Biserica Fortificată Viscri

Bisericii Nr. 47 Com. Bunești, Viscri 507039

Construită în anul 1225 pe vârful dealurilor din Viscri, este astăzi una dintre cele șapte biserici fortificate transilvănene care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

A fost construită de comunitatea germană, sașii transilvăneni, într-un moment în care zona aparținea Regatul Ungariei (1000-1301). Inițial romano-catolică, biserica fortificată a devenit luterană după Reforma protestantă. De menționat este că a fost construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate este format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane și turn de poartă.

Sunt ușor de remarcat construcția în stil gotic și orga veche de 300 de ani, adăpostită în interior.

În interiorul zidurilor de apărare funcționează un muzeu, unde se pot admira costume tradiționale ale sașilor, piese de mobilier, articole țesute sau de olărit folosite în viața de zi cu zi a sașilor. Turnul principal este locul perfect pentru o frumoasă imagine de ansamblu asupra satului Viscri.

Nu uita, după încheierea turului, să te oprești la magazinele locale și să cumperi câteva produse tradiționale. În Viscri vei găsi celebrele șosete din lână și gemuri gustoase.

Regele Charles a fost printre primele personalități care au promovat cu pasiune această frumoasă parte a României. Recunoștința sa pentru viața simplă, autentică, ne oferă speranța că tot mai mulți călători vor descoperi aceste locuri care ne aduc de fiecare dată înapoi la ce știam.

Bine de știut: Te poți caza la Viscri 32, o frumoasă proprietate săsească. Tot aici poți servi cele mai bune mâncăruri transilvănene reinterpretate cu foarte multă pasiune de Mara.

Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email