Conacul lui Maldăr

Conacul lui Maldăr, oraș Măldărești, jud Vâlcea

Conacul lui Maldăr – Înapoi la vremurile bune

Conacul lui Maldăr, descoperit în Măldărești, județul Vâlcea, este locul pe care îl asociem cu frumusețea, liniștea și cu tradiția autentic românească. A devenit în timp unul din locurile preferate: de vizitat, descoperit, savurat și recomandat mai departe. În ultimii ani l-am revăzut de nenumărate ori, însă de fiecare dată, cumva, îl redescoperim diferit, găsim lucruri și bucurii noi, pe care să le simțim și savurăm pe îndelete. Conacul lui Maldăr este mixul complet de liniște, mâncare delicioasă, povești, servicii perfecte și oameni pasionați.

Minunatul domeniu aparține unei familii din România, implicată și inspirată de acest loc atât de tare, încât Conacul lui Maldăr a devenit destinația perfectă – cel puțin pentru noi. Conacul lui Maldăr se bucură de o istorie aparte care poate că ar fi rămas nedescoperită fără implicarea și pasiunea oamenilor de aici.

Ce poți face aici

Urmărim focul în șemineul vechi – sufletul conacului –  jucăm Remy, savurăm un vin bun, citim, ne bucurăm pur și simplu de emoțiile și conexiunea pe care nu mereu un loc ți le poate trezi în suflet.

Vara în grădină, iarna lângă șemineu

În timpul verii toata viața și activitatea pot fi zărite și simțite în grădină, lângă piscină, în timp ce toamna și iarna adormim în camera de zi, lângă frumosul șemineu – sufletul casei.

Fiecare cameră a conacului este diferită, însă toate au un detaliu minunat: ușile masive, încă în formă originală, doar recondiționate cu atenție. Și așa cum ușile sunt de fapt portaluri către alte lumi, va trebui să le deschizi pe toate pentru a decide care îți este lumea preferată. Mobilă veche, mușcate roșii la ferestre, minunata vedere de pe cerdac și acel aer vechi, îndepărtat, pe care îl prețuim cu toții odată regăsit. Totul se află aici.

Camera Domnișorul Radu ne aduce aminte de copilărie

Îndrăgim tare mult camera numită Domnișorul Radu, pentru că paturile micuțe și lumina jucăușă la ferestrele la fel de mici ne aduc aminte de copilărie – timpul în care toate rămâneau în loc.

Alege o cameră cu cerdac. Nimic nu se compară cu dimineața petrecută aici.

Ce poți mânca delicios

Bucătărie tradițional românească tradusă în prezent

Mâncarea la Conacul lui Maldăr este, de asemenea, dintr-o altă lume. Călătorim în timp, printre nobili, ajungem să le cunoaștem gusturile, secretele și ingredientele, simțindu-ne adevărați oaspeți într-o lume regală, sofisticată. Rețetele vin dintr-o carte de bucate extrem de veche, așa că te vei bucura din plin de bucătăria tradițional românească, ușor reinterpretată modern.

Nu există un meniu standard, fiecare preparat și fel de mâncare este anunțat înainte, putând alege din două opțiuni. Însă mâncarea este pur și simplu delicioasă. Trebuie să încerci rața slow cook și tradiționala savarină, însiropată și reinterpretată în stilul Conacului lui Maldăr.

Ce poți descoperi în zonă

Magazinele cu artizanat și ceramică îți vor ieși în cale cu siguranță, până să ajungi la conac. Întreaga zonă este faimoasă pentru ceramica de Horezu. Găsește timp pentru a observa lutul prinzând viață și sens, în mâinile artiștilor. Poți vizita și culele – monumente istorice în Măldărești, cea mai veche numindu-se Cula Greceanu. Aceste construcții semifortificate erau în trecut locuințele boierilor, construite pentru apărare, pentru ei și familiile lor. Poți vizita și mina de sare din zonă, Ocnele Mari, la aproape 30 de minute distanță. Mai poți vedea în zonă Peștera Muierii și admira sistemul ei elaborat, în Baia de fier, la o distanță de 30 de minute.

Frumusețe. Liniște. Tradiție

Cu toții avem acel loc numit cumva al nostru. Un loc al sufletului, al rătăcirii, al tuturor amintirilor și emoțiilor, al începutului și sfârșitului, al tuturor vremurilor bune, indiferent ce înseamnă toate acestea pentru fiecare dintre noi. Conacul lui Maldăr este cu siguranță locul sufletelor noastre, așa cum este și locul în care am devenit călători pentru prima dată în frumoasa și plina de minuni, România.

  • poveștile lângă șemineu
  • atenția pentru detalii
  • camerele călduroase, decorate în stil vechi
  • bucătăria tradițional românească
  • dimineața devreme, petrecută pe cerdac
  • pregătirea focului, dimineața
  • Conacul lui Maldăr este de fapt o culă veche, care păstrează toate detaliile arhitecturale ale vechii construcții;
  • Cu o istorie de peste 300 de ani, cula era o construcție fortificată ce aparținea boierilor, construită cu scop de protecție împotriva invaziilor otomane;
  • Conacul poartă acest nume în onoarea căpitanului Tudor Maldăr, care a luptat pentru Mihai Viteazul, domnitor în Transilvania;
  • Ceramica, meșteșugul care dă viață lutului, este o veche tradiție în Horezu;
  • Astăzi, meșteșugul este transmis din generație în generație, dar și în cadrul atelierelor, festivalurilor sau expozițiilor.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email