Top

Zabola EstateRezervă acum

Loc al contemplării

Magie pretutindeni; lângă șemineu, în interiorul camerelor de poveste, în jurul lacului, respirând adânc aerul curat și sălbatic, de-a lungul pădurii, descoperind domeniul verde și viu, pur și simplu urmărind natura.

Când suntem întrebați de ce alegem atât de des Zabola Estate în călătoriile noastre, întotdeauna răspunsul este unul singur: pur și simplu pentru că iubim acest domeniu. Și îl simțim aproape.

Locul ne aduce mereu aminte de copilărie, pentru că în acea vreme copiii își petreceau în satul Zăbala lunga vacanță de vară, în tabere special organizate. Da, am făcut parte din copiii fericiți, cu o copilărie bogată în culori. Iar în trecut părinții căutau de fiecare dată un loc frumos și ferit de primejdii pentru a-și trimite copiii din orașele mari, aproape de natură. Așa am cunoscut pentru prima oară Zabola Estate, în Covasna, prin ochii sinceri și fericiți ai copilăriei.

Însă cu mulți ani înaintea acestor amintiri, Zabola Estate a aparținut familiei Mikes, alungată de pe domeniu în 1949, în perioada comunistă, aceasta fiind partea tristă a poveștii din Covasna. În anul 2000 urmașii familiei Mikes au revenit și au ales Zabola în schimbul Londrei, loc în care își trăiseră viața până atunci. A fost alegerea ce urma să ofere o nouă identitate acestui loc.

zabola deer

Locul ce isi patreaza frumusetea si magia peste ani

Zabola Estate, poveste începută în secolul al XVI-lea, devine mai târziu un domeniu de 34 de hectare și casă de oaspeți pentru turiștii pasionați. Întorcându-ne, am putut compara tot ce știam cu noua viață pe care domeniul o trăiește, la 30 de ani distanță. Povestea are însă aceeași frumusețe și magie, chiar dacă fiecare parte a vastului domeniu este astăzi folosită cu un alt scop decât cel știut de noi cu ani în urmă.

Am găsit aici multe schimbări prin care lumea și viața au trecut. Zabola Estate s-a aliniat timpului prezent, contemporan, devenind un domeniu primitor, deschis, special, cu șapte clădiri istorice și un parc natural imens.

Vechiul grajd a devenit astăzi sală de evenimente iar clădirea principală (construită în secolul al XVIII-lea) a fost transformată în Machine House, prima casă de oaspeți a domeniului. Recent, vechea clădire din amintirile copilăriei noastre a devenit un adevărat boutique hotel, cu balcoane și perdele albe fluturânde, camere de poveste și un restaurant în care șemineul arzând vorbește mai departe către toți cei care se opresc pentru o clipă doar să îl asculte.

Camerele puse la dispoziția oaspeților sunt minunate, fiecare cu spiritul, povestea și culoarea ei. Îți recomandăm să alegi de fiecare dată o cameră diferită. Opțiunile sunt fie în casele din parc – Machine House, Old Saddlehouse, Garden House sau în noua clădire restaurată recent ce oferă camere noi și mult mai spațioase sau în magicele camere din pădure. Te vei îndrăgosti de sunetul podelei din lemn, de mirosul lemnului ars în șemineu, de ce nu, de gustul tradiționalei palinci, lângă focul arzând.

zabola preview

Foc in semineu. Bai vintage. Poze vechi, acoperind peretii

Avem, bineînțeles, camerele noastre preferate. Camera Roșie, cea Albastră, The Brick, în vechea parte a domeniului – Machine House – și mai nou, camerele spațioase din noua parte a locației, în care sunt disponibile chiar și apartamente. Suntem îndrăgostiți de focul arzând în șemineu, de băile spațioase și vintage amplasate în mijlocul camerelor, de pozele vechi acoperind pereții.

Ce poți face aici

Not to miss: sauna amplasată în mijlocul pădurii, plimbarea prin pădure urmărind căprioare, bufnițe sau urși, plimbarea cu barca pe lacul proprietății.

Ce poți mânca delicios

Paine proaspata si lapte la micul dejun

Cu siguranță îți recomandăm să mănânci aici. Mâncarea este foarte bună, pregătită de un chef pasionat, folosind ingrediente locale. Micul dejun este preferatul nostru pentru că poți avea unul tradițional românesc, cu pâine proaspătă și lapte. Călătorie înapoi în timp. Încearcă la prânz și supa cremă de ciuperci, apoi sfecla roșie pregătită la cuptor.

Ce poți descoperi în zonă

O plimbare în pădurea din jurul domeniului, o vizită la Biserica din sat sau mai departe, la 50 de kilometri, Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România sau faimoasele Băi Tușnad, la 45 kilometri de Zabola Estate.

zabola accomodation
zabola accomodation
zabola living
zabola food

În momentul în care treci de impunătoarea poartă de fier a domeniului Zabola, te vei găsi într-o altă lume. Un paradis natural și verde. O poveste nespusă de mult timp. Citim, descoperim și înțelegem povestea într-un mod diferit de fiecare dată. Pentru că Zabola oferă ceva fiecărui călător: istorie și magie, natură, bucurii și plăceri simple, design modern, amintiri vechi prinzând viață. Descoperim locul minunat, unic, strălucitor, simplu și sofisticat, complet – de fiecare dată.

Alegerile EI

 • un pahar de vin lângă șemineu
 • iarna albă la Zabola
 • ferestrele deschise spre soare

Alegerile LUI

 • imaginea căprioarelor pe domeniu la ora 6 în zori
 • sauna de mesteacăn în pădure
 • observatorul de urși

DE ȘTIUT

 • Clădirea din spatele caselor de oaspeți, mai exact Castelul Zabola, este reședința actuală a urmașilor familiei Mikes;
 • Moștenitorii familiei Mikes pot fi zăriți uneori discret, în jurul domeniului, zâmbind turiștilor sau observând activitățile desfășurate aici;
 • Pe domeniul Zabola a fost construită inițial și o Biserică, demolată însă în secolul al XIX-lea;
 • Zăbala (în maghiară Zabola) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Covasna;
 • Zabola Estate găzduiește și organizează astăzi numeroase evenimente private pentru cei care își doresc un decor de acest tip pentru zilele speciale.

REZERVĂ ACUM

Zabola Estate, Zăbala, jud. Covasna

  Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Agenția Happy Tour te va contacta cât mai curând posibil.

  #timestandsstill #magicalfireplaces #oldbutbeautiful #childhoodmemories #themachinehouse #thefamilyestate #watchingthedeers #intotheforest #wildness #oldandnew #alleyoftrees #theperfectestate #cozyfeeling #traveltheromance #romanian_romance

  1