Villa Siana

Villa Siana, Bran, Județul Brașov

Villa Siana – O cabană în stil austriac, în Bran

Villa Siana, o mică oază în binecunoscutul Bran, te răpește pentru un moment din agitația zilnică, din forfotul stațiunii de munte și din tot ce ți-ai imagina să găsești aici, crezând probabil că nu te mai poate surprinde cu nimic. Ei bine, Siana e ascunsă pe una din străzile ferite ale localității, la marginea unui mic deal, cu o priveliște superbă asupra munților. Momentul în care părăsești lumea agitată și pătrunzi în liniște, armonie, în culori vii, într-o experiență completă. Vila aduce aminte de cabanele Austriei, cu aceleași detalii sculptate, mult lemn, mușcate roșii la ferestre, lumini calde. Așezată între Munții Bucegi și Piatra Craiului, chiar la hotarul dintre Țara Bârsei și Țara Făgărașului, Villa Siana aduce clasicul și modernul împreună. Un design frumos, elegant și atent realizat, ce aduce aminte de istoria și influența popoarelor germanice trecute pe aici de-a lungul timpului.

Munții Piatra Craiului și Castelul Bran la fereastră

La Siana ai la fereastră imaginea splendidă a munților stâncoși Piatra Craiului. Tot de pe terasă poți vedea Castelul Bran. Camerele pentru oaspeți sunt de asemenea construite în stil austriac, cu detalii pictate, culori specifice și lemn. În restaurantul vilei ne-au plăcut obiectele vechi colecționate și ferestrele cu mici perdele albe, ce aduc din nou aminte de atmosfera caldă și rustică a stilului austriac. Elementul central al locului este șemineul, loc de povestit, de savurat un vin bun sau pur și simplu de odihnă.

Liniște, armonie și culoare într-un peisaj perfect, la poalele munților stâncoși

Aici ne bucurăm de aerul proaspăt, petrecem timp în curtea vilei care continuă în spate cu un mic deal tocmai bun de cercetat, citim sau ascultăm muzică lângă șemineu. Mâncarea este pregătită local, din ingrediente ecologice, surprinzându-te prin gust, originalitate, prezentare. Mica oază din Bran este locul ideal pentru familii sau grupuri de prieteni, oferind intimitate, spațiu, liniște, în același timp aproape de Bran și de obiectivele turistice de neratat: Castelul Bran, frumoasa Casă de Ceai din curtea castelului, Muzeul Național Bran. Villa Siana este liniște, armonie și culoare într-un peisaj perfect, la poalele munților stâncoși. O escapadă de weekend, o ieșire din ritmul alert, o gură de aer proaspăt, la fereastră.

 • arhitectura vilei
 • mușcatele la ferestre
 • colecția de obiecte vechi
 • poziția retrasă a vilei
 • șemineul
 • peisajul și liniștea locului
 • Numele Bran vine din limba turcă, însemnând poartă;
 • Construcția Castelului a fost finalizată în 1388, pe o stâncă abruptă, cu vedere asupra dealurilor din apropiere; Acesta a îndeplinit rol vamal, aici ajungând 3% din mărfurile transferate în Transilvania și rol de cetate;
 • Legenda spune că Dracula a fost un conte din Transilvania ce deținea un castel deasupra unei văi; El este deseori confundat cu Vlad Țepes, uneori cunoscut sub numele de Vlad Dracul, prinț valah ce avea un castel în Principatul Țării Românești; Deoarece Castelul Bran este singurul din Transilvania care se potrivește descrierii celui deținut de Dracula, este cunoscut în întreaga lume drept Castelul lui Dracula;
 • Vlad Țepeș este legat de altfel de Castelul Bran; El a fost implicat în mai multe campanii de pedepsire a comercianților germani din Brașov care nu respectau poruncile sale;
 • Castelul Bran rămâne pe primul loc în topul celor mai vizitate obiective turistice din județul Brașov și din țară; În 2018 a fost vizitat de un milion de turiști.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email