Castle Hotel Daniel

Castle Hotel Daniel, Tălișoara 215, Județul Covasna

Castle Hotel Daniel – Timp pentru reconectare

Există oameni suficient de curajoși, care salvează istoria și moștenirea de la pericolul distrugerii, al pierderii cu totul în trecut. Oameni ce recreează povești și oferă șanse, vieți, speranțe noi.

350 de ani de istorie, 20 de camere unice, un restaurant Gourmet, un cellarium slow down spa

Castle Hotel Daniel din Tălișoara, județul Covasna, este un loc special, cu o poveste asemănătoare. Cu 350 de ani de istorie, 20 de camere unice, un restaurant Gourmet și un cellarium slow down spa, castelul oferă o binemeritată pauză…Cei care dețin castelul sunt implicați în activitatatea locului, lucru pe care îl poți simți încă de la poarta minunatei proprietăți. De-a lungul timpului aceștia s-au adaptat și au învățat să administreze un astfel de loc. Pe noi ne încântă grija, pasiunea și implicarea.

Vechiul și noul, luxul și confortul, îmbinate

Camerele de la Castle Hotel Daniel sunt minunate și spațioase, îmbinând elegant și subtil istoria, elementele vechi, cu noul tip de confort al epocii contemporane. Camera Constantinopol, spre exemplu, este locul perfect pentru iubitorii de istorie și dovezi. Poți descoperi aici picturi datând din secolul al XVII-lea și scene din care a fost inspirată denumirea frumoasei încăperi. Dacă iubești șemineele, îți recomandăm Castle Gate Room (Camera Poarta Castelului), unde aproape că îl vei vedea pe bătrânul paznic al castelului încălzindu-se la focul care astăzi arde în șemineul camerei. Swan Suite (Camera Lebedei) are de asemenea o frumusețe aparte. Bucură-te de răsfățul somnului într-un pat cu baldachin și savurează o băutură fină urmărind în liniște focul din șemineu.

Ce poți face aici

În spa-ul slow down cellarium spațiul era folosit în trecut pentru a depozita diferite lucruri de valoare. Astăzi este o oază de liniște și regenerare, cu diferite tipuri de apă și temperatură, remedii tradiționale și facilități spa.

Ce poți mânca delicios

Cele mai bune rețete tradiționale din Transilvania

Mâncarea este delicioasă, bucătăria castelului bazându-se pe cele mai bune și apreciate rețete din Transilvania, preparatele atingând standardele gastronomiei moderne. Încearcă gulașul tradițional, totodată túrós puliszka, o delicioasă reinterpretare a unui fel de mâncare întâlnit la stână sau supa de salată care necesită cinci ore de atenție și migală pentru a transforma un fel de mâncare popular odată printre cei săraci, într-un fine dish. Selecția de vinuri include o varietate autentic românească, dar și vinuri cu elemente surprinzătoare de origine ungurească.

Ce poți descoperi în zonă

Bucură-te de tot felul de activități, evenimente și tururi în zonă, pentru a afla mai multe lucruri despre această parte de țară de o frumusețe neatinsă: Ziua Meșteșugurilor Tradiționale, întâlnirea cu un fierar al locului și cunoașterea poveștii lui, aventuri în Vargyas Gorge sau off-road, închiriere de biciclete sau călărit. Vizitează Muzeul Vieții Transilvănene, Castelul Daniel de la Vârghiș și Biserica Fortificată din Aita Mare. Descoperă satelele din jur, casele vechi, castelele și bisericile. Cine știe? Poate te vei îndrăgosti de frumoasele pământuri și vei cumpăra o proprietate aici, pentru a-ți crea propria poveste.

  • povestea locului
  • meniul reinterpretat
  • camerele cu șemineu
  • vechea poartă a castelului
  • palinca Sankt Georgius
  • mirosul lemnului ars venit din sat
  • Castelul Daniel a fost construit în perioada Renascentistă târzie de către familia Daniel din Vârghiș;
  • Originalul Castel Daniel, reședința familiei Daniel, este în Vârghiș, un sat de lângă Tălișoara; Poate fi vizitat însă este în ruină, fiind acum proprietatea Consiliului Județean din Esztergom, Ungaria;
  • Castelul Daniel din Tălișoara a avut nevoie de mai mult de cinci ani pentru restaurare și renovare, după ce a fost cumpărat de proprietari de la două familii din sat;

Camere

  • Am fost fascinați de Camera Castle Gate, care este de fapt fosta poartă a castelului, pe unde căruțele intrau pe domeniu; În acea perioadă paznicul castelului obișnuia să se încălzească lângă o sobă în locul căreia se află acum șemineul camerei;
  • Camera Constantinopol este de asemenea specială datorită picturilor din interiorul ei, datând din secolul al XVII-lea – tribut adus Imperiului Otoman de către Principatul din Transilvania; Pe fundal pot fi văzute turnurile din Constantinopol și în partea din față ambasadorul acelor vremuri (se presupune că era Contele Daniel).

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email