Biserica fortificată Apold

Strada Principala 245, Apold 547040

În secolul al XIII-lea, pe un deal înconjurat strategic de pârâul Şaeş este construită o bazilică romanică care reprezintă baza faimosului obiectiv de astăzi. Biserica hală cu 3 nave datează din secolul al XV-lea, când au fost înălţate navele laterale ale bazilicii. Primeşte pentru prima dată un turn în partea de vest între 1504 şi 1507. Din sistemele defensive primite între secolele XV – XVI se mai păstrează zidul de incintă exterior şi trei turnuri de apărare. Singurul element care nu mai există astăzi este traseul zidului interior de apărare, demolat în secolul XIX.

Biserica fortificată Apold a supravieţuit secolelor agitate şi s-a păstrat aproape intactă, zidurile fortificate, turnurile de apărare, cămările, existând și astăzi.

Interesant: Apold este biserica unde puteți observa foarte bine sarcinile pe care le-a avut paznicul fortificatei de-a lungul timpului. Acesta trebuia să observe eventualele apropieri ale dușmanilor, să tragă clopotele și să încălzească sala în care se întâlnea comunitatea locală.

Bine de știut: Vă puteți caza la Casa Trappold, o frumoasă proprietate săsească cu o curte uriașă, loc foarte indicat pentru relaxare și regăsire. Gabi, Daniela și echipa lor vă vor face să vă simțiți ca acasă.

Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email