The Pines Vama Veche

The Pines Vama Veche, Strada Ion Creangă, Nr. 19, Vama Veche, Județul Constanța

The Pines Vama Veche – Mare, lanuri de grâu și floarea-soarelui

Entuziasm, plăcere, magie pură, un soi aparte de fericire. Doar pentru că am ajuns, în sfârșit, la mare. Litoralul, din diverse motive, a lipsit până acum din lista locurilor românești dragi nouă, văzute, trăite și împărtășite. Iubim însă aerul sărat al mării, ușurința prin care lucrurile se întâmplă pur și simplu aici, răsăriturile și apusurile la malul ei, tot ce aduce proaspăt, vindecător și magic. Ne bucurăm astfel că ne poartă călătoria astăzi la malul mării noastre. Și mai ales faptul că se nasc și aici locuri, experiențe și povești speciale.

Am ajuns în Vama Veche, poate cea mai eclectică stațiune a litoralului românesc, într-o continuă transformare. Atât apusul liniștit pe plajă, cât și muzica ascultată până la răsărit pot fi găsite aici. Iar la doi pași de mare, lângă lanuri de grâu și floarea soarelui, am descoperit The Pines Vama Veche. În familia The Pines am poposit însă de ceva timp, ajungând în frumoasa vilă, imaginată și construită în stil nordic, în orașul Brașov. Între timp gazdele au extins conceptul simplu, scandinav și boem și la malul mării, cu același efect altfel pentru turismul românesc clasic.

The Pines Vama Veche este o vilă albă, la aproximativ 7 minute distanță de mare, într-o zonă retrasă a stațiunii. O adevărată oază, care te scoate din peisajul din jur și îți oferă un ragaz, în cazul în care ai nevoie de el. O pauză de respiro albă și simplă, ușurința unei vieți trăite desculț, pe nisip.

CE POȚI FACE AICI

The Pines Vama Veche are opt spații de cazare cu un design aparte, cu priveliște spre lanurile de grâu și floarea-soarelui sau evident, spre mare. Camerele boeme și minimaliste îmbină elemente de design nordic cu piese marocane lucrate manual și texturi naturale. De la camera inedită, de inspirație japoneză, cu un duș din sticlă aflat chiar în fața patului, la dormitoarele confortabile și liniștite, cu terasă proprie, ideale pentru cupluri romantice sau familii, îți găsești cumva locul și oaza potrivite. Tot aici un living – lounge răcoros, tocmai bun pentru micul dejun în tihnă, momente în familie sau între prieteni. Apoi o curte generoasă, în umbră și o piscină răcoroasă.

„The Pines a apărut şi probabil va apărea în locurile care ne-au marcat existenţa. Dacă The Pines Braşov era despre momentul copilăriei, al curiozităţii şi al primelor încercări, The Pines Vama Veche apare într-un loc în care am tot revenit, obsesiv, timp de peste 20 de ani. Proiectele s-au născut, ca orice copil, dintr-un amestec de dragoste și dedicare. Oaze de liniște și relaxare într-un loc și timp în care totul pare a fi făcut în grabă. (…) La The Pines Vama Veche vei experimenta ceva diferit.”

Așadar, te invităm să stai aici și să te bucuri de tot ce ți-a fost imaginat și pregătit. Dincolo de răcoarea propriei camere-poveste, curtea cu șezlonguri, câte un loc de relaxare pentru fiecare moment al zilei. Piscina în jurul căreia se găsește energia locului în timpul zilei devine seara locul perfect pentru un pahar cu vin, sub cer. Vibe-ul estival din Vama Veche, îmbinat surprinzător cu design-ul nordic și cu atât mai interesant, cu accente marocane.

CE POȚI MÂNCA DELICIOS ȘI CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

The Pines Vama Veche nu a oferit până acum decât micul dejun, în cadrul relaxant și în aerul răcoros al mării, la prima oră a dimineții. Însă pregătesc un burger propriu, tocmai bun de savurat și descoperit. Altfel, Vama veche oferă destul de multe opțiuni pentru servitul mesei, dar și pentru a-ti petrece timpul în stațiune sau pe plajă, dacă iei la pas strada principală, cu terase amenajate. Noi îți recomandăm însă să te bucuri de locul diferit și de experiența frumoasă oferită de villa albă de la The Pines. Nu credem că vei avea nevoie de ceva în plus.

Dacă îți este însă poftă de gustul autentic al preparatelor de la malul mării, îți recomandăm Pescăria lui Matei, din Agigea sau Golful Pescarilor, din același loc. Asigură-te însă că îți rezervi masa din timp, mai ales în perioadele aglomerate.

De asemenea, dacă îți dorești să ieși din liniștea oazei de la The Pines, îți recomandăm locurile mai retrase, plajele sălbatice și zonele mai puțin populate de pe litoral. Spre exemplu, plajele Perișor, Periboina, Tuzla, Corbu și Vadu, locuri mai puțin frecventate de turiști, cu plaje neamenajate, însă cu spirit liber, stuf și o bucată generoasă de nisip fin doar pentru tine. De menționat Gura Portiței, loc sălbatic, locuit de lipoveni, situat pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița. Și locuri dragi, lacul Razim și localitatea Sarichioi, unde trăiește cea mai mare comunitate de ruși lipoveni din țară, loc în care sunt păstrate încă tradiții străvechi. Tot aici e musai să te oprești la Casa Filip, o casă de oaspeți și gospodărie poveste, unde familia Filip a transformat albastru lipovenesc în cel mai frumos albastru cunoscut, prin experiențele oferite.

Ne-am bucurat de sentimentul reconfortant de a găsi The Pines Vama Veche așa: simplu, aproape efortless, minimalist, modern, loc-experiență, așa cum ne-am dori să se întâmple cât mai des la malul mării noastre. Începutul a fost deja creat. O locație cu spirit liber, poveste și suflet pus în fiecare detaliu, o mică oază din care nu simți nevoia să ieși mai departe, în lume, o briză ușoară și vie, pe propria terasă, dimineața.

  • aerul boem
  • decorul nordic
  • detaliile
  • terasa și piscina
  • design-ul minimalist
  • povestea The Pines
  • Vama Veche, denumită în turcă Yilanlîk („șerpăria) și în greacă Ofidaki, este de fapt un sat în comuna Limanu din județul Constanța;
  • Localitatea a fost întemeiată în anul 1811 de găgăuzi, popor turcic; În anul următor, ca urmare a schimbului de populații intervenit între Imperiul Rus și Imperiul Otoman în momentul anexării Basarabiei de către primul, găgăuzii au fost strămutați în Bugeac, în locul lor venind tătari basarabeni, care s-au alăturat pescarilor, grădinarilor și oierilor locali, greci, ruși, români dobrogeni bulgari;
  • Fenomenul „Vama Veche” (muzică bună și spirit boem) s-a născut în anii ’70, când Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca trimitea aici în fiecare vară cadre didactice universitare pentru recreere;
  • Până spre sfârșitul anilor 1990 însă, Vama Veche a fost cunoscută ca fiind un cătun de pescari, cu o plajă puțin cunoscută de turiști;
  • Ulterior localitatea a cunoscut un aflux puternic de turiști, schimbându-și complet vechea înfățișare, prin apariția de construcții și spații comerciale noi.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email