Isabella Boutique Hotel

Isabella Boutique Hotel, Strada Oltului 5, Sfântu Gheorghe 520057

Isabella Boutique Hotel – Istorie, povești, confort modern

O stradă-poveste, scăldată mereu în soare. Zeci de ferestre, uși vechi, pereți ce au văzut atât de multe lucruri. Orașul Sfântu Gheorghe, melancolic și așezat, așa cum numai un pământ trecut prin vreme poate fi. La destinație, două clădiri istorice ce parcă au renăscut mai frumos decât oricând. Trecut ce prinde viață.

Într-un loc în care patrimoniul arhitectural și cultural întâlnește o natură minunată, am descoperit în drumul nostru Isabella Boutique Hotel. O afacere de familie, reconstruită în două clădiri antebelice, recuperate cu atenție la detalii și cu grijă pentru caracterul arhitectural de epocă. Un frumos boutique hotel care evocă atmosfera antebelică, pereți decorați cu piese contemporane și multe povești pe care casele le șoptesc în fiecare colț. „Un mediu inedit, dar familiar, pentru a explora Ținutul Secuiesc.” Isabella Boutique Hotel este despre dansul dintre vechi și nou, povestea fiind dusă mai departe în sânul familiei de nepoata inspirată să creeze în industria ospitalieră o altă poveste, inspirată de prezența, gătitul și casa bunicii. Chiar dacă vorbim despre confort modern, finisaje, mobilier și facilități contemporane, casa bunicii este de fapt sentimuntul de acasă, cu tot ce are el în ramă: amintiri, grijă, siguranță și micile bucurii simple. Am mai adăuga cafea proaspăt prăjită și bunătăți făcute din ingrediente locale.

Ce poți face aici și ce poți mânca delicios

Micul boutique hotel cu nume de amintire a reușit să creeze, cel puțin pentru noi, un mix frumos și inedit între îndepărtat și contemporan, fără a forța într-un fel cele două lumi. Astfel că, între zidurile unei clădiri vechi, ce pare atât de statornică în timp, a fost zămislită în detaliu o lume nouă. Design nordic, minimalist, detalii moderne, materiale naturale, culori calde, artă creată de artiști locali. Nouă ne-au plăcut tare mult simplitatea, ordinea și claritatea spațiului de aici, regăsindu-ne gusturile în liniile fine, în nuanțele deschise și detaliile discrete.

Cu siguranță unul dintre cele mai frumoase și confortabile locuri în care ne-am odihnit, camerele fiind create și oferite pentru toate tipurile de necesități și obiective în călătorie: single, standard, comfort, superior, deluxe și premium suite.

Pe lângă odihnă într-o cameră-poveste, se adaugă aici experiența culinară din restaurantul Szikra, cu ingrediente simple, naturale, deseori locale sau din produsele grădinii proprii. Pentru cei în căutare de gusturi inedite, menționăm antricotul de cerb, cu țelină și alune de pădure, demiglace, castane murate și sfeclă marinată, risotto-ul vegan de păsat cu cartofi, roșii uscate la soare, tofu afumat cu semințe de susan și conopidă prăjită sau supa clară de gulie cu brunoise de legume, smântână acră și ouă de prepeliță afumate. Pe noi meniul ne-a impresionat tare plăcut.

Ce poți descoperi în zonă

Ne place Sfântu Gheorghe. L-am găsit mereu așezat, curat și îngrijit ca aspect, cu o istorie bogată și cu diversitate. Centrul orașului și Piața Libertății sunt două zone în care clădirile vechi sunt reabilitate și bine îngrijite. De văzut Biserica Reformată fortificată, situată în interiorul Cetății Sfântu Gheorghe. Este singura construcție medievală păstrată a orașului, fiind construită în stil gotic.

La 40 de minute de Sfântu Gheorghe se află stațiunea Băile Tușnad și orașul Brașov, iar la o oră distanță Lacul Sfanta Ana. Pentru cei dornici de mișcare și aventură, Cheile Vârghișului au un traseu presărat cu nouă poduri și 3 peșteri.

Isabella Boutique Hotel ne-a întors în timp și ne-a adus aminte totodată de vremurile extraordinare pe care le trăim. De confortul pe care astăzi călătoria, mobilitatea și viața ni-l oferă. De posibilitatea de a fi, în același timp, în două lumi, fiecare cu frumusețea și farmecul ei. Ne-au plăcut ordinea locului, detaliile fine, meniul special, căldura experienței de a te odihni aici. Cald, calm și plin, discret și liniștitor, precum o după-amiază arămie de toamnă, scăldată de soare.

  • detaliile și căldura locului
  • amenajarea camerelor
  • povestea de familie dusă mai departe
  • construcția antebelică păstrată
  • liniștea locului
  • mâncarea și meniul deosebite
  • Prima atestare documentară a orașului Sfântu Gheorghe a fost în anul 1332, însă descoperirile arheologice fac dovada existenței umane încă din neolitic;
  • Importanța localității situate între drumurile de legătură dintre Transilvania și Moldova a crescut după secolul al XV-lea, când a fost ridicată la rang de târg (1461);
  • În secolul al XVII-lea orașul a suferit din cauza a două invazii, în 1658 tătarii și în 1661 otomanii, ambele fiind devastatoare;
  • Zidul exterior al Bisericii Reformate fortificate a fost dărâmat în 1786 iar din pietrele sale a fost construită – la porunca împăratului Iosif al II-lea – clădirea destinată şcolii germane, aşezate lângă clopotniţă;
  • Zidul dinspre cimitir este înconjurat de stâlpi funerari din lemn sculptat; Primul a fost ridicat în 1983 de către absolvenţii din 1943 ai Liceului Mikó; De atunci stâlpii păstrează amintirea elevilor şi profesorilor Colegiului Secuiesc.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email