Amfiteatrul Transilvania – Pur și simplu România
Frumosul românesc, tradițiile și istoria, culorile specifice, aromele și gusturile de altădată, unicitatea, peisajele și imaginile care îți taie respirația.
Amfiteatrul Transilvania, un complex ecologic de 100 de hectare ce pare un paradis îndepărtat, dezvăluie povești din momentul în care cutreieri dealurile pentru a-l descoperi. Este acolo, departe de orașele moderne și de zgomot, departe nu numai în kilometri, dar și în simțiri.Ești aici, separat de lumea cunoscută, într-un loc pe care cumva obișnuiai să îl iubești; poate grădina copilăriei, casa bunicii, dealurile nesfârșite ale verii unde alergai cât era ziua de lungă – o călătorie în timpul nostru, către toate lucrurile pe care le iubeam.
Ce poți face aici
Amfiteatrul Transilvania adăpostește case tradiționale de acum 200 de ani, frumos și cu grijă reconstruite. Vopseaua folosită în amenajare este obținută din plante și fructe, așa cum mobilierul caselor de oaspeți este făcut din materiale naturale. La Amfiteatru legătura cu natura este puternică și poate fi simțită la fiecare pas.
Mici ferme de cai și capre. Grădini cu capșuni. Produse naturale. Camere de aromaterapie.
Detaliile pe care le iubim sunt, cu siguranță, leagănul de afară, legat între copaci, în fața celui mai frumos peisaj văzut vreodată; apoi șemineul magic, centrat în restaurantul Amfiteatrului; scaunele colorate, din materiale textile, tradiționale, venite tocmai din Republica Moldova.
Amfiteatrul Transilvania reprezintă un mix minunat între cultura românească și cea moldovenească
Ce poate fi mai frumos din punct de vedere al tradiției, al valorilor vechi și al frumuseții?
Ne căutăm drumul ușor, între ferma animalelor și grădina minunată unde cresc căpșuni. Apoi regăsim simpla plăcere de a mânca natural, local și proaspăt, pentru că legumele servite și folosite aici sunt produse pe domeniu. Pentru și mai multă regăsire intrăm în camera de aromaterapie, în serile de vară, înconjurați fiind de mirosul de fân și de alte plante uscate, așa cum ne aducem aminte din copilărie. Amintiri îndepărtate dar care năvălesc instant sufletele, mai clare și mai vii ca niciodată.
Ce poți mânca delicios
Mâncarea este de asemenea la minunata graniță dintre bucătăria românească și cea moldovenească, cu ingrediente proaspete, toate preparate de noi, aici, în inima Transilvaniei. Încearcă plăcinta tradițională cu brânză, cartofi, mere sau dovleac, sarmalele vegetariene și ciorbele acre tradiționale.
Ce poți descoperi în zonă
Moeciu văzut de sus
Moeciu văzut de sus e minunat, străbătând o potecă ce duce spre soare, un loc deschis, numit de cei apropiați zonei „La stâncă”. Imagine ce taie de fiecare dată respirația.
La 10 km de Amfiteatrul Transilvania poți ajunge la faimosul Castel Bran și la Casa de Ceai, iar dacă îți dorești neapărat să ieși de pe domeniul minunatului Amfiteatru, îți recomandăm și Cetatea Râșnov și Brașov, la 60 de minute distanță.
Însă peisajele uimitoare, indiferent de anotimp, casele vechi, aerul verii, culorile toamnei, acea liniște și regăsire îți spun mereu, să mai zăbovești aici. Pace și sălbăticie în același loc.