Casa Baciu Colacu

Casa Baciu Colacu, Pârâul Colacului, Fundu Moldovei, Județul Suceava

Casa Baciu Colacu – Familia, tradiția, trecutul și prezentul

Ne întrebăm deseori, în drumul și în călătoria noastră, câte locuri ni se vor mai dezvălui, ce experiențe extraordinare urmează să trăim, ce oameni gazde vom mai avea privilegiul să cunoaștem. E ca și cum povestea continuă de fiecare dată mai frumos, însă surpriza de a descoperi iar și iar locuri din ce în ce mai diferite e mereu prezentă. Și este surpriza care menține călătoria frumoasă, palpitantă, vie.

Casa Baciu Colacu: nămeți uriași, lemn lucrat cu drag, mâncare bună, confort modern, tradiție

Suntem în Bucovina, în Pârâul Colacului, unde avem parte de o iarnă autentică: nămeți uriași, o casă de oaspeți primitoare din lemn lucrat cu drag, mâncare așa cum numai în Bucovina mai găsim, confort modern, dar fără a uita de tradiția acestui pământ. Am ajuns la Casa Baciu din Colacu și ne surprinde, încă o dată, cum cele două lumi – trecutul și prezentul – se pot armoniza atât de bine.

În Obcina Mare a Bucovinei, la o altitudine de 1000 m, Casa Baciu Colacu aduce ceva nou în peisajul pensiunilor și al caselor de oaspeți din zonă. Aflată exact în mijlocul naturii, printre brazi și afiniș, casa îți amintește cumva de liniștea familiei tradiționale.

CE POȚI FACE AICI

La Casa Baciu Colacu iei acea adevărată pauză, în tihnă

La Casa Baciu Colacu poți lua acea adevărată pauză în tihnă, în peisajul ideal pentru reîncărcare, contemplare, reconectare cu natura din noi și din afara noastră. Totodată, poate fi un punct de pornire minunat în descoperirea pământului Bucovinei din jur. Așadar, liniște sau explorare.

Te afli între două dealuri, într-un loc izolat, într-un peisaj pe care poate că nu îl savurezi în fiecare zi. Design-ul Casei Baciu Colacu este unul tradițional ca structură, casă din lemn, cu obiecte vechi și lemn sculptat, loc de odihnă la munte, însă în interior te vor surprinde detaliile moderne: mobilierul, nuanțele, materialele, ferestre largi, șemineul superb care odată aprins, devine sufletul casei. Ai la dispoziție aici 8 camere și un apartament, de închiriat complet, pentru familie și prieteni sau individual. Contemplă natura din jur, bucură-te de confortul design-ului modern sau relaxează-te în zona de spa amenajată la Casa Baciu Colacu, completând perfect tihna propusă de acest loc.

Focul de tabără tradițional românesc

Pe înserat, bucură-te de focul de tabără tradițional românesc. Însoțit, evident, de o cană cu vin fiert, ceai sau ciocolată caldă. Magia scânteilor, energia locului, liniștea și aerul tare vor face minuni.

CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Casa Baciu Colacu și mâncarea Bucovinei autentice

Ești în Bucovina, așadar zona perfectă a României pentru mâncare bună, cu gust, pricepere și pasiune ca ingrediente principale. La Casa Baciu Colacu festinul Bucovinei continuă: păstrăv proaspăt, sarmale cu urdă, hribi cu smântână, mălai cu lapte acru. Tot aici găsești și produse locale delicioase, pe care le poți achiziționa pentru acasă. Așadar, meniul este tradițional, exact așa cum ne așteptam în această zonă unică a țării și așa cum ne și dorim să descoperim în călătoria noastră: autenticul, chiar și în bucate, care merge mai departe.

CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

Casa Baciu Colacu – relaxare la spa sau explorare în natură

În jur ai cele mai frumoase opțiuni la Casa Baciu Colacu, pentru explorare, descoperire și mișcare în aer bun: trekking, mountain bike (se pot închiria și biciclete la Casa Baciu), observarea speciilor de păsări și animale care trăiesc aici, în Rezervația Naturală Pietrele Doamnei, echitație, iar pe pârtia Rarău din Câmpulung Moldovenesc, schi și schi fond și bineînțeles, petrecerile de iarnă organizate la apres-ski.

Dincolo de tot ce poate fi explorat în jur, atât vara, în Rezervația Naturală, cât și în sezonul rece, pe părtiile din Rarău, noi recomandăm pauza binemeritată în interiorul oazei de la Casa Baciu Colacu. Credem că cele mai frumoase și profunde experiențe rămân cele de conectare totală la energia unui loc. Cunoașterea fiecărui detaliu și colțișor cu poveste, savurarea mirosului de lemn lucrat cu grijă, povestitul cu oamenii locului, deschiderea către fiecare emoție pe care călătoria ți-o oferă în dar.

Amintirile, impresiile, aromele și gusturile Bucovinei

Noi alegem deseori să rămânem în loc, să ne bucurăm de tot de toate, să înțelegem încă o dată o zonă a României în care nu avem șansa să ajungem în fiecare zi. Păstrăm astfel mai mult timp în noi amintirile, impresiile, aromele și gusturile Bucovinei.

Casa Baciu Colacu ne-a readus aproape de tradiție, de căldura unei case din lemn, de bucuria aerului tare și a detaliilor care fac viața și călătoria mai frumoase. Lumina, culoarea, mâncarea „de acasă”, zâmbetul omului întâlnit, pasiunea pusă în lucruri, focul de tabără, șemineul viu, natura care ne locuiește.

 • detaliile moderne îmbinate cu lemn
 • conectarea cu natura din jur
 • ferestrele largi
 • locul izolat
 • familiaritatea locului
 • șemineul arzând
 • Casa Baciu Colacu aparține familiei Baciu, cu renume în zonă, pentru produsele tradiționale pe care le realizează și pentru pensiunile și casele de oaspeți administrate în împrejurimi;
 • Rezervația Pietrele Doamnei este o arie protejată a județului Suceava; Are o suprafață de 253 de hectare, în versantul nordic al Munților Rarău, la o altitudine medie de 1400 m;
 • Zona adăpostește un număr mare de specii de plante: Floarea-reginei, Papucul Doamnei, Argințica, jneapăn și animale: cocoș de munte, minuniță, ciocănitoare de munte, unele dintre acestea fiind foarte rare;
 • Pârtia Rarău din zonă are o lungime de 2840 m și un grad de dificultate mediu, la o altitudine de plecare de 1220 m;
 • Există aici telegondolă, nocturnă și instalaţie zapadă artificială.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email