stil italienesc, îți recomandăm Trattoria Pocol în Brașov, aproape de Katharina și restaurantele Dei Frati și Tratorian, ambele în centrul orașului.

Ce poți descoperi în jur

Vila Kathariana poate fi găsită chiar în inima Brașovului, la doar două minute de piața centrală, dar totuși departe de zona zgomotoasă și aglomerată a orașului. Așadar te poți bucura de o plimbare pe străzile de poveste, descoperi orașul, poți face cumpărături, vizita muzeele deschise (preferatul nostru rămâne muzeul de artă Brukenthal) și faimoasa Biserică Neagră.

Vila Katharina
Vila Katharina food
Vila Katharina
Vila Katharina chess

Poți simți cumva trecutul, dar și timpul actual aici. Emoția că aparții unui loc și bucuria descoperirii unei povești noi de fiecare dată – o trăire, o culoare nouă, un colț al unei camere pe care nu îl remarcasei înainte. Un loc ce vorbește pentru sine, în secrete. Katharina este frumusețea și misterul, legenda și opera de artă.

Alegerile EI

 • băile rafinate și elegante
 • zumzetul unui oraș îndepărtat, la fereastră
 • ruperea de prezent, de agitația vieții și de tot ce ne e familiar

Alegerile LUI

 • micul dejun în stil rusesc
 • răsfățul în stilul Vilei Katharina
 • masa de șah (găsește-o 🙂 )

DE ȘTIUT

 • Biserica Neagră din Brașov este cel mai reprezentativ monument gotic din România;
 • La câteva minute distanță de Vila Katharina, Poarta Katharina sau Poarta de Sud a orașului marchează accesul în Cetatea Medievală Brașov; Turnul exterior, construit în 1559, este unica parte originală rămasă;
 • Tot în Brașov, aproape de Katharina, strada Sforii atrage mulți turiști fiind printre cele mai înguste străzi din Europa și construită în secolul al XVII-lea;
 • În magazinul de antichități al Vilei Katharina pot fi găsite obiecte din argint, ceasuri vechi, tablouri, covoare persane prețioase, porțelan fin, îmbrăcăminte împodobită manual, dar și obiecte contemporane;
 • Vila Katharina pregătește și ciocolată făcută manual: bucăți delicate, cu lapte, caramel și nuci crocante.

REZERVĂ ACUM

Vila Katharina, Str. Poarta Schei 20, Brașov, județul Brașov

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.

  #mistery #architecturaljewel #hiddenstories #boutiquehotel #insidethecity #bornagain #pamperedbreakfast #artpieces #katharina #fragmentsoftime #playingchess #pastandpresent #threerooms #traveltheromance #romanian_romance

  3