Anna Charisma Chalet

Anna Charisma Chalet, Valea Avrigului, Județul Sibiu

Anna Charisma Chalet – Locurile sunt de fapt oameni

Locurile sunt de fapt oamenii. Căldura unei case e emanată mereu de gazda ei, ospitalitatea luminează orice colț, iar oamenii buni dau viață celor mai frumoase povești. Locurile pe care le vizităm în fiecare călătorie nu ar exista fără oamenii lor.

Am ajuns la Anna Charisma Chalet, un loc cu imagini, detalii și povești, retras undeva, într-un colț de pădure, lângă Avrig, Sibiu. Anna Charisma Chalet este o cabană autentică, amenajată modern, cu detalii și daruri locale minunate oferite călătorilor, o adevărată experiență în natură.

Anna Charisma Chalet, un concept diafan, cu note moderne

Anna Charisma, Cabana Carpatină, este o poveste despre pasiune, tărie, virtuți și multă muncă. În același timp este și o poveste despre senzualitate, eleganță, echilibru și calm. Un sanctuar al luxului ascuns în inima naturii. Vii aici pentru a fi tu însuți, pentru a-ți găsi echilibrul departe de regulile lumii artificiale. Vii aici pentru a fi, nu pentru a face.”Așa cum sunt toate locurile dragi nouă, Anna Charisma are în primul rând o poveste. În acest caz, povestea este scrisă de o mamă și o fiică, Bianca și Anais, fiecare inspirată la rândul ei de chipul celeilalte. Pe Bianca o găsim drept gazda ideală, energică, implicată, cu tot sufletul în locul ei, neobosită. Așa cum regăsim de altfel câteva gazde în drumurile noastre, oameni ce dau viață, poveste, sens și culoare locurilor lor. Oameni fără de care nici locul, nici peisajul, nici casa nu ar avea aceeași emoție.

Anna Charisma Chalet, cabana cu istorie

Cabana în sine are de asemenea o istorisire de dezvăluit celor gata să asculte. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost folosită de cehi, pentru a alimenta cu apă fabrica de arme secretă din apropiere, de la Mîrșa. Mai târziu, în timpul regimului comunist, a găzduit sesiunile de vânătoare și petrecerile elitei din acea perioadă. După revoluția din 1989 clădirea a fost cumpărată de actualii proprietari și transformată în casă de oaspeți. În 2019 a fost renovată din nou pentru a deveni ceea ce am descoperit și noi astăzi. O oază.

CE POȚI FACE AICI

La Anna Charisma Chalet experiența începe încă de pe drumul de munte parcurs spre cabană. Ești înconjurat de natură, respiră adânc aerul bun care cu siguranță ți-a lipsit. Și chiar când ajungi la cabană, te va aștepta un pod suspendat, care plutește la 15 metri înălțime deasupra unui râu. Așadar, toată gama de emoții și trăiri.

Peste puntea suspendată, găsești Cascada Îngerilor, cu o înălțime de 15 metri. Ne impresionează prin frumusețe obiectele de artă pe care le descoperim în natură, atât de bine și de armonios îmbinate cu exteriorul, dar și cu interiorul. Îngerii sculptați în lemn de afară, apoi pastelurile și fotografia contemporană din încăperile cabanei.

Acasă, dar și vacanță, accente scandinave, intimitate, liniște

Există la Anna Charisma Chalet cinci apartamente și un penthouse pentru oaspeți. Designul cabanei a fost conceput pentru grupuri mari, însă apartamentele pot fi închiriate și individual. Detalii moderne, lumini și culori calde, lemnul care îți aduce aminte că te afli într-o cabană de munte, pădurea desfășurându-se la fereastră. Cumva o atmosferă care îți aduce aminte de casă, dar și de vacanță, accente scandinave, intimitate și liniște. Penthouse-ul oferă o experiență completă, având un șemineu central, o zonă de dining și o vedere superbă spre pădurea și râul din apropiere.

Saună, cramă, bibliotecă, plaja & dining

Descoperă la Anna Charisma Chalet toate experiențele. Putem aminti aici sauna și zona de relaxare, crama, biblioteca și plaja. Pe lângă saună, poți face și o baie fierbinte afară, după care te poți relaxa la focul de tabară, urmărind un film proiectat în aer liber. Mai departe, în cramă descoperi o colecție de vinuri românești și internaționale, folosite pentru preparate culinare sau pentru evenimentele organizate aici. Nouă ne place biblioteca, situată la primul etaj, cu o minunată colecție de beletristică. Te poți ascunde în orice colț al cabanei pentru a-ți savura lectura. La vizita ta aici poți aduce o carte pe care să o donezi cabanei, astfel încât să îți lași amprenta supra frumosului loc. Iar plaja de lângă râu este o adevărată terapie în natură, de care te vei bucura în sezonul cald.

Ce ne încântă cel mai tare la Anna Charisma este izolarea și liniștea de care se bucură. Perimetrul exterior acoperă 11.000 m² de teren, incluzând grădina, pădurea, râul și câteva cascade, toate fiind zonă privată. Iar cel mai apropriat vecin locuiește la 15 minute distanță cu mașina.

CE POȚI MÂNCA DELICIOS

Produse ecologice care încă mai cresc de la sine

La Anna Charisma Chalet găsești „produse ecologice care încă mai cresc de la sine, în mediul lor sălbatic. Ciuperci, plante aromatice și verdețuri precum urzici, leurdă sau măcriș, fructe de pădure și nuci. Meniul nostru este unul creativ, cu influențe din bucătăria locală, așa că s-ar putea ca la specialitatea zilei să dai peste rețeta saxonă de supă de rubarbă a bunicii sau un gulaș tradițional din zona Avrigului.” Pe noi mixul de abordări, gusturi și rețete ne-a cucerit. Totodată, îți poți alege opțiunea preferată pentru a servi masa: self catering, având la dispoziție o bucătărie dotată cu tot ce e nevoie, meniul demipensiune sau pensiune completă. Există și varianta de a invita un bucătar care să gătească special pentru șederea ta aici.

CE POȚI DESCOPERI ÎN ZONĂ

Anna Charisma, inspirația verdelui crud

Deasupra cabanei se înalță Vârful Suru, la o înălțime de 2281 metri. Mai exact, o zi distanță de mers la pas, până acolo. Tot de sus Valea Avrigului se vede minunat. Anna Charisma Chalet organizează și diferite activități precum workshopuri în care înveți să faci țuică sau gem, jocuri în aer liber, tir cu arc și activități cu ATV-uri sau biciclete enduro. Tot afară, cascade, păduri antice, fructe și ierburi comestibile și viață sălbatică, toate pregătite pentru a fi explorate.

Anna Charisma Boutique, arta moștenită de la două generații

Ne-am îndrăgostit la Anna Charisma Chalet și de produsele realizate aici, cadouri dragi și delicioase pe care oaspeții le pot lua acasă. „Anna Boutique este începutul. Inceputul unei misiuni de a fi diferiți prin produsele noastre și prin calitatea serviciilor custom-made furnizate. Arta culinară moștenită de la două generații, contopită și reactualizată în versiuni contemporane. Rețete de suflet, învățate de la femei din familia noastră.” Printre acestea: dulceața de pere cu vin alb sau cea de piersici cu rozmarin, fursecuri și ciocolata de casă, țesăturile din in, bumbac și cânepă sau cutiile cadou pentru cei dragi, în care poți îmbina minunat bucuriile simple.

Oameni-binecuvântări, experiențe-regăsiri, povești-drumuri

Ana Charisma Chalet a fost pentru noi o ieșire din timp și din spațiu, o depășire completă a realității. Completă pentru că și experiența locului este așa. De la natura ruptă din alt colț de lume în care pătrunzi, la simbolurile și detaliile întâlnite pe drum, la mâncarea care te încălzește adânc în interior, la gazdele ce par a fi născute aici pentru a da viață acestui crâmpei de univers. Totul este cuprinzător, dar în același timp ușor, ca un vis dulce ce te învăluie și durează suficient timp cât să te bucuri, să te relaxezi și să ți-l și amintești. Da, Anna Charisma este un vis ce nu se uită și încă o dovadă a faptului că întâlnim oameni, experiențe, povești și nu simple locuri. Oameni-binecuvântări, experiențe-regăsiri, povești-drumuri.

 • experiența completă de a avea totul, izolat de lume
 • produsele Anna Charisma
 • pasiunea locului
 • drumul până la cabană
 • sunetul cascadei
 • aerul proaspăt de munte
 • Anna Charisma Chalet se află în interiorul unei zone protejate ce face parte din rețeaua Natura 2000; Aceasta este rețeaua europeană a zonelor naturale virgine, habitat natural pentru mai multe specii de animale sălbatice;
 • Pădurea din jurul cabanei este protejată datorită numărului mare de păsări rare, precum Acvila Pomarina;
 • La 35 km de Anna Charisma vei găsi orașul Sibiu; Cândva oraș medieval, astăzi Sibiu a devenit un oraș activ, cu viață culturală, recunoscut ca regiune gastronomică;
 • Anna Boutique a fost înființat în 2011, în Avrig, ca laborator de patiserie, pentru fursecuri și conserve și ca atelier de croitorie, pentru produse textile de uz casnic;
 • Anna Charisma realizează pachete cadou corporate sau personale; În cazul produselor alimentare, se folosesc ingrediente naturale, fără aditivi sau adjuvanți alimentari; În cazul textilelor, materialele folosite sunt naturale: bumbac, in, cânepă.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email