Top
Romanian Romance - proiect pentru tara

Bine ai venit în lumea Romanian Romance. Aici ne concentrăm atenția, munca, pasiunea și energia bună pe călătoria de calitate. Și pe cei care-și dovedesc angajamentul real și legătura interioară, insurmontabilă, cu rădăcinile. În alte cuvinte, Romanian Romance este un proiect al noului standard al călătoriei tradiționale: cel premium.

Despre noi
Romanian Romance

Nu credem că există o călătorie în România pe care să nu ne-o imaginăm măcar, o zonă de care să nu fi auzit sau despre care să nu fi cercetat, un loc nou despre care să nu fim interesați cu inima tresărind de bucurie sau un nou drum căruia să nu îi simțim aroma de la distanță.

Romanian Romance
Romanian Romance

Imaginează-ți o casă de oaspeți veche, un dormitor care nu îți aparține în care însă te simți cumva acasă, în șemineu un foc arzând, la fereastră lumea și natura desfășurându-și timpurile. Aroma unei bucătării tradiționale în care se gătește. Romanian Romance este despre astfel de lucruri, experiențe, mai degrabă decât locuri.

Romanian Romance
Despre noi - romanian romance

Cu puțin noroc, multă muncă, devotament, intenții bune, pasiune și grijă, dar și cu o bună sincronizare România se transformă, încet-încet, într-o destinație de călătorie completă, pe alocuri unică: sigură, aproape de rădăcini și tradiții, printre puținele țări în care turismul rural de calitate poate fi accesat ușor de majoritatea populației, cu experiențe aproape unice în lume: păduri virgine, pășuni neatinse, sate ca odinioară, biserici fortificate, multiculturalitate și mult, mult potențial încă neatins.

Transilvania Romania

Cine suntem?

Suntem Alexandra și Răzvan. Ne-am cunoscut călătorind prin țară, schimbând idei, imagini și experiențe legate de aceste pământuri pe care am ajuns să le iubim. Chiar dacă venim din domenii diferite ca formare și activitate (jurnalism și marketing), pasiunea pentru călătoria în propria țară ne-a adus împreună.

Cum a luat naștere acest proiect?

Suntem înconjurați de prieteni expați. Cei mai mulți și-au dorit de-a lungul timpului să descopere România, însă au întâmpinat obstacole la capitolul planificării călătoriei. Poate că s-au confruntat cu necunoașterea și neîncrederea. Drept pentru care au evitat să călătorească prin țară, sau au ales locații cunoscute, apropiate de orașele mari.

Am decis așadar să împărtășim cu ei locurile care ne plac, în timp descoperind o Romanie minunată.

De aici un simplu pas a fost până la o platformă online, pagini de social media și audiență în creștere.

Care sunt destinațiile prezentate pe site?

Suntem exigenți în călătoriile noastre. Ne dorim ca cei care ne urmăresc să se bucure de experiențe unice, memorabile, autentice. Ne bazăm pe un principiu: vizitarea și trăirea fiecărei locații, fără a folosi „copy-paste” experiențe ce nu ne aparțin. Fotografiem, scriem, filmăm, descoperim, stăm de vorbă, înțelegem, împachetăm într-un concept cald, de poveste. Și ne dorim să fim o referință în domeniu, prin obiectivitate și exigență. Criteriile importante pentru noi in listarea unei locatii: calitatea serviciilor, povestea din spatele locului, atitudinea față de oaspeți, amprenta personalului și a gazdelor, bunul gust, implicarea în comunitate.

Care sunt principiile Romanian Romance?

  1. Vizităm fiecare locație pe care o avem în listă și trăim experiența;
  2. Nu ne dezvăluim identitatea atunci când rezervăm în special locațiile noi;
  3. Costurile călătoriilor (cazare, masă, transport) sunt suportate de noi. În acest fel ne păstrăm obiectivitatea;
  4. Nu percepem taxe de promovare a locațiilor. Facem acest lucru din respect pentru munca oamenilor pasionați;
  5. Folosim doar materialele noastre (imagini, filme, texte, impresii).

Care sunt direcțiile de dezvoltare ale proiectului?

Proiectul nostru are două direcții de dezvoltare:

  1. Online (Web, Instagram, Facebook, LinkedIn)
  2. Print (Ghid print de călătorii)
  3. Booking direct (parteneriat cu Agenția Happy Tour)

În toamna anului 2020 am lansat prima ediție a ghidului „Călători în propria țară”. Acesta reunește 30 de locatii unice din România, pe care considerăm că fiecare călător ar trebui să le cunoască.

In luna Mai 2021 vom lansa a doua ediție a acestui ghid, în care vom prezenta alte 30 de locuri speciale.

Ce am realizat până acum?

Într-un an de când am pornit în această călătorie complexă, am reușit să conturăm o colecție de experiențe românești. Am reușit să creștem mult audiența, ajungând la aproape 110.000 vizitatori unici pe siteul www.romanian-romance.com , 46.500 urmatori pe Instagram, 20.000 urmaritori pe Facebook si 1.000 pe LinkedIn.

Poate la fel de important este că am reușit să îndemnăm destul de mulți călători să vadă, pentru prima dată, cu alți ochi România, să se bucure de frumusețea autentică a țării.

Romanian Romance este de fapt propria colecție a locurilor românești dragi nouă, cu imagini, filme, descrieri ale experiențelor trăite în fiecare destinație, utile, credem noi, tuturor celor care vor să descopere mai profund decât până acum țara în care trăiesc. Proiectul de țară este de fapt o confesiune a ceea ce ne-a bucurat cel mai mult sufletele în această țară minunată, a locurilor ce oferă o imagine atât de vie și autentică a României.

Vă invităm să ne urmăriți și să călătoriți altfel prin România. Are câte ceva de oferit fiecăruia dintre voi.

Romania