Mesendorf Cheese

Mesendorf Cheese

Satul Meșendorf este o oază liniștită, locul în care totul este așezat. Unii dintre locuitorii satului lucrează însă intens și construiesc cu adevărat în spatele porților mari săsești, lucruri și experiențe frumoase, originale, de durată. Exact așa cum se întâmplă chiar la Meșendorf 65, sau Meșendorf Cheese, cum numim cu toții acest loc frumos, mic, vesel.

La nr. 65 veți găsi vizitând Meșendorf vechiul hambar restaurat, ca punct gastronomic local, unde se produce și brânză maturată, din lapte de vacă nepasteurizat.

Adevărul este că am găsit aici cea mai bună brânză pe care am încercat-o în Transilvania, maturată cel puțin trei luni, nu mai mult de 6 șase. Ne-am întâlnit și cu frumoșii proprietari, care s-au mutat din Bucureștiul ocupat în calmul Meșendorf, pentru o viață mai liniștită , pentru a face cea mai bună brânză de pe aceste meleaguri.

După câteva povești rostite cu ei, am gustat branza delicioasă,  în multe variante: cu ierburi, făcută în vin sau în bere, cu chimen, piper negru sau trufe.

Proprietarii au micuța lor fabrică și fermă în sat, toate animalele de acolo trăind libere în natură, fiind tratate cât mai bine posibil, înconjurate de frumoasele dealuri și pajiști din Meșendorf; ceea ce ne-a convins încă o dată că brânza de Meșendorf este un produs de calitate, obținut de la animale fericite și libere.

La nr. 65 punctul gastronomic local organizat în frumosul hambar vechi restaurat vă va impresiona cu tot felul de mese și rețete, unele tradiționale, unele dintre ele reinterpretate. Aveți nevoie de rezervare în prealabil pentru a servi prânzul sau cina aici, în acest spațiu colorat, plin de obiecte dragi, ghivece, cărți, simboluri locale, aranjate într-un fel hipsteresc, așa cum spun gazdele cu amuzament. Dar cu siguranță locul descrie foarte bine propriul lor spirit, undeva între viața modernă actuală pe care au lăsat-o în urmă și viața simplă din satul boem pe care îl iubesc.

Meșendorf Cheese este un produs pe care îl iubim și comandăm astăzi direct la București. Rezervați și o masă în hambarul frumos și bucurați-vă pentru o vreme de ceea ce un sat simplu și oameni cu suflet deschis au de oferit. Nu numai o afacere locală de familie, ci și esența spiritului lor.

Bine de știut: Te poți caza la Critz Cross sau Meșendorf Gasthaus și poți vizita biserica fortificată din Meșendorf.

Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email