20 dintre cele mai frumoase locuri ale României (II)

Partea II Călătoria în România autentică, a oamenilor-gazde, a implicării în comunitate și a pionieratului în materie de turism tradițional premium, continuă. E mai frumoasă, poate, mai pitorească și mai plină de sens și de lecții ca oricând. Avem locuri ce merită „trăite”, experiențe aparte, daruri de oferit și de primit. Continuăm călătoria noastră în România...
Crama Avincis

Partea II

Călătoria în România autentică, a oamenilor-gazde, a implicării în comunitate și a pionieratului în materie de turism tradițional premium, continuă. E mai frumoasă, poate, mai pitorească și mai plină de sens și de lecții ca oricând. Avem locuri ce merită „trăite”, experiențe aparte, daruri de oferit și de primit.

Continuăm călătoria noastră în România cu alte 20 de locuri aproape de suflet, locuri din care învățăm mereu câte ceva: despre oameni, despre lume, despre noi.

Să începem drumul!

ALMA-VIA GUESTHOUSE, ALMA VII, SIBIU

Alma-Via Guesthouse este astăzi o frumoasă casă de oaspeți tradițională, de origine săsească, restaurată și transformată. Aflată între Sibiu și Mediaș, poate fi un frumos punct de pornire în descoperirea Transilvaniei. Poarta impunătoare ascunde de fiecare dată o altă poveste și ne dezvăluie un hambar vechi, astăzi restaurant. Bârnele vechi se îmbină surprinzător cu ferestrele moderne. Fiecare cameră spune o poveste din trecut, din anul 1871.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/alma-via-guesthouse/

Alma via guesthouse
Alma via guesthouse

CASA TIMIȘ, CHIȚORANI, PRAHOVA

Povestea Casei Timiș începe în secolul XX, fiind un frumos conac neoromânesc. După renovări ample, este preluat de familia Timiș și devine casa cu liniște, mister, gastronomie deosebită, vinuri locale și amintiri ce se ivesc sau se creează chiar acum. Un adevărat proiect de restaurare, dar și unul de valorificare a identității românești.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/casa-timis/

Casa Timis
Casa Timis

CASELE DE OASPEȚI ALE CONTELUI KALNOKY, MICLOȘOARA, COVASNA

Contele Tibor Kálnoky deține în acest moment câteva proprietăți în Micloșoara, unde am găsit case tradiționale minunate. Ne-am apropiat atât de mult de emoția simplă a traiului la țară, de fiecare colț al naturii și de fiecare anotimp. Din anul 1800, casele au fost restaurate, păstrând în același timp elementele originale, frumusețea trecutului și detaliile transilvănene. Am locuit în căsuța albastră, unde poți trăi cea mai frumoasă poveste de iarnă.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/count-kalnokys-guesthouses-in-miclosoara/

CASELE DE OASPEȚI ALE CONTELUL KALNOKY
CASELE DE OASPEȚI ALE CONTELUL KALNOKY

CASTELUL HALLER, OGRA, MUREȘ

La Castelul Haller întregul domeniul este o poveste. Trebuie doar să te așezi la o masă afară, să comanzi un pahar de vin românesc și să încerci să îți imaginezi cum erau orânduite lucrurile acum sute de ani. Zilele însorite sunt o binecuvântare, culoarea galbenă a castelului arată mult mai frumos în lumină. Observă trăsura veche și mașinile de colecție, te vor păstra ancorat în acele vremuri nobile.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/castelul-haller/

Castelul Haller
Castelul Haller

CONACU’ BOIERULUI, PONOARELE, MEHEDINȚI

Conacu’ Boierului este locul perfect pentru mici rătăciri în natură. V-am recomanda un mic dejun servit devreme, câteva ore de observare a locului, prânzul pe terasă, un somn bun după-amiază, o drumeție, apoi o cină prelungită, cu vinuri românești. Vei găsi acel amestec frumos al detaliilor tradiționale cu bârnele din lemn, mobilierul și obiectele vechi, cu toate părțile frumoasei Românii.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/conacu-boierului/

Conacu Boierului
Conacu Boierului

CONACUL MOLNOȘ, CORUND, HARGHITA

În frumosul Corund, pământ divers, creionat în zeci de culori și motive, ne-a năpădit sentimentul că oamenii unui loc sunt uneori binecuvântări. Conacul Molnoș, în vârstă de 100 de ani, a fost, în diferite timpuri, casă, fabrică de ceramică, școală, naționalizat, ruină, recuperat, apoi restaurat, iar astăzi creator de experiențe. Proprietarul actual a salvat frumoasa clădire, aflând totodată că tot aici a învățat, copil fiind. Reîntoarcere.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/conacul-molnos/

Conacul Molnos
Conacul Molnos

CRAMA AVINCIS, DRĂGĂȘANI, VÂLCEA

La Crama Avincis din Drăgășani ni se conturează imaginea unei familii care a dus mai departe istoria, tradiția, valorile și cultura românească. Vechiul și noul, vin produs de generații, vila Dobrușa din anii 1900, industrie, dar și poveste. Locul are o anumită energie în fiecare anotimp. Primăvara și toamna sunt cu atât mai frumoase pentru culori și arome, pentru pregătirea noului sezon și recolta târzie.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/avincis/

Crama Avincis
Crama Avincis

DOMENIUL DRĂGAȘI, DRĂGĂȘANI, VÂLCEA

Domeniul Drăgași, podgoria de șapte hectare care îți stă la picioare. „Când soarele este prea sus, te ascunzi în pivniță. Printre butoaiele de stejar, la umbra arcadelor de piatră, lucrurile sunt simple și clare.“ Domeniul are o poziție uimitoare, pe un deal orientat spre râu. Infinitul are aici atât de multe culori și forme, încât am sta ore întregi doar urmărind priveliștea. Iar din podgorie poți vedea conacul, Casa Pelerinului.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/domeniul-dragasi/

Domeniul Dragasi
Domeniul Dragasi

HAITA LAND, GURA HAITII, SUCEAVA

La Haita Land am ales să locuim în „Pridvorul falnic”, un chalet modern, minimalist, cu cea mai frumoasă vedere către munți. Ne-am petrecut zilele departe de lume, în ținutul haitei, într-o lumină fermecătoare, la ferestrele largi ale cabanei din lemn, în tăcerea zonei sălbatice. Citind, gătind în propria bucătărie, captivați de cel mai frumos cer văzut pe timp de noapte.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/haita-land-chalet/

Haita Land
Haita Land

MAGNOLIA RESORT, VIȘEU DE SUS, MARAMUREȘ

La Magnolia Resort am găsit locul și clipa în care să ne liniștim – într-un colț de natură, sub copaci, în cea mai frumoasă lumină a Maramureșului. O poveste autentică, rurală, simplă, cu atât de multe culori. O curte uriașă în care cinci căsuțe din lemn oferă experiența zilelelor petrecute pe prispa inundată de soare, gătind în propria bucătărie, cu odihnă în hamace, în aerul sălbatic.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/magnolia-resort/

Magnolia Resort
Magnolia Resort

MEȘENDORF GASTHAUS, MEȘENDORF, BRAȘOV

Meșendorf Gasthaus este oaza verde, liniștită, într-un sat care pare că se odihnește tot timpul. Proprietatea a fost restaurată, păstrând modul de viață săsesc intact, case de oaspeți din lemn, cu tavan înalt și anexe. Prima casă construită datează din 1919. Am ales apartamentul, cu mobilier artizanal, articole tradiționale și o saună în interiorul băii, lucru pe care l-am găsit interesant.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/mesendorf-gasthaus/

Mesedorf Guesthouse
Mesedorf Guesthouse

OBERWOOD, PORUMBACU DE SUS, SIBIU

Fiecare casă de la Oberwood are propria personalitate și poveste. Denumirile lor sunt legate de cele mai importante activități desfășurate în sat: Casa Soarelui, pentru energie, viață și ființa umană. Casa Prieteniei, pentru armonia, pacea și bucuria de a fi împreună. Casa Moară, simbol al lucrurilor care se transformă și al apei ca motor al vieții. Casa Berbecului, pentru păstorit, faună și prezența masculină. Casa Florea Vieții, pentru natură, floră și tot ceea ce poate fi cultivat la sat.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/oberwood/

Oberwood
Oberwood

PORUMBACU TREEHOUSE, PORUMBACU DE SUS, SIBIU

La Porumbacu Treehouse acasă poate fi în mijlocul pădurii, la poalele Negoiului, într-o căsuță în copac. Armonie în natură, aer bun, vânt, ploaie și soare pe aceeași terasă, deschisă spre o altă lume. Două case suspendate, fiecare oferind o altă experiență. În apropierea lor, o frumoasă grădină cu pomi fructiferi și legume, în spatele căreia curge lin sau învolburat, în funcție de anotimp, râul Porumbacu.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/porumbacu-treehouse/

Porumbacu Treehouse
Porumbacu Treehouse

SCHUSTER BOARDING HOUSE, BRAȘOV, BRAȘOV

La Schuster Boarding House, o casă Art Nouveau, din 1914, a renăscut în Brașov. O experiență premium, cazare elegantă și o terasă pe acoperiș, cu o superbă vedere asupra orașului. O clădire minunată și o lume fără de cusur dincolo de ea. Iar în interior, o altă lume: detalii moderne, mobilier elegant, lumini calde, revenire în contemporaneitate, un rafinament aparte.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/schuster-boarding-house/

SCHUSTER BOARDING HOUSE
SCHUSTER BOARDING HOUSE

THE GOOD HOUSE, HĂRMAN, BRAȘOV

La The Good House Hărman am reîntâlnit în drumul nostru emoția: aerul liniștit, detaliile unei case vechi, reconstruite, oamenii speciali și buni, sufletele noastre ce se îmbogățesc de fiecare dată când întâlnim gazde și case pe care ajungem să le iubim. Casa de la numărul 427 din Hărman, sat ce găzduiește o cetate și o biserică fortificată de 800 de ani, pornește de la bazele gospodăriei săsești specifice, păstrând elemente autentice.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/the-good-house/

THE GOOD HOUSE
THE GOOD HOUSE

UPPERHOUSE BOUTIQUE HOTEL, BRAȘOV, BRAȘOV

La Upperhouse Boutique Hotel am găsit probabil priveliștea preferată asupra Brașovului: centrul vechi desfășurându-se în fața noastră, la baza Muntelui Tâmpa. Istorie, trecut și contemporaneitate, bucăți de stil și arhitectură, oameni, natură. La balconul camerei noastre. Un boutique hotel cu detalii deco chic, un aer boem. Arhitectura locului se îmbină frumos cu detalii și accente moderne, materiale, texturi și culori ale timpurilor noastre.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/upperhouse-boutique-hotel/

UPPERHOUSE BOUTIQUE HOTEL
UPPERHOUSE BOUTIQUE HOTEL

VALEA VERDE, CUND, MUREȘ

Descoperim apoi frumoasa Vale Verde exact așa cum numele ei inspiră: o oază vastă, de un verde proaspăt. Pe lângă domeniul superb, povestea locului s-a întâmplat să fie partea noastră preferată. Valea Verde este de fapt o confesiune din dragoste, născută în România. Mai exact, Ulrike și Jonas Schäfer, vizitând micul sat Cund din Transilvania, se îndrăgostesc profund de aceste meleaguri și… construiesc.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/valea-verde-retreat/

Valea Verde Retreat
Valea Verde Retreat

VESEUD 11, VESEUD, SIBIU

Apoi așează-te pe iarba verde, rămâi sub soarele de vară, savurează un pahar de vin sau o cafea pe minunata terasă a restaurantului, povestește lângă șemineu, explorează grădina plină cu legume, joacă-te cu animalele. Vezi alte case și familii din sat, unde sunt făcute produse tradiționale locale. Bonus: bucură-te de cel mai frumos apus pe care l-ai văzut vreodată într-un sat, pe terasa de la Veseud 11.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/veseud-11/

Veseud11
Veseud11

VILA CSONKA, TÂRGU-MUREȘ, MUREȘ

Întâlnirea elegantă cu Vila Csonka ne-a oferit un moment de reîntoarcere în timp, fascinați de dialogul cald, dar sofisticat la care am luat parte. O vilă monument istoric, într-un parc de 3500 mp, stilul Secession, atmosfera anilor 1900. Piese originale Thonet și Art Deco, camere și apartamente cu design unic. Atmosfera de altădată și confortul modern, spații generoase, linii elegante, clasice, culori calde, obiecte și detalii vechi, lumină, ferestre generoase, construite superb.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/vila-csonka/

Vila Csonka
Vila Csonka

VILA KATHARINA, BRAȘOV, BRAȘOV

În final, imaginează-ți eleganța unui trecut plin de sens și confortul contemporan. Vila Katharina, o bijuterie arhitecturală din secolul al XIX-lea, care păstrează fiecare detaliu al identității, renăscută ca boutique hotel. Perfect ascunsă lângă Poarta Schei în Brașov, oferă un minunat buchet de emoții și romantism, așa cum se spune că frumoasa Katharina era în trecut o tânără ce i-a furat inima lui Vlad Țepeș.

Link articol: https://romanian-romance.com/destination-item/vila-katharina/

Vila Katharina
Vila Katharina

Sperăm să vă bucure și acest itinerariu de poveste și să transpuneți curând călătoria virtuală în drum trăit fizic, la fiecare pas. Rămânem fascinați de fiecare loc de poveste, de pasiunea și puterea oamenilor-exemplu, de fiecare detaliu al fiecărui loc, de emoția diferită pe care o descoperim, ajungând și plecând.

Este timpul României, al călătoriei către noi, este timpul vostru și al nostru, al călătorilor în propria țară. Oferiți încă o șansă României de poveste. Este altfel față de cum ați cunoscut-o, la început.

Drum și gând bun, inspirație în călătorie!

Alte articole de interes

Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email