Annă Dragă

Anna Draga, Colun, Judetul Sibiu

Annă Dragă – Viața și familia ca inspirație

Detalii sculptate în lemn și obiecte vechi, porțelan alb și spații luminoase, așternuturi de pat impecabile, brodate atent, o tușă veche a timpului, totodată accente ale vremii de acum, culori apropiate pământului și omului. Annă Dragă, o casă bătrânească poveste și oază, în Colun, aproape de Sibiu și de Făgăraș. O nouă viață oferită în anul 2022 unui loc autentic, transformat cu grijă într-un un lăcaș de odihnă, la sat.

Ne-am îndrăgostit de reîntoarcerea în timp, pe care ți-o oferă de fapt fiecare loc așa. De obiectele vechi ce capată noi sensuri, de felul sublime în care lucrurile vechi se pot armonica cu accentele modern, de aerul nou și cel de altădată, împreună. Annă Dragă, o poveste despre revenire la viață a unui loc, dar și un proiect inspirat din viață, familie și copilărie.

Căsuța bătrânească din satul transilvănean este de fapt casa bunicului gazdei de acum, reproiectată din zilele nesfârșite ale copilăriei fericite și desculțe. Amintirea dulce, ce-ți rămâne în rădăcini și în amprente, indiferent de timp. Casa are așadar drept origini, început și istorie copilăria, în timp ce inspirația renașterii ei vine de la fiica gazdei noastre. Două lumi diferite, două timpuri completându-se, două origini și inspirații.

Ce poți face și ce poți mânca delicios aici

„Annă Dragă este începutul. Începutul unui proiect pentru dezvoltarea vieții rurale. Pentru inițierea într-o nouă lume a satului străbun.”

Ne găsim locul în grădina cu legume a casei, în șura de vară și seara sub luminile magice care strălucesc în curte. Annă Dragă este culoare și viață în întreg satul, un început de fapt. „Pentru a cunoaste o lume pură, liniștită, idilică și pentru a contempla profunzimea valorilor străbune”, e necesar să ajungi aici. „Annă Dragă este începutul. Începutul unui proiect pentru dezvoltarea vieții rurale. Pentru inițierea într-o nouă lume a satului străbun.

Curtea și grădina ne sunt preferate. Aici e timp și spațiu pentru toate.

Curtea și grădina ne sunt preferate. Aici e timp și spațiu pentru toate. Mult verde, impecabil aranjat, cu mese de petrecut și povestit în serile de vară, foc de tabără, lumini, flori și culori. Casa albastră pare cu atât mai frumoasă de aici și uneori se confundă cu cerul. Atât de multă viață și totodată liniște în același loc.

Annă Dragă are o capacitate de șase persoane, având două dormitoare și un living, o bucătările utilată complet. Așadar ești liber să-ți creezi aici propria poveste, călătorie, ședere. La Annă Dragă, redescoperi idilicul arhaic și te bucuri de zile petrecute în liniște și emoție pură. Munții Făgăraș rămân de veghe cât timp te relaxezi în spațiul amenajat special pentru asta. La Annă Dragă te așteaptă o grădină plină de legume și o livadă plină cu pomi fructiferi, un interior amenajat cu mult dichis, o bucătărie boemă utilată și posibilitatea de a te înfrupta din bunătăți și feluri de mâncare locale.

Ce poți descoperi în zonă

Colun (în dialectul săsesc Kellen, în maghiară Kolun) satul din comuna Porumbacu de Jos, a județului Sibiu. Nu vei afla foarte multe despre el din surse, însă îl poți descoperi și trăi aici, la pas. Este un sat vechi, authentic și tăcut, loc în care Annă Dragă aduce un strop de viață și de culoare albastră. Explorează zona rurală a Transilvaniei, unde viața curge încă în ritmuri străvechi, apropie-te de munți și găsește-ți refugiul în simplitatea traiului din Colun.

În zonă de văzut îți recomandăm Mocănița Văii Hârtibaciului, traseu cu peisaje superbe, traseul montan înspre Negoiu și cascada Șerbota, ferma de cerbi din Poiana Neamțului, dar și o mai bună cunoaștere a întregii zone și a satelor din jur, unde multe case de oaspeți speciale și-au găsit locul, povestea și menirea: Oberwood, Porumbacu Treehouse, sau Dealul Verde.

Abația Cârța este de asemenea de văzut în zonă. Construită de călugări cistercieni din Burgundia, abația este unică în România și deși o parte se află în ruine, rămâne la fel de impunătoare. Mănăstirea a fost renovată în 2013 și poate fi vizitată de turiștii dornici de istorie și spiritualitate.

Tot aici, un drum cunoscut în întreaga Europa, Transfăgărășanul nu dezamăgește niciodată prin imaginile spectaculoase pe care le poți vedea atunci când îl parcurgi. Declarat unul din cele mai frumoase drumuri din lume de diferite publicații internaționale de-a lungul timpului, această rută atrage cât mai mulți turiști care se bucură de natură.

Situată în centrul orășelului transilvănean Avrig, reședința de vară a Baronului Brukenthal încântă prin istoria sa și un parc mare pe care îl poți vizită în tihnă. La acest moment, reședința dispune de unicul parc baroc din România, protejat ca monument istoric național.

Acea casă de la țară, de la marginea lumii, în care ajungi de fiecare dată în nevoie și dor de simplu, static, esențial.

Annă Dragă, poveste inspirată din amintirea copilăriei, dar și de propriul copil, aduce cu ea două universuri diferite, armonizate însă atât de frumos. Este acea casă de la țară, de la marginea lumii, în care ajungi de fiecare dată în nevoie și dor de simplu, static, esențial. Casa veche ce se naște din nou sub o altă formă și viață, detaliile, curtea și luminile ei ce spun povești, ordinea, rirescul, pasiunea, dragostea, esteticul puse în fiecare colț.

Respiră liniștea unui loc de poveste și alege o casă unică, intr-un sat aproape de munte și de apă. Annă Dragă, casa din inima Transilvaniei. Refugiu în simplitate.

 • detaliile moderne îmbinate cu obiectele vechi
 • curtea aranjată perfect
 • inspirația care stă la baza poveștii locului
 • șura de vară din cărămidă
 • obiectele vechi ale casei
 • liniștea locului
 • Porumbacu de Jos este format din satele Colun, Porumbacu de Jos Porumbacu de Sus, Sărata și Scoreiu;
 • În prezent, Porumbacu de Jos se află la 33 km de orașul Sibiu, aproximativ la jumătatea distanței dintre Sibiu și Făgăraș;
 • Sunt peste 790 de ani de la prima atestare istorică a comunei;
 • Conform tradiției orale, satul Porumbacu de Jos ar fi fost întemeiat de Man din Deal, care a dat naştere familiei Mandeal, una din cele mai vechi familii din comună, din rândul căreia s-au recrutat, timp de peste 100 de ani, preoții ortodocși din sat;
 • Porumbacu de Jos se află pe malul râului Porumbacu, ce are pe cursul său trei cascade, una naturală și două construite de om.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email