20 dintre cele mai frumoase locuri ale României (I)

Partea I România trăiește prin locurile ei. Prin oameni, povești și experiențe. România nu e cu siguranță doar ceea ce vedem la televizor, la știri, în fiecare seară. Nici măcar ceea ce se naște și moare, la fel de repede, pe rețelele de social media. România e atât de mult. Diferit și bine, adevărat, în oazele...
Bethlen Estates

Partea I

România trăiește prin locurile ei. Prin oameni, povești și experiențe. România nu e cu siguranță doar ceea ce vedem la televizor, la știri, în fiecare seară. Nici măcar ceea ce se naște și moare, la fel de repede, pe rețelele de social media. România e atât de mult. Diferit și bine, adevărat, în oazele ei, poate două existențe desfășurându-se în paralel, însă la fel de reale, vii, importante. Importantă e și cealaltă Românie pentru fiecare dintre noi, pentru copiii care vor alege să crească aici, pe pământ. Important e să o vedem cu ochi buni și toleranță, să îi mai dăm o șansă, să îi descoperim cotloanele în care până acum nu am intrat, să îi ascultăm poveștile pline de farmec, nerostite, valorile, tradiția, istoria, oamenii, locurile și mai ales speranța.

Vă prezentăm în cele ce urmează 20 de locuri altfel ale României. Pentru că știm că este important să o cunoașteți și așa. Esențial. Pentru că ne dorim să îi străbateți și voi cărările, să îi simțiți magia, să îi trăiți povestea veche, adusă în prezent poate mai frumos decât oricând, prin fiecare oază vizitată de noi, prin fiecare om frumos căruia i-am călcat pragul, într-o dimineață.

Amfiteatrul Transilvania – Moeciu, Brașov

Amfiteatrul Transilvania, un complex ecologic de 100 de hectare, adăpostește pe cel mai frumos deal al Moieciului de Sus case tradiționale de acum 200 de ani, reconstruite cu grijă. Vopseaua folosită în amenajare este obținută din plante și fructe, așa cum mobilierul caselor de oaspeți este făcut din materiale naturale. Regăsim simpla plăcere de a mânca local și proaspăt, privim de aici munții Bucegi și Piatra Craiului, ne aducem aminte din copilărie. Amintiri trăite mai clar, mai viu ca niciodată.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/amfiteatrul-transilvania/

Amfiteatrul Transilvania
Amfiteatrul Transilvania view

Bethlen Estates – Criș, Mureș

În Crișul transilvănean am regăsit rafinamentul altei epoci: Bethlen Estates. Caretaker’s House, o clădire restaurată, veche de 300 de ani, transformată într-o superbă casă pastelată. Grinzi originale din lemn, sobe tradiționale, o elegantă bibliotecă, un living luminos. The Depner House, cu sentimentul nostalgiei: tradițională, de moștenire săsească, restaurată impecabil. Familia Bethlen schimbă turismul tradițional premium în România prin stil, investiție, servicii, calitate, clasă. Mai mult decât atât, ne schimbă nouă… credința.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/bethlen-estates-romanian-romance/

Bethlen Estates
Bethlen Estates dormitor

Casa de oaspeti a Printului Charles, Valea Zălanului, Covasna

Autenticitate transilvăneană, restaurare cu grijă, metode și materiale tradiționale. Sunteți chiar în Casa de oaspeți a Prințului Charles, la Valea Zălanului. Locul perfect pentru cafea pe cerdac, dimineața. Sau pentru o cină lângă șemineu, sub cel mai frumos cer înstelat. Există o lume specială și îndepărtată între aceste dealuri scăldate de soare; culorile, peisajele, pășunile înalte, pajiștile uimitoare unde puteți observa în mijlocul lunii iunie cele mai frumoase și rare flori sălbatice din Europa.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/casa-de-oaspeti-a-printului-charles-de-wales/

THE PRINCE OF WALES GUESTHOUSE
THE PRINCE OF WALES GUESTHOUSE

Casa Filip – Sarichioi, Tulcea

În Sarichioi, la doi pași de Lacul Razim, ne-am lăsat purtați într-o poveste de un albastru lipovenesc fascinant. La Casa Filip, o veche gospodarie lipovenească restaurată, născută acum un secol, în 1921, am descoperit mici bucăți de lume: o copilărie îndepărtată, cu tradiții, zâmbet, soare și mii de culori, gazde pasionate, o familie frumoasă, ce radiază de fiecare dată când povestește despre tradiție, și credință. Ne-am regăsit pe noi, melancolici, pe prispa albastră, pierzându-ne într-unul dintre cele mai frumoase apusuri. Și atât de multă liniște.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/casa-filip/

Casa Filip
Casa Filip

Casa Savri – Sighișoara, Mureș

Apoi Casa Savri, monument istoric minunat, cea mai veche clădire a cetății Sighișoara, născută în 1568, moștenită de tinerii proprietari de la părinți. Au ales să ofere acestei clădiri uimitoare viață și scop, transformând-o în casă de oaspeți, ei fiind gazdele perfecte, într-o curte interioară plină în toate anotimpurile: obiecte și mobilier vechi, flori, culori vii, Turnul cu Ceas chiar deasupra. Pasiune pentru tradiție, istorie, familie, pentru valorile vechi. Colț al apusului de soare și al legendei.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/casa-savri/

Casa Savri
Casa Savri

Castelul Bethlen-Haller –  Cetatea de Baltă, Alba

Castelul Bethlen-Haller este povestea frumoasă și binele învingător, ce ascund, nu prea departe de suprafață, o istorie imperfectă. Suntem încântați și profund impresionați de a-l fi descoperit, de a fi trăit o experiență completă în ceea ce privește cazarea, meniul gourmet, activitățile desfășurate. Energia frumoasă a oamenilor, istoria castelului de secol XVI, povestea Jidvei, companie ce deține astăzi castelul, implicarea lor în comunitate și contribuția adusă la progresul și recunoașterea internațională a vinului românesc.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/castelul-bethlen-haller/

Bethlen Haller
Bethlen Haller

Cincșor Guesthouses – Cincșor, Brașov

Apoi strada copilăriei, zumzetul vocilor, oamenii simpli și frumoși care oferă mereu ajutor sau un simplu bună ziua. Aerul proaspăt. Școala veche. Casele pe care ți le amintești cumva. Mirosul de lemn ars, aroma toamnei, cea mai frumoasă vreme. Casele de Oaspeți de la Cincșor dezvăluie discret frumusețea detaliilor, mâncarea delicioasă, biblioteca lor albă, camerele primitoare și cea mai frumoasă imagine afară, pe terasă: Biserica Fortificată din Cincșor (menționată pentru prima dată în anul 1421).

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/cincsor-case-de-oaspeti/

Cincsor Guesthouse
Cincsor Guesthouse

Conacul Archia – Archia, Hunedoara

La Conacul Archia totul a început cu o idee, transformată într-o poveste autentică și într-un frumos boutique hotel. Îndrăgim aici design-ul camerelor, neexistând două încăperi identice, fiecare având propria temă și personalitate. Obiectele vechi de mobilier oferă autenticitate, poartă istorie și spun povești. Archia este potrivit tuturor anotimpurilor: vara la piscină, primăvara și toamna perfecte pentru echitație, iarna cu o magie deosebită în jurul focului de tabără.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/conacul-archia/

Conacul Archia
Conacul Archia

Conacul lui Maldăr – Măldărești, Vâlcea

Conacul lui Maldăr este locul pe care îl asociem cu frumusețea, liniștea și cu tradiția autentic românească. În timpul verii toata viața și activitatea pot fi zărite și simțite în grădină, în timp ce toamna și iarna adormim în camera de zi, lângă frumosul șemineu. Ușile sunt masive, în formă originală, recondiționate cu atenție. Mobilă veche, mușcate roșii la ferestre, minunată vedere pe cerdac și acel aer vechi, îndepărtat, pe care îl prețuim cu toții odată regăsit. Totul se află aici.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/conacul-lui-maldar/

Conacul lui Maldar
Conacul lui Maldar

Conacul Apogeum – Gura Vadului, Prahova

Am ajuns și la Conacul de la Tohani, astăzi Conacul Apogeum. Ne scăldăm privirile în lumina dulce a toamnei și ne imaginăm că am intrat pe poarta unui conac vechi din Toscana. Chiar așa simțim. Ne cuprind liniștea firească a locului, simplitatea lui, farmecul îndepărtat și pacea. Conacul oferă cea mai frumoasă experiență, printre pagini de istorie, viță de vie, clădiri vechi și visuri noi. Incursiune în timp, cele mai frumoase apusuri, detalii arhitecturale, portrete ale membrilor Casei Regale și un șemineu ce arde superb, însoțite toate de Feteasca Neagră.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/crama-apogeum/

Crama Apogeum
Crama Apogeum

Castelul Daniel – Tălișoara, Covasna

Castelul Daniel din Tălișoara este un loc special, cu o poveste asemănătoare. 350 de ani de istorie, 20 de camere unice, un restaurant Gourmet și un cellarium slow down spa. Castelul oferă o binemeritată pauză. Camera Constantinopol este locul perfect pentru iubitorii de istorie și dovezi. Puteți descoperi aici picturi datând din secolul al XVII-lea. Iar în Castle Gate Room aproape că îl vei vedea pe fostul paznic al castelului încălzindu-se la focul care astăzi arde în șemineul camerei, vechea intrare fiind transformată în cameră de oaspeți.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/castle-hotel-daniel/

Castelul Daniel
Castelul Daniel

Das Fort Boutique – Râșnov, Brașov

Das Fort Boutique s-ar înscrie oricând în orice timp. Experiența trăită aici, în micul Râșnov, este însă cât se poate de actuală și ne poartă spre o lume pe care ne-o imaginăm în viitor: care celebrează deschiderea, inovația și amprenta personală. Aleea pavată vă poartă către trei case cu istorie, renăscute în cea mai frumoasă formă a lor: cărămidă și grinzi originale, ferestre larg deschise spre lume, lemn împletit subtil cu materiale și detalii moderne. Un minunat ansamblu de case renăscute, un restaurant gourmet, dovada că un loc poate fi astăzi o ruină, dar mâine poate deveni un adevărat sanctuar.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/das-fort-boutique/

Das Fort Boutique
Das Fort Boutique

Hadar Chalet – Gura Siriului, Buzău

Călătoria în lumea de basm de la Hadar Chalet începe după ce  lăsăm drumurile aglomerate în urma noastră, descoperindu-ne calea prin pădure. O oază verde, aproape de natură, un întreg parc de flori care așteaptă să fie descoperit. Vă invităm să descoperiți cabana de munte, în liniște, respirând aerul proaspăt, rătăcind pe drumurile neasfaltate, lângă focul de tabără, admirând frumusețea fiecărui anotimp. Acel chalet autohton, dar și savoir-faire românesc.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/hadar-chalet/

Hadar Chalet
Hadar Chalet

La Saivan – Vama, Suceava

La Saivan Bio Retreat & Farm ne-am reîntors în copilărie, la bunici, pe toate dealurile sălbatice unde obișnuiam să alergăm și să iubim. Născută din dorința de a se apropia de rădăcini, de valori și natură, frumoasa locație, cu trei case de oaspeți tradiționale restaurate, este locul perfect pentru rătăcire, în Bucovina de poveste: animalele trăiesc libere și pe dealurile din jur, mâncarea este proaspătă, aerul vindecă tot ce-i nevindecat, iar viața e simplă, dar completă.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/la-saivan-bio-retreat-farm/

La Saivan
La Saivan

Limanul Resort – Chilia Veche, Tulcea

Călătoria vă poartă iarăși în Deltă, sălbatic, dar armonios. Cu liniște, culoare, viață, aer și soare. Așa am găsit Limanul Resort, o oază minunată situată într-unul dintre cele mai frumoase și mai sălbatice locuri ale Europei, o sursă nesfârșită de frumusețe și biodiversitate. De îndată ce deschizi ajungi într-o lume complet diferită. O mică bucată de paradis alb și albastru. Camere apropiate de lumea Deltei, mâncare locală, plimbări pe canale printre păsări și nuferi și noi descoperiri.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/limanul-resort/

Limanul Resort
Limanul Resort

Raven’s Nest – Sub Piatra, Alba

Raven’s Nest este un loc al liniștii complete și al legăturii cu natura, în sensul cel mai profund. „Urmează calea” (Stay on the path), un reminder pentru a rămâne prezent și conectat la tot ce te înconjoară. Cel mai frumos sentiment este pe minunata punte panoramică, chiar în fața munților și a naturii Transilvaniei. Totul în jur albastru și verde, armonie, infinit, alături de un ansamblu de hambare, șoproane și grajduri transformate în Casa de Miazănoapte, de Mijloc și de Miazăzi.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/ravens-nest/

Raven's Nest
Raven's Nest

Satul Banului – Satul Banului, Prahova

Satul Banului Guesthouse, un domeniu întins și verde, ne urează bun-venit într-o livadă, asemenea gospodăriilor moșnenilor de altădată. Într-o livadă și natura și omul lucrează deopotrivă. Liniște, un aer plin, energie frumoasă în jur. Trei case superbe, muntenești, hambarul transformat în restaurant, detalii tradiționale, bârne din lemn, obiecte vechi. Nu ne-am mai mișca de aici, de pe uriașa pernă pe care am trândăvit pe iarbă zile întregi. Plus o sticlă de vin pentru fiecare apus de poveste.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/satul-banului-guesthouse/

Satul Banului Guesthouse
Satul Banului Guesthouse

Singureni Manor – Singureni, Giurgiu

La Singureni Manor, la nici o oră de București, am luat cu adevărat o pauză. Ne-am conectat cu fiecare mic detaliu, am respirat bucuria naturii, am regăsit energia unor valori, frumuseți și trăiri. O oază în mijlocul unei aglomerări, o rezervație naturală în continuă mișcare, 800 de hectare de pădure și mii de animale în interiorul ei, o experiență completă în sânul unui loc ce oferă imagini reale, dragoste și pasiune, servicii impecabile, cazare în camere tematice, mâncare gourmet, un adevărat retreat de echitație, observare și liniște.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/singureni-manor/

Singureni Manor
Singureni Manor

Viscri 32 – Viscri, Brașov

Viscri 32 este cunoscut cel mai bine pentru frumosul hambar vechi, transformat în restaurant slow food, decorat cu obiecte vechi, lucrate manual, plante uscate și cea mai frumoasă sobă din teracotă, realizată în alb și albastru. Însă o experiență inedită este creată și de camerele de oaspeți desprinse din poveștile săsești. Un exemplu frumos despre recrearea vieții la țară, într-un sat tradițional, cu oameni tineri, pasionați. Liniște în locul zgomotului, înapoi în timp și nu grăbit înainte, păstrând valori și simboluri, în locul uitării.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/viscri-32/

Viscri 32
Viscri 32

Zabola Estate – Zăbala, Covasna

Magie pretutindeni; lângă șemineu, în interiorul camerelor de poveste, în jurul lacului, respirând adânc aerul curat și sălbatic, de-a lungul pădurii, descoperind domeniul verde și viu, pur și simplu urmărind natura. Zabola Estate, poveste începută în secolul al XVI-lea, devine mai târziu un domeniu de 34 de hectare și casă de oaspeți pentru turiștii pasionați. Am găsit aici multe schimbări prin care lumea și viața au trecut. Un pământ primitor, cu șapte clădiri istorice, camere tematice, experiențe în natură și un parc natural imens.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/zabola-estate/

Zabola Estate
Zabola Estate

E ceva ce România are, dincolo de orașele aglomerate, de drumurile pe care le tot așteptăm, de oamenii care nu întotdeauna te privesc cu seninătate. Sunt satele, veșnicia, tremurul naturii, energia vindecătoare, oamenii-gazde, mâncarea curată, gândurile bune, casele de oaspeți, obiceiurile, salvatorii care restaurează, creează, visează.

România este o lume în lume și o știm mai bine ca oricând.

Vă mulțumim în primul rând vouă, oamenilor-gazde, pentru că schimbați în fiecare zi realitatea României.

Iar pe voi, călătorilor, sperăm că v-am inspirat în a găsi o față nouă și totodată veche a țării noastre dragi. Va fi aici, va aștepta fiecare pas al vostru, orice privire, notă, șansă.

 

Spor și gând bun în călătorie!

RR

Alte articole de interes

Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email