Conacu’ Boierului

Conacu’ Boierului, Satul Ponoarele 9, Județul Mehedinți

Conacu’ Boierului – Dragoste pentru tradiții

Există o poveste frumoasă în spatele fiecărui loc construit. Întotdeauna cineva cu o viziune clară în legătură cu rezultatul final. Astăzi, povestea este despre o familie care a decis să păstreze tradițiile în viață și mai mult decât atât, să le transmită mai departe.

Fiecare detaliu reprezintă dragoste pentru folclor și pentru elementele tradiționale. La Conacu’ Boierului vei găsi acel amestec frumos al detaliilor tradiționale pe suprafața pereților, în bârnele de lemn, pe mobilier și pe obiectele vechi, colectate din toate părțile frumoasei Românii. Conacu’ Boieruiului este situat în Ponoarele, în județul Mehedinți, undeva în mijlocul naturii și la capătul satului. De cele mai multe ori vei găsi turiști, dar și localnici care se bucură de frumoasa terasă. Toți ajung aici pentru lucrurile simple pe care le iubim cu toții: locul, mâncarea și aerul curat.

La conac nu se ajunge atât de ușor, asta pentru că nu este aproape de niciun oraș mare, însă am face această călătorie oricând, pentru câteva zile în acest peisaj. De asemenea, este loc bun și pentru întâlniri de afaceri sau chiar pentru teambuilding-uri.

Ce poți face aici

Câteva ore liniștite aici este ceea ce am alege de fiecare dată. Sunt multe lucruri de făcut în jur, întreaga zonă find bogată în natură și frumusețe, chiar în mijlocul unor atracții naturale importante: peșteri, orhidee, monumente naturale.

Conacu’ Boierului este locul perfect pentru mici rătăciri în natură. V-am recomanda un mic dejun servit devreme, câteva ore de observare a locului, prânzul pe terasă, două ore după-amiază de somn bun, apoi din nou o plimbare pentru mai multă energie și aer curat, iar apoi o cină frumoasă cu vinuri românești de calitate.

Ce poți mânca delicios

Am fost întotdeauna impresionați de gustul mâncării de aici. Meniul are o mulțime de opțiuni interesante, începând cu supe tradiționale, continuând cu coaste de porc și terminând cu papanasi. Încearcă de fiecare dată un fel de mâncare diferit și vei avea o impresie asupra întregului meniu.

Ce poți descoperi în zonă

La doar 100 de metri descoperă Podul lui Dumnezeu. Legenda spune că aici Dumnezeu a avut o luptă cu diavolul. Știm, de asemenea, că este unul dintre cele trei poduri naturale din lume și al doilea ca mărime din Europa. Doar mașinile mici îl pot traversa. Este un loc special ce merită cu siguranță observat.

Foarte aproape vei găsi și Peștera Ponoarele, lungă de 750 m, legând două lacuri din zonă.

Lacul Zaton este o variantă bună pentru o plimbare de 15-20 de minute, deoarece peisajul este uimitor aici. În funcție de anotimp și de ploaie, este posibil să îl găsiți complet secat sau, dimpotrivă, plin cu apă. O altă călătorie frumoasă poate fi făcută până la Pădurea de Liliac, situată la aproximativ 3 km distanță, o pădure sălbatică, unică, într-o zonă protejată.

Așadar, pentru câteva zile libere de petrecut într-o zonă naturală și verde, plină cu energie bună, oameni frumoși în jur și cu acel sentiment al ordinii și simplității, Conacu’ Boierului este locul ideal. Asta pentru că totul este o inspirație aici, așa cum sunt toate lucrurile simple și frumoase. Cu siguranță că vei găsi propriile cuvinte pentru a descrie și exprima fiecare imagine, sentiment și minune pe care o descoperi aici.

  • priveliștea de la balcon
  • designul tradițional
  • pictura exterioară a clădirii
  • relaxare pe terasă
  • mâncarea tradițională
  • implicarea într-o astfel de afacere locală
  • În zonă există multe tradiții românești frumoase, încă păstrate, de exemplu Sarbatoarea Liliacului, dedicată primăverii, organizată în prima duminică din luna mai; Este sărbătorită în Pădurea de Liliac, situată pe Valea Prislopului, o rezervație unică în țară cu o suprafață de aproximativ 20 de hectare;
  • Peștera Ponoarele este o peșteră complexă cu două deschideri; Stalactitele, dar mai ales stalagmitele prezente au forme ciudate, similare cu statuile, reprezentând fie oameni, animale sau flori, ale căror culori alternează între alb – roșiatic – galben; În peșteră sunt adăpostite numeroase specii de lilieci: Myotis, Miniopterus și Rinolophus;
  • Cunoscut în literatură ca Lapiezul din Ponoarele, este cel mai impresionant fenomen carstic de acest gen din România; Lapiezul reprezintă o formă carstică specială pe care apa a înglobat-o; Are forma canalelor, reprezentând adevărate riduri pe suprafețele calcaroase;
  • Festivalul Ponoare, Ponoare are loc în fiecare an în primul weekend din luna august, într-un frumos amfiteatru natural din imediata vecinătate a Podului lui Dumnezeu și la doar 200 de metri de conac; Este o oportunitate pentru locuitorii din cele 16 sate ale comunei să se întâlnească și să petreacă timp împreună, ascultând muzică și mâncând în aer liber; În fiecare an, mii de oameni vin la acest festival;
  • Ponoarele MTB Race este o competiție de ciclism montan care se adresează tuturor iubitorilor de sport și de natură în aer liber; Organizatorul este Asociația pentru Turism Mehedințiul de sub munte, o organizație non-guvernamentală care își propune să dezvolte turismul în partea de nord a județului Mehedinți; Startul este dat din imediata vecinătate a conacului.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email