Top

Verde de ViscriRezervă acum

Iarba verde de Viscri

Există un verde viu, proaspăt, pe îl poți găsi numai în Viscri – frumosul sat transilvănean, refugiu și inspirație pentru însuși Prințul Charles de Wales. Într-adevăr, aici natura a rămas neatinsă și sălbatică, așa cum este și experiența de a trăi, măcar pentru câteva zile, viața din Transilvania.

Printre minunile din Viscri descoperite în timp, am ajuns și la Verde de Viscri, sau Viscri 119, loc în care poți vedea și simți atât de bine spiritul acestei părți uimitoare a Transilvaniei.

Verde de Viscri View

Timpul care sta in loc

Verde de Viscri este într-adevăr un loc în care poți rămâne, rătăci și admira întreaga lume a satului desfășurându-se. Aici zilele trec pe nesimțite, chiar în fața frumoasei case, unde poți vedea cocoși luptându-se, vaci care se întorc acasă, intrând singure acolo unde le este căminul, apusuri și răsărituri uimitoare, timpul stând în loc. Totul verde, natură în toată splendoarea, flori și plante de tot felul.

Casa 119 nu este mare, există patru camere din care poți alege cazare, inclusiv un apartament. Este o locație perfectă pentru familii sau grupuri de prieteni, credem noi.

Ferestre larg deschise peste dealurile din Viscri

Am ales camera Verde-Pădure, spațiu care ne-a plăcut tare mult pentru că este la etaj și are ferestre largi prin care lumina intră într-un mod atât de frumos înăuntru dimineața și pe parcusul întregii zile.

Verde de viscri accomodation

Ce poți mânca delicios

La Verde de Viscri poți lua doar micul dejun, simplu, dar foarte bun, tradițional, cu ingrediente, fructe, legume și produse proaspete, locale.

Pentru prânz sau cină Viscri 32 este un must, de asemenea Viscri 125. Pe lângă cazare, ambele locații oferă mâncare delicioasă, gătită lent, folosind ingrediente și rețete din această parte a Transilvaniei.

Ce poți face aici și ce poți descoperi în zonă

Pur si simplu respira aerul proaspat

Pe lângă faptul că ne bucurăm de o frumoasă dimineață sau după-amiază în grădina verde, respirăm aerul curat și ne conectăm la o altfel de lume, satul Viscri, faimoasa locație din Transilvania, aproape de inima tuturor călătorilor, are atât de mult de oferit de-a lungul satului și în împrejurimi: păduri, trasee cu bicicleta, plimbările tradiționale în căruțe sau echitația, vizita la casa prințului Charles aflată în sat, vânătoarea de trufe și multe alte experiențe simple. Totodată, Bisericile Fortificate de la Criț, Meșendorf, Saschiz și Biertan ne sunt foarte dragi, la fel frumoasa cetate din Rupea și cetatea Sighișoara – singura cetate locuită din Europa!

Când avem cu adevărat nevoie de timp pentru noi sau doar de o pauză de la tot ceea ce oferă astăzi marile orașe, Verde de Viscri este locul unde ajungem. Traiul lent, simplu și conștient de aici poate fi atât de benefic pentru corp, minte și spirit. Nu avem nevoie decât de o pătură întinsă pe iarba verde, de o carte bună, o gură de aer curat și o priveliște minunată de la fereastra camerei, peste dealurile din Viscri, dimineața.

Verde de Viscri
Verde de Viscri Room
Verde de Viscri View
Verde de Viscri

Bucură-te de verdele din Viscri!

Alegerile EI

 • liniștea
 • micul dejun servit afară
 • camerele luminoase

Alegerile LUI

 • grădina verde
 • Camera Verde Pădure
 • hainele uscându-se afară

DE ȘTIUT

 • Viscri, cunoscut anterior ca Giscriu, este tradus în vechea limbă sub numele de biserică săsească albă;
 • Viscri este satul cu una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de asemenea una dintre cele 6 biserici care fac parte din Patrimoniul Mondial Unesco;
 • În Viscri încă mai supraviețuiește una dintre cele mai pitorești cetăți țărănești săsești, care include una dintre puținele biserici romanice din secolul al XIII-lea, încă bine păstrată;
 • Verde de Viscri sau Viscri 119 datează din anul 1848;
 • Verde de Viscri este cunoscut drept locul în care îți poți auzi bătăile inimii.

Verde de Viscri:

Viscri 119, Județul Brașov

#verdedeviscri #viscri119 #viscrilife #green #greenofviscri #slowliving #breakfastwithaview #greengrassofhome #unescoheritage #oldsaxonhouse #herenow #transylvania #ruraltourism #romanian­_romance #traveltheromance

0