Atra Boutique Hotel

Atra Doftana, Valea Doftanei, sat Teșila, Fundătura Cerbului 780B, Județul Prahova

Atra Boutique Hotel – Loc și timp al contemplării

La numai două ore de București sau Brașov, pe malul lacului Paltinu, am descoperit un loc unde să rătăcim cât e ziua de lungă: Atra Boutique Hotel, un boutique hotel care oferă o adevărată experiență gastronomică și o priveliște uimitoare deasupra lacului.

Spiritul vieții simple

Valea Doftanei, una dintre cele mai importante zone etnografice ale județului Prahova, păstrează în continuare spiritul vieții simple: case construite în secolul al XIX-lea, haine tradiționale, decorațiuni și obiceiuri, creșterea bovinelor și ovinelor, prelucrarea lemnului, țesutul și broderia ca activități principale. Construit în trepte, în stil nordic, Atra Boutique Hotel impresionează atât prin design, cât și prin priveliștea oferită, fiecare cameră având un balcon cu vedere spre lac. Găsești aici 9 camere moderne și noua Vila Uno, cu o capacitate de 8 persoane, la 5 minute distanță de clădirea principală. Găsește timp pentru a sta pur și simplu pe terasa de vară sau în aer liber, pe șezlonguri, în hamace, în timpul sezonului cald.

Ce poți face aici

Începe-ți dimineața pe terasă, în natura sălbatică, sub soare, cu o cafea sau un ceai

Dacă vei da la o parte draperiile, soarele te va răsfăța cu razele sale încă de la primă oră. Deschide fereastra pentru a lăsa aerul proaspăt înăuntru. Bucură-te de liniștea dimineții petrecute pe terasă, cu o cafea sau un ceai. Timpul aici pare să se oprească. Atingerea vântului, sunetul copacilor și al apelor curgând sunt singurele semne ale unei vieți și naturi în mișcare.

Sfatul nostru este să petreci cât mai mult timp afară, aerul curat și sunetul apelor te vor relaxa și te vor pregăti pentru cel mai bun somn pe care l-ai avut în ultimele luni.

Ce poți mânca delicios

Preparate speciale, ingrediente locale atent selectate

Restaurantul este unul gourmet, à-la-carte, cu preparate bazate pe ingrediente locale, atent selectate. Fiecare fel de mâncare este pregătit cu atenție, pentru o experiență culinară minunată. Meniul se schimbă de 4 ori pe an, iar în serile de weekend ai șansa de a lua cina cu un meniu de degustare.

Un vin bine ales, de preferință românesc, îți va face seara mai frumoasă. Iar șemineul care arde în mijlocul restaurantului îți va completa șederea la Atra Boutique Hotel.

Ce poți descoperi în zonă

Aici natura este reprezentată de păduri neatinse, pășuni alpine și plante rare. Poți folosi bicicleta pentru a explora Valea Doftanei, merge în drumeții montane, vizita fermele din zonă și gusta mâncarea tradițională – mămăligă și brânză locală. De asemenea, poți explora Lacul Paltinu într-un caiac, o experiență minunată pentru minte și corp .

În apropiere de Atra Boutique Hotel descoperă Cheile Doftanei, Munții Baiului și Grohotiș, Băile Telega, Situl Arheologic Trăisteni, cariera de calcar sau Cheile Urlățelului și muzeele Brebu și Castelul Iulia Hașdeu de la Câmpina.Îți recomandăm să petreci un weekend la Atra în fiecare sezon, deoarece fiecare experiență aici este unică, într-o legătură puternică cu tot ce înseamnă natură.

Există o anumită liniște și un sentiment aparte atunci când ajungi aici. La fel ca atunci când lași în urmă orașele zgomotoase, viața așa cum o știi în fiecare zi. Te pierzi, intrii într-un alt timp și spațiu, unde fiecare gură de aer este proaspătă și adâncă. Natura sălbatică îți este dezvăluită în fața ochilor și în cele din urmă, găsești timp pentru tine: să te gândești sau să nu te mai gândești deloc.

 • diminețile pe terasă
 • intimitatea
 • elementele moderne atât de frumos reunite cu rădăcinile tradiționale
 • design-ul nordic
 • șemineul centrat
 • apusurile deasupra lacului
 • Valea Doftana a fost menționată pentru prima dată acum 500 de ani și include peste 2000 de gospodării vechi;
 • Valea Doftanei a fost numită în trecut Teșila;
 • Activitatea principală a localnicilor, păstoritul, este încă păstrată, zona fiind un loc de adunare a oilor în drumul lor spre transhumanță;
 • O plimbare prin satele Teșila sau Trăisteni este o șansă de a cunoaște trecutul tradițional românesc;
 • Aici, în regiunea cu cele mai însorite zile ale anului, temperatura medie anuală este de +10C.

REZERVĂ ACUM

Rezervă acum prin completarea și trimiterea formularului de mai jos. Solicitarea dumneavoastră va fi preluată și procesată în cel mai scurt timp.

Data check-in*
Data check-out*
Descoperă România alături de noi!

Cele mai frumoase experiențe livrate către tine o dată pe lună.
Abonează-te la newsletter-ul Romanian Romance!
Adresa ta de email