Wolkendorf Bio Hotel and Spa

Wolkendorf Bio Hotel & Spa, Strada Heleșteului, Sat Vulcan, Județul Brașov

Natură însuflețită peste tot în jur. Un drum ce ne poartă ușor înspre pădure. Aer proaspăt, sunet de frunze, soarele strecurându-se printre fiecare creangă, colț de drum, gând al nostru. Am ajuns într-un loc retras, departe de ceea ce știam însă aproape de noi, încă de la început, prin bucuria, căldura, familiaritatea pe care le inspiră. O mică oază bio, loc în care copiii își regăsesc bucuria afară, în jocurile de altădată, natura, păsările și vietățile pădurii se simt în siguranță iar noi, cei mari, ne bucurăm de un moment mult așteptat, doar de respiro. Wolkendorf Bio Hotel and Spa s-a născut din grija pentru natură și dorul de lejeritatea vacanței. BIO-hotelul își utilizează azi resursele sustenabil, protejând mediul înconjurător, ceea ce nu face decât să ne bucure. Suntem încântați să descoperim că se fac pași înainte în responsabilitatea față de aerul pe care îl respirăm și pământul pe care ne-am născut, într-un mod care poate inspira mai departe. Fiecare efort, grijă, gest și zi în plus contează.

CE POȚI FACE AICI

Detalii din lemn, flori la ferestre, camere calde, mobilier pictat manual, aproape de atmosfera propriei case

Fie că îți iei o pauză de o săptămâna de la agitația marilor orașe, într-o oază liniștită, fie că te aventurezi într-o scurtă plimbare de weekend, singur sau cu prieteni, familie, copii, la Wolkendorf găsești locul potrivit fiecărei emoție, dorință, imaginație. La marginea pădurii din Vulcan, în apropierea orașului Brașov, timpul așteaptă frumos și uneori dimpotrivă, aleargă ziua întreagă neștiind în câte emoții colorate ai trăit o singură zi. Micul resort în natură este construit compact, înglobând mai multe clădiri tip hotel cochet, neavând însă senzația lipsei intimității sau a aglomerării. Dimpotrivă, întreaga proprietate pare un mic orășel curat, aranjat, retras într-o natură care îl primește cu drag înăuntru. Detalii din lemn, flori la ferestre, camere calde, luminoase, cu mobilier pictat manual, aproape de atmosfera propriei case. Aici te poți bucura de activități în aer liber, circuite, explorarea împrejurimilor, mici excursii sau pur și simplu de cititul și lenevitul la soare, într-un altfel de aer.

W Spa, spa-ul creat în mijlocul naturii, este însă unul din serviciile cele mai apreciate aici: o atmosferă caldă, terapie cu masaj, apă și sare. Salina este dedicată meditației, având un perete mineral construit din cristale de sare, cu 84 de minerale ce se găsesc și în componența corpului uman. În același spațiu te poți bucura de sauna umedă sau uscată, cromo aromaterapie, sauna finlandeză și baia cu aburi, apoi de bazinele cu apă rece, apă sărată, apă oxigenată, de fântâna de gheață și dușul rece. Relaxare și terapie complete.

CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Aducem fiecare anotimp in bucataria noastra

„La Wolkendorf Bio Hotel ne ghidăm după principiile bio chiar și în bucătărie, așa că promovăm gastronomia locală cu rețete tradiționale din zona Brașovului. Aducem fiecare anotimp în bucătăria noastră prin adaptarea rețetelor la ceea ce ne oferă natura și piața locală.” În bucătăria de aici se folosesc produse și alimente naturale, de la producători locali, locul lăudându-se cu cea mai bună carne, cele mai bune lactate și cele mai proaspete legume. Restaurantul a fost lansat în anul 2018, inspirat de vechea arhitectură locală, cu materiale și detalii simple, atmosfera fiind apropiată cea a unui restaurant din perioada interbelică. Meniul variază odată cu perioadele din an, incluzând fie specialități din carne, fie din supe, salate, plăcinte și în general mâncăruri tradiționale pe bază de legume și fructe de sezon. Totodată există și o colecție de vinuri, versatilă, care pune în valoare podgoriile și vinurile românești.

CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

Ești într-o zonă bogată în frumuseți naturale, atracții turistice și experiențe pentru toată lumea. Așadar în zonă poți face alpinism și trasee pe Cheile Râșnoavei, ai acces în parcurile de aventură din zonă, apoape este și traseul Transfăgărășan. Călărie, plimbări cu trăsura, pescuit în zonă, ski și snowboarding pe pârtiile din apropiere (Poiana Brașov, Predeal, Săcele), monumente istorice (Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Brașov, Castelul Peleș). Tot în zona Vulcan (15-25 km) ai Bisericile Fortificate Codlea, Cristian, Ghimbav, Sanpetru, Biserica Neagră din Brașov, castelele și cetățile medievale din Transilvania, Cheile Grădiștei, Moeciului și Râșnoavei, Culoarul Rucar-Bran, grote și peșteri (Bălan, lilieci, Râșnoavei).

Ne bucurăm în micul nostru hotel bio de fiecare moment de liniște, de o natură ce pare să se bucure de prezența noastră, de călătorie, de schimbare. Ne găsim liniștea, armonia și echilibrul plimbându-ne în soarele fiecărui anotimp, la fereastra cu flori, sub o lumină superbă a nopții sau savurând o masă ca altădată, în armonie cu timpul și cu locul. Ne-au plăcut la Wolkendorf Bio Hotel & Spa lejeritatea locului, relaxarea, atenția acordată naturii, mediului, propriilor persoane. Suntem una cu natura și ar trebui să înțelegem acest lucru în fiecare clipă.

 • atenția acordată natura
 • liniștea locului
 • mobila din lemn
 • meniul tradițional
 • diminețile aici
 • spa-ul aproape de natură
 • Vulcan face parte din regiunea istorică Țara Bârsei și deține depozite minerale de cărbune și lignit;
 • Este menționat pentru prima dată în secolul XIII, comunitatea formându-se puternic ulterior, în ciuda năvălirilor, bătăliilor, epidemiilor, emigrărilor sau deportărilor;
 • Există aici o biserică în stil romanic din secolul XIII, păstrându-se azi doar fundațiile și intrarea, fiind distrusă de turci din până în 1432; Bisercia a fost reconstruită în stil gotic și fortificată în 1521;
 • În secolul XIX au fost construite aici clădiri administrative, școli, mori, abatoare, o fabrică de electricitate;
 • Din anul 2004 satul Holbav se desprinde de Vulcan, acesta formând o nouă comună.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email