Viscri 32

Strada Principala 32, Viscri 507039

Viscri 32 – Între timp în Viscri

Dacă ești pasionat de Viscri, trebuie să știi că multe cupluri au venit aici, departe de marile orașe zgomotoase ale României, mutându-și întreaga viață în interiorul frumosului sat transilvănean. Alexu și Mara au făcut același lucru în 2015. Dar mai mult decât atât, au creat un loc cu un așa suflet care a devenit unul dintre simbolurile din Viscri, pentru povestea lui, mâncare, energie și oameni. Dacă ajungi la Viscri, numărul 32 trebuie neapărat descoperit!

Locuință săsească restaurată și gastronomia transilvăneană

Viscri 32 este cunoscut cel mai bine pentru frumosul său vechi hambar din lemn, transformat în restaurant slow food, decorat cu obiecte vechi, haine și mobilier, piese originale, lucrate manual, plante uscate și cea mai frumoasă sobă din teracotă, realizată în alb și albastru. În spatele restaurantului hambar există o livadă verde, pentru momentele de relaxare sau pentru servirea prânzului și a cinei.

Apoi Casa Albastră, o locuință săsească restaurată pentru a primi oaspeți, cu două camere, două băi, o bucătărie deschisă și o zonă de servit masa, loc special creat pentru odihna ce urmează unui ospăț pe cinste.

„Și da, totul arată de parcă sașii încă mai trăiesc aici: piese de mobilier restaurate, ceramică tradițională, două sobe frumos pictate și armuroiul tradițional”.

Ce poți face aici și ce poți descoperi în zonă

Bucură-te de frumoasa livada verde, alege o piesa unică de teracotă, descoperă tradiționalul Viscri

Pe lângă faptul că te bucuri de mâncarea delicioasă și că petreci timp în grădină, poți admira frumoasele bucăți de teracotă expuse pe gard și descoperi Viscri în toată frumusețea și autenticitatea sa: Biserica Fortificată din secolul al XII-lea și muzeul dedicat satului săsesc, casa ce aparține fundației Prințului Charles, chiar vis-à-vis de Viscri 32, micile „magazine” tradiționale pline cu produse lucrate manual: șosete de lână, covoare țesute, haine tradiționale, decorațiuni realizate în stil vechi.

Ce poți mânca delicios

Un restaurant slow food, pentru o viață trăită în tihnă

Celebrul restaurant slow food de la Viscri 32 are feluri de mâncare și băuturi minunate, inspirate din vechile rețete transilvănene, folosind ingrediente naturale, aduse de la țărani și din ferma propriei gospodării. Vei fi surprins de fiecare dată când deschizi micul meniu: Cartofii Ciobanului gătiți la cuptor, cu brânză, sunt un must, de asemenea, supa de varză, cidrul bio din tot felul de fructe delicioase și pentru că aici deserturile sunt uimitoare, încearcă plăcintele și prăjiturile cu fructe gătite chiar de Mara.Viscri 32 este locul nostru preferat în care servim masa în Viscri și în general în această zonă. Pur și simplu simțim aici de fiecare dată sufletul locului, pasiunea pentru lucrurile bine făcute, pentru tradițional și trainic.

Viscri 32 este o poveste și un exemplu frumos despre recrearea vieții la țară, într-un sat tradițional vechi, cu oameni tineri, pasionați, care au ales liniștea în locul zgomotului, mergând înapoi în timp și nu grăbit înainte, păstrând valori și simboluri, în loc să dea uitării. Viscri 32, ne-ai cucerit inimile!

 • design-ul locului
 • mâncarea delicioasă
 • povestea din spatele locului
 • el și ea
 • mâncarea reinterpretată
 • soba din teracotă
 • Folosește #meanwhileinviscri, semnătura Viscri 32, pentru a afla tot ce se întâmplă în sat în fiecare zi;
 • Casa Viscri 32 a fost construită în 1912 de Johann Dootz și familia sa, pe fundația unei căsuțe mai vechi; Semnătura sa este încă sculptată și pictată în grinzile originale;
 • Vechea casă săsească a fost restaurată sub îndrumarea arhitectului Cristian Kiss și a meșterilor locali;
 • Teracota Mediaș este ultima fabrică de sobe din teracotă pictată manual din România;
 • Teracota Mediaș a fost fondată în 1906 de către sasul Gref Iulius; Timp de aproape 80 de ani (1938-2015) fabrica a avut mai mulți proprietari, printre care și statul român.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email