Jardine Hills

Jardine Hills, DJ102R, Valea Scheilor 107116

Jardine Hills – Un loc ascuns, un farmec diferit și un pahar cu vin

Imaginează-ți o evadare la doar 100 de kilometri de București. Dealuri cu viță de vie, timp rămas în loc într-un fel magic, un pahar cu vin însoțit de povești spuse pe terasa propriei căsuțe, lângă piscină sau jacuzzi. Delicii culinare pregătite afară, în aer liber, plimbări lungi și reconfortante în jurul proprietății și în zonele învecinate, chiar în inima Dealului Mare.

Jardine Hills, oaza perfectă pentru un weekend în natură și aer bun sau pentru o vacanță în mijlocul săptămânii, are câte ceva din fiecare ingredient important: peisaj superb, cele mai bune vinuri și gusturi ale zonei, incursiune în poveștile bogate ale cramelor din jur, relaxare lângă piscină în zilele verii sau lângă focul arzând, iarna. O experiență completă a ceea ce are de oferit în acest moment turismul viticol în România.

Zona Dealu Mare este cunoscută de secole pentru producția de vin. Există documente care fac referire la podgoria Tohani din apropiere ca datând din 1773. În anul 1948 podgoriile și cramele private din România au devenit proprietatea statului, producția concentrându-se în următorii patruzeci de ani pe cantitate, nu pe calitate. După anul 1990 însă, atât investitorii privați, cât și călătorii și iubitorii de vin au redescoperit, încet-încet, zona. După anii 2000 podgorii din regiune au fost replantate rezultând o varietate minunată de vinuri de înaltă calitate, produse pe aceeași Paralelă ca faimoasele podgorii din Bordeaux.

Jardine Hills a devenit evadare, loc pentru pentru familie, prieteni, apoi, din 2017, proiect extins pentru oaspeți și în final, loc de creat amintiri dragi

Povestea Jardine Hills este totodată povestea gazdelor locului, așa cum se întâmplă de fiecare dată în drumul nostru în locurile cu suflet. Americanii Bryan și Mimi Jardine au venit pentru prima dată în România din Los Angeles în 1996 și au călătorit mult prin frumoasa zonă rurală. La sfârșitul anului 2003 au decis să-și realizeze visul de a avea propria casă la țară în Dealu Mare. Casa și regiunea descoperite aici au fost cele potrivite, proprietatea fiind de fapt o casă cu un al doilea etaj incomplet și o a doua construcție, potrivită pentru o casă de oaspeți. Tot aici, 2,5 hectare de teren, câteva podgorii vechi și pomi fructiferi. Jardine Hills a devenit evadare, loc pentru pentru familie, prieteni, apoi, din 2017, proiect extins pentru oaspeți și în final, loc de creat amintiri dragi în farmecul decorului rustic al Dealului Mare. Poveste despre frumusețea și unicitatea unei părți de țară, ce a fost treptat și răbdător descoperită, savurată și în final transformată în acasă. Podgorie verde, vin bun, răsărit și apus în cele mai frumoase culori Imaginate, liniște, savoare, gust de pământ copt.

Ce poți face aici

Jardine Hills este cu siguranță loc de savurat, încet și cu toate simțurile activate, precum ai face cu un pahar cu vin bun. Dealuri verzi de explorat în tihnă, o anumită melancolie în aer, liniște, odihnă, contemplare, bucurie și regăsire într-o natură vie. Casele de oaspeți Fetească Neagră, Merlot și Pinot Noir sunt spații prietenoase și moderne, amenajate diferit, decorate minunat și luminoase, tocmai bune pentru odihnă și reconectare într-o astfel de călătorie. Casele sunt complet echipate și utilate, așa că te poți simți în largul tău, indiferent de plan. Totodată sunt certificate ecologic de Consiliul Român pentru Construcții Verzi, ceea ce înseamnă că au fost proiectate și construite la cele mai înalte standarde de eficiență energetică și confort. Ideale pentru familii sau grupuri de prieteni.

Ce poți descoperi în zonă și mânca delicios

Experimentează frumusețea regiunii viticole române. Pe potecile care șerpuiesc printre podgorii poți porni în drumeții sau pe trasese de bicicletă. Tot aici se organizează excursii și degustări de vin la cramele din împrejurimi, existând aproximativ zece crame locale la 30 de minute de Jardine Hills: Lacerta, Metamorfosis, Licorna, Budureasca, Velvet Winery, Valahorum, Crama de Piatră, Mierla Albă.

Printre obiectivele turistice din zonă: Muzeul Crama de Lemn, o reproducere a celei mai vechi crame, datate în 1777, menținută în forma originală până în 1985. Construcția are grinzi de stejar sculptat, iar înăuntru poți descoperi unelte și utilaje vechi folosite în procesul de vinificație, vinuri locale nobile, oale vechi din lut. Apoi Muzeul Conacul Bellu Urlați, într-un cadru frumos, ca simbol al culturii și arhitecturii românești. Conacul are o pivniță cu piese sculptate în stâncă din secolele II și III, unelte și oale folosite în vinificație din cele mai vechi timpuri. Domeniul și conacul au aparținut celebrului colecționar de artă, baronul Alexandru Bellu, cunoscut ca artist, fotograf, numismatic, cărturar. Biserica dintr-o Piatră, construită în 2008 la o altitudine de 600 de metri, în întregime din calcar moale, poate fi de asemenea pe lista ta. Totodată renumiții Vulcani Noroioși, zonă protejată, o rezervație naturală geologică în Subcarpații de Curbură, de 5-6 metri înălțime. La Jardine Hills îți poți prepara în propria casă și bucătărie utilată tot ce îți face plăcere, după ce te aprovizionezi în prealabil. Dacă îți dorești însă să guști din aromele locale și interesante, îți recomandăm să servești masa la Crama Apogeum sau Crama de Piatră. Meniul lor este cuprinzător, iar preparatele delicioase, fiecare însoțit, evident, de soiul de vin potrivit.

 • podgoria și culorile ei diverse, în funcție de anotimp
 • decorul caselor de oaspeți
 • povestea gazdelor pasionate de frumusețea României
 • liniștea locului
 • diversitatea cramelor și a expriențelor trăite aici
 • un pahar cu vin, seara, pe terasă
 • Podgoria Dealu-Mare este cea mai faimoasă zonă care produce vinuri roșii în România;
 • Caracteristicile solului, microclimatul ideal, poziția înaltă oferă zonei condițiile ideale pentru obținerea unor vinuri bune;
 • Dealu Mare are multiple podgorii în județele Buzău și Prahova, pe versantul sudic al dealurilor Istriței;
 • Centre viticole importante sunt Pietroasele, Săhăteni, Tohani, Ceptura și Valea Călugărească;
 • Existenţa viilor pe acest teritoriu este confirmată de săpăturile arheologice, resturile ceramice şi toponimia care atestă prezenţa plantaţiilor viticole din cele mai vechi timpuri; Primele documente scrise despre existenţa culturii viţei de vie în această parte a ţării datează din secolele XIV şi XV.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email